Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Sport » Vechtsport » Kickboksen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Kickboksen en krijg online een antwoord van de specialist in Kickboksen

Zelf een vraag over Kickboksen? Klik hier.
Meer vragen over Kickboksen.
De huidige beheerder van de rubriek Kickboksen:
Naam: Marco Janssen
Bedrijf: Kickboxing tilburg
Reactiesnelheid: 181 uur
Waardering: 6.2 (van max. 10)
Meer informatie over Marco Janssen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over KickboksenVragen over Kickboksen via RSS. Klik hier.
RSS over Kickboksen op jouw website?Vragen over Kickboksen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over KickboksenVragen over Kickboksen via E-mail. Klik hier.

Kickboksen

[Gesteld op: 05-03-2012]

Toelichting:
Ja mn spreekbeurt moet 10minuten lang duren en ik kan bijna geen info vinden wilt u helpen ben 12jaar en zit in groep 8
Antwoord:

Hieronder vind je informatie voor je werkstuk.


Kickboksen heet zo omdat het een combinatie is van boks- en traptechnieken, dus kicken (trappen) en boksen.
Het Thaiboksen was er al vanuit Thailand, en de Jappaners wilde dezelfde soort sport uitvoeren maar dan met een andere naam, vandaar dat zij met kickboksen kwamen.
Kickboksen is een vechtsport waarbij zowel de handen als de benen mogen worden gebruikt. De sport kent zijn oorsprong in Japan en de Verenigde Staten, waar het begin jaren 70 populair werd. Het kickboksen in de U.S.A. is ontstaan als systeem om verschillende stijlen vechtsporters zich met elkaar te laten meten. Het kickboksen in Japan heeft zich van harde karatestijlen uit ontwikkeld met invloeden van het muay thai.
Bij kickboksen worden de stoten van het boksen gecombineerd met de trappen uit sporten zoals karate en taekwondo. Toch is de manier van trappen afkomstig uit het muay thai anders. Dit verschil wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de verschillende vormen van competitie. Bij taekwondo draait het om het scoren van punten, terwijl je bij muay thai iemand zo hard mogelijk wil raken. Elleboogstoten zijn in het kickboksen, anders dan bij de traditionele vorm Muay Thai (Thaiboxing), niet toegestaan.
Kickboksen gebeurt in een ring. De deelnemers dragen handschoenen, scheenbeschermers worden afhankelijk van de bond gedragen tijdens nieuwelingenpartijen. Het kickboksen is opgedeeld in een viertal klassen, te weten:
1. N-klasse (nieuwelingen) 3 x 1,5 minuut
2. C-klasse 3 x 2 minuten
3. B-klasse 5 x 2 minuten
4. A-klasse 5 x 3 minuten
De duur van de rondes kan verschillen.
Gewichtsklassen kunnen verschillen per bond:
NKBB:
Vlindergewicht
Papiergewicht
Vlieggewicht
Lichtgewicht
Lichtmiddengewicht
Middengewicht
Halfzwaargewicht
Zwaargewicht
Superzwaargewicht

tot 50,00 kg
van 50,01 kg tot 55,01 kg
van 55,01 kg tot 60,30 kg
van 60,03 kg tot 65,50 kg
van 65,50 kg tot 70,70 kg
van 70,70 kg tot 75,90 kg
van 75,90 kg tot 81,00 kg
van 81,00 kg tot 86,00 kg
van 86,00 kg tot ……..kg

WPTBL:
tot 55,5 kg
55,5 kg tot 57,5 kg
57,5 kg tot 69,0 kg
69,0 kg tot 61,0 kg
61,0 kg tot 63,5 kg
63,5 kg tot 67,0 kg
67,0 kg tot 70,0 kg
70,0 kg tot 72,5 kg
72,5 kg tot 76,0 kg
76,0 kg tot 79,0 kg
79,0 kg tot 82,5 kg
82,5 kg tot 86,0 kg
86,0 kg tot 95,0 kg
95,0 kg en meerWanneer men bevorderd wordt naar een hogere klasse verschilt per kickboksbond. Vaak besluit de vechter zelf of de trainer dat hij klaar is voor een hogere klasse.
Kickboksen in Nederland is eerder afgeleid van de Japanse variant en lijkt meer op Thaiboxing dan op het Amerikaanse Full-Contact. Het kickboksen in Nederland lijkt op het van Eurosport bekende K1, alleen mag er wel geclincht worden. Hoe snel de clinch opgebroken wordt is afhankelijk van de klasse en kickboksbond en bij sommige wedstrijden zijn elleboogstoten ook toegestaan, men spreekt dan van Thaise regels of full muay thai.

