Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Personeel & Organisatie-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Personeel & Organisatie-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Personeel & Organisatie-Noord Holland

Zelf een vraag over Personeel & Organisatie-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Personeel & Organisatie-Noord Holland.
De huidige beheerder van de rubriek Personeel & Organisatie-Noord Holland:
Naam: Martin van den Berg
Bedrijf: Buro paraplu
Reactiesnelheid: 28 uur
Waardering: 8.6 (van max. 10)
Meer informatie over Martin van den Berg vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Personeel & Organisatie-Noord HollandVragen over Personeel & Organisatie-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Personeel & Organisatie-Noord Holland op jouw website?Vragen over Personeel & Organisatie-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Personeel & Organisatie-Noord HollandVragen over Personeel & Organisatie-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

Hoe eis ik mijn jaaropgaven op?

[Gesteld op: 08-03-2012]

Toelichting:
Geen jaaropgaaf verkregen, ik heb aangetekend mijn jaaropgaaf opgeeist, werkgever geeft geen goede reactie. Alleen smoesjes geen jaaropgaaf. De vakbond wil ik nu inschakelen, wat doen die? Weer een brief? Na hoeveel brieven mag ik naar de rechtbank mijn recht halen? Ik heb degene die daar naar vraag natuurlijk al om uitstel en afstel gevraagd, nog geen antwoord. Ik heb een arbeidscontract met mijn werkgever op papier, net als de andere collega's die ook om hun jaaropgaven lopen te zeuren. Ik vermoed dat de werkgever vlucht richting heel ver weg, moet ik hier nog iets mee? Ik kan de Nederlanse grens niet afsluiten.
Antwoord:
Beste vraagsteller, 

Wat een vervelende situatie en ook heel lastig met 1 april 2012 snel in aantocht. Mijn advies is inderdaad om de vakbond in te schakelen, als je daarbij aangesloten bent. Wat belangrijk is, en dat zal de vakbond ook wel doen, is dat je de werkgever aansprakelijk stelt voor de gevolgen van het niet voldoen aan zijn verplichtingen. Dit betekent dat je werkgever aansprakelijk is voor de eventuele boete die je ontvangt van de belastingdienst. Hier heb je echter niets aan als de werkgever met onbekende bestemming vertrekt, of geen geld heeft.

Buiten het sturen van brieven en afdwingen bij de rechter zijn er geen alternatieven. Mogelijk dat je door contact op te nemen met de belastingdienst ook nog op een andere manier toch je aangifte kan verzorgen. Het kan dus geen kwaad om de belastingdienst eens te bellen wat de mogelijkheden zijn.

Veel succes,

Thea Thibaudier-Zondervan
Thizo HR
www.thizo.nl
 
Reactie vraagsteller:
Heel erg bedankt voor het antwoord, ik gan mijn werkgever dan ook nog een brief sturen dat hij verantwoordelijk is voor de eventuele boetes/ rentes/ advocaatkosten, sociale lasten, belastingen. Eigenlijk ben ik er ook nog ziek van, kan ik daar ook nog iets mee? Maar anderzijds hij is toch al de schuldige, ik moet het er dus nog even inwrijven, nou komt in orde. Brief WG gaat dan ook even CC richting fiscus, oja dan ook gelijk even het UWV.
Daarbij heb ik zover ik weet geen meldplicht dat ik zo lang op mijn jaaropgave moet wachten. Ik heb tot dusver nog geen ander werk, de kans zit er dus in dat hij kwaad is en dat hij mij niet gaat betalen , dan ga ik hem in gebreke stellen, anders kan ik geen faillisement-WW verkrijgen. Moet ik nog bij het politie bureau langs om even aangifte te doen van oplichting? Mijn ervaring met politie is dat ze niet zo snel aangifte aannemen ze vinden het allemaal maar veel te moeilijk. Valt mij te verwijten als ik nu nog heel even mijn 5 jaar dienst verband uitzit? Dan heb ik 3 maanden opzeg termijn. Heel erg bedankt nogmaals, zo een maffe zaak, zo te lezen hebben jullie deze niet elke dag.... ppff gelukkig voor jullie.

 
Antwoord Beheerder:
Dat zijn nog wel heel veel vragen, waarvoor echt meer achtergrondinformatie nodig is over de totale situatie. Als je lid bent van de vakbond, heb ik maar een advies: Neem contact op voor rechtsbijstand. Of maak gebruik van een rechtsbijstandsverzekering. Als je niet lid bent van de vakbond en geen rechtsbijstandsverzekering hebt, zoek dan een juridisch loket in de buurt en vraag hier juridische bijstand.

Heel veel succes,

Thea Thibaudier-Zondervan
Thizo HR
www.thizo.nl
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Hoe eis ik mijn jaaropgaven op?:

0-urencontract&vakantiegeld
      [Gesteld in Personeel & Organisatie]
2007-09-10 13:57:55
waarom 2 jaaropgavens als er geen dienstweiziging
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Groningen]
2009-02-15 18:00:27
meer aftrekken dan jaaropgaven??
      [Gesteld in Belastingen-Overijssel]
2009-03-20 13:19:25
jaaropgaaf 2007
      [Gesteld in Accountancy]
2009-10-07 20:56:21
Belastingteruggave zonder jaaropgave
      [Gesteld in Belastingen-Zuid Holland]
2015-01-28 13:05:26

Gemiddelde score Personeel & Organisatie-Noord Holland: 8.5 (13x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+