Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Recht-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Recht-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Recht-Zuid Holland

Zelf een vraag over Recht-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Recht-Zuid Holland.
De huidige beheerder van de rubriek Recht-Zuid Holland:
Naam: Herman Albersen
Bedrijf: De rechtspratkijk nederland
Reactiesnelheid: 81 uur
Waardering: 8.5 (van max. 10)
Meer informatie over Herman Albersen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Recht-Zuid HollandVragen over Recht-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Recht-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Recht-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Recht-Zuid HollandVragen over Recht-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

gratis advies

[Gesteld op: 08-03-2012]

Toelichting:
Ik heb advies ingewonnen bij een financieel adviseur. Nu moet ik opeens betalen voor dat advies. Ik heb niets getekend of iets met het advies gedaan en toch moet ik betalen. Voordat ik het advies kreeg heb ik ook niets gehoord over betalen.
Antwoord:

De vraag die u lijkt te stellen, is de volgende: kan de adviseur u geld in rekening brengen, zonder dat u het uurtarief is medegedeeld?

Een overeenkomst komt in het algemeen tot stand door een aanbod en de aanvaarding daarvan, aldus artikel 217 van het Burgerlijk Wetboek, Boek 6. Hoewel dit in de meeste gevallen op een vrij duidelijke manier geregeld is (denkt u aan het geval dat u een pak melk koopt in de supermarkt; het pak melk wordt aangeboden doordat het in het schap is geplaatst, de aanvaarding vindt zijn toepassing in het feit dat u het pak melk meeneemt naar de kassa en het bedrag betaald dat op het schapkaartje stond aangegeven), kan het in bepaalde gevallen, zoals in uw situatie, toch onduidelijkheden met zich meebrengen.

Uit de hierboven geschetste situatie van het pak melk blijkt dat in sommige situaties bij voorbaat een prijs kan zijn aangeduid, zonder dat dit mondeling aan u is medegedeeld. In uw geval kan bijvoorbeeld een prijs zijn opgegeven via een site, folder, of bij de ingang van het kantoor van de financieel adviseur. Waar u aan de kassa alsnog het pak melk kunt weigeren te kopen (omdat u bijvoorbeeld daar pas geconfronteerd wordt met de prijs), kunt u alvorens u het kantoor van de financieel adviseur binnenloopt, weigeren om diens aanbod te aanvaarden (mits u niet een afspraak heeft gemaakt).

Wij hebben deze vergelijking voor u gemaakt, omdat het in beginsel gebruikelijk is dat u voor een financieel advies, net als voor een pak melk, betaald. Er zal normaal gesproken een uurtarief zijn voor een afspraak met een financieel adviseur. Dit tarief kan vermeld zijn op de website van de adviseur, in een folder of op het kantoor. Indien dat niet het geval is, zal vaak mondeling (dit hoeft niet altijd het geval te zijn) worden aangegeven wat het uurtarief is.

Indien nergens een tarief is vermeld, en het u op geen enkele manier kenbaar is gemaakt, kunnen we kijken naar de omstandigheden waaronder een en ander plaats heeft gevonden. Heeft u het advies ingewonnen op een kantoor (de normale setting), of juist niet? Indien het advies is ingewonnen op het kantoor van de adviseur, kunt u zichzelf nog de volgende vraag stellen: is er, door de adviseur,  bij u op enig manier de indruk gewekt dat het om een gratis advies ging? Indien dat niet het geval is, vindt de beginsituatie, dat het gebruikelijk is dat u voor deskundig advies een uurtarief betaald, zijn toepassing. Dat u geen opdracht heeft ondertekend, of niets gedaan heeft met het advies, doet hier niets aan af.

 

Tot uw dienst,

Mr. M. van’t Woudt
Mr. F.N. van der Weijden

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan gratis advies:

na 'n vraag kreeg ik dit antwoord
      [Gesteld in Strafrecht]
2008-10-29 17:53:20
Wat is een gratis consult??
      [Gesteld in Gezondheidsrecht]
2009-04-04 10:30:08
Gratis goederen?
      [Gesteld in Omzetbelasting]
2009-01-29 11:50:16
Eerste opdracht gratis - oneerlijke concurrentie?
      [Gesteld in Starters]
2009-11-18 14:15:49
vetrollen als ik zit
      [Gesteld in Afvallen-Friesland]
2010-01-02 21:31:57

Gemiddelde score Recht-Zuid Holland: 9.7 (7x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+