Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Belastingen » Belastingen-Zeeland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Belastingen-Zeeland en krijg online een antwoord van de specialist in Belastingen-Zeeland

Zelf een vraag over Belastingen-Zeeland? Klik hier.
Meer vragen over Belastingen-Zeeland.
De huidige beheerder van de rubriek Belastingen-Zeeland:
Naam: L. Hulzebos
Bedrijf: Hulzebos administraties en belastingen
Reactiesnelheid: 151 uur
Waardering: 8.8 (van max. 10)
Meer informatie over L. Hulzebos vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Belastingen-ZeelandVragen over Belastingen-Zeeland via RSS. Klik hier.
RSS over Belastingen-Zeeland op jouw website?Vragen over Belastingen-Zeeland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Belastingen-ZeelandVragen over Belastingen-Zeeland via E-mail. Klik hier.

WWB en Belasting inkeerregeling

[Gesteld op: 25-03-2012]

Toelichting:
Mijn moeder had wwb uitkering. Ze heeft gebruik gemaakt van de inkeerregeling voor het vrijwillig melden van buitenlands vermogen. Het bedrag was ongeveer 60.000. De sociale dienst heeft haar uitkering gestopt en gaat het volledig bedrag terugvorderen.
Hoe zit dit nu met de inkeerregeling van de belastingdienst over box 3? Is dit ook van toepassing of niet omdat de sociale dienst nu alles heeft teruggevorderd en er niets meer over is voor de belastingdienst om terug te vorderen.Hoe zit dit met box 3 en het aangeven van buitenlands vermogen aan de belasting (inkeerregeling).
Antwoord:

Vraagbaak: Wat is de inkeerregeling?

Als het spaargeld niet of onvolledig wordt opgegeven bij de jaarlijkse belastingaangifte, klopt de aangifte niet. Is er ongewild iets niet aangegeven, dan kan men proberen de aangifte te corrigeren.

Belastingplichtigen die hun spaargeld en overige vermogen niet opgeven in hun aangifte, ontduiken belasting. In de volksmond heet dit "zwart sparen". Deze personen kunnen gebruik maken van de inkeerregeling. De inkeerregeling houdt in dat personen geen boete krijgen voor de belasting die zij hebben ontdoken mits zij de Belastingdienst alsnog de juiste gegevens verstrekken en alle belasting betalen. Om de belastingbetaler hierbij beter van dienst te kunnen zijn, heeft de Belastingdienst een apart telefoonnummer (076-5260128) en e-mailadres (inkeer@belastingdienst.nl) ingesteld.

Speciaal voor buitenlandse tegoeden is het formulier Verklaring Vrijwillige verbetering Buitenlands vermogen bedoeld. Lees voor meer informatie het informatieblad inkeerregeling van de Belastingdienst. Neem voor verdere informatie contact op met de Belastingdienst.

Let op: Vanaf 2 juli 2009 geldt een hogere boete dan voorheen. De boete voor mensen die inkomen in box 3 niet aangeven, gaat omhoog naar maximaal 300%. Per 1 januari 2010 is de inkeerregeling beperkt tot twee jaar na de aangifte. Inkeerders krijgen maximaal twee jaar de tijd om boetevrij hun zwart gespaarde vermogens uit zichzelf aan te geven. Inkeerders die buiten de termijn van twee jaar vallen krijgen een boete van 15%. Met ingang van 1 juli 2010 wordt deze boete verhoogd naar 30%. Zie dit bericht van het ministerie van Financiën en deze pagina van de Belastingdienst over de vrijwillige verbetering. Hou er rekening mee dat de fiscus navorderingsaanslagen tot twaalf jaar terug kan opleggen. Lees van de Belastingdienst voor meer informatie.

Mijns inziens blijft de inkeerregeling van toepassing , ongeacht de gevolgen welke e.e.a heeft voor de uitkering WWB via de Sociale Dienst.

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan WWB en Belasting inkeerregeling:

naheffing btw damesdeel
      [Gesteld in Prostitutie]
2008-04-30 15:06:06
betalen prostituees belasting?
      [Gesteld in Prostitutie]
2007-03-13 15:53:53
Werken na vroegpensioen nieuwe werkgever.
      [Gesteld in Belastingen-Zeeland]
2011-01-14 19:13:33
Kerasos, heb uwv gebeld
      [Gesteld in Prostitutie]
2012-10-21 09:29:26
Navordering heffingskorting 2006
      [Gesteld in Belastingen-Overijssel]
2013-11-05 20:38:45

Gemiddelde score Belastingen-Zeeland: 10.0 (3x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+