Bekende scholen:
Chakuriki in Amsterdam
Mejiro gym in Amsterdam
Vos Gym in Amsterdam
Golden Glory in Breda
Kickboxing Tilburg in Tilburg

En even de geschiedenis van het boksen:

 

De geschiedeins van het boksen 

3000 voor Christus
De eerste tekenen van het bestaan van het boksen dateren van rond het jaar 3000 voor Christus.
In Nieuw-Guinea zijn afbeeldingen gevonden die hierop wijzen. Volgens de overlevering  geloofde men in die tijd in buitenaardse krachten, die de dood van de mensen veroorzaakten. Men wees desalniettemin een schuldige aan (er werd altijd wel een geschikt persoon gevonden) en de desbetreffende persoon werd naast het graf van de gestorvene afgeslacht. Met name personen die verdacht werden van tovenarij, werden zo nogal eens het kind van de rekening.
In het geval dat meer dan één verdachte werd gevonden, moest een tweekamp uitmaken wie uiteindelijk de dader was. Uit deze bloedige strijd op leven en dood, ontstond een tweekamp die een ritueel onderdeel werd van de zogenaamde lijkenfeesten ter ere van overledenen van enige importantie.  
Egyptische afbeeldingen 
2800 – 1400 voor Christus
 In de dodenkamers van de piramiden in Egypte werden ook tekenen gevonden die erop wijzen dat het boksen in de late Egyptische tijd werd beoefend.
Afbeeldingen van rond 2800 jaar voor Christus toonden de Egyptenaren als actieve beoefenaars van sport in zijn totaliteit. De eerste Egyptische afbeeldingen die duiden op de beoefening van de bokssport dateren van 1400 jaar voor Christus.
Kreta 
1200 voor Christus
 In het prachtige paleis van koning Minos, de Knossos op Kreta, zijn schitterende schilderingen gevonden waaruit bleek dat daar het boksen werd beoefend. De verschijningsvorm had veel weg van het “Thaise Boksen” want naast het gebruik van de vuisten, waren tevens traptechnieken afgebeeld. De afbeeldingen dateren van rond 1200 jaar voor Christus.

Grieken 
1000 voor Christus
Omstreeks 1000 jaar voor Christus werd het vuistvechten beoefend door de Grieken. De vakterm “pugilisten” is afgeleid van het Griekse woord voor vuistvechter ofwel pugilist.
De Grieken gebruikten bij het beoefenen van het boksen handschoenen. Bij een gevecht werden de vuisten en de onderarmen met riemen van ossenhuid omwikkeld, waarbij de vingers vrij werden gelaten. Deze riemen waren voorzien van loden punten. Het is begrijpelijk dat men elkaar hiermee danig verwondde.
Toch werd een overwinnaar die zelf niet of nauwelijks getroffen werd, bijzonder bewonderd. Tijdens het oefenen maakten de pugilisten gebruik van zacht lederen windsels.

688 - 648 voor ChristusIn het jaar 688 voor Christus werd op de 23e Olympiade voor het eerst werkelijk gebokst.
Ook nu weer met riemen zoals hierboven omschreven.
Reeds toen droeg het boksen het karakter van een verdedigingssport: zelf geen letsel oplopen, doch de tegenstander afmatten en buiten gevecht stellen. In het jaar 648 voor Christus werd het boksen en worstelen samengevoegd als een tweekamp, bekend onder de naam Pancration, als Olympische sport opgenomen. Een nadeel hiervan is wellicht dat dit het karakter van vlugheid en behendigheid aan het boksen ontnomen heeft.
Het kan als een voordeel worden aangemerkt dat hierdoor de puntige riemen verdwenen.

Het Romeinse tijdperk 
264 – 216 voor Christus
Het boksen en worstelen oefenden ongetwijfeld grote aantrekkingskracht uit op de Romeinse bevolking; een volk dat hoofdzakelijk bestond uit boeren en krijgslieden.
Door invloeden van buitenaf ontstond de steeds ruwere vorm van het boksen.
De “ceastus” (het lederen windsel met loden of ijzeren punten) deed wederom zijn intrede. De wedstrijden vonden in de middaghitte plaats en de stoten werden in een hoog tempo geplaatst. Tevens schijnt men gebruikt gemaakt te hebben van de verdedigingstechnieken, zoals duiken, slippen of vergelijkbare verdedigingsvormen. De smaak van het krijgshaftig volk ging vooral uit naar de ruwe vuistkamp en de vuist worstelkamp. Al met al groeide het uit tot een nationale sport. In een later stadium werd het boksen meer verheven tot een arenakunst voor gladiatoren.
Ook onder de Romeinen was er sprake van dat het boksen een ritueel onderdeel vormde op de zogenaamde lijkenfeesten.
De gladiatorenwedstrijden speelden hierbij een belangrijke rol. Zo bevochten gladiatoren elkaar bij het lijkenfeest ter ere van Julius Brutus Peras in het jaar 264 voor Christus. In het jaar 216 voor Christus stonden 44 gladiatoren tegenover elkaar tijdens het lijkenfeest ter ere van de omgekomen zoons van de consul Marcus Aurelius.

Het Germaanse tijdperk 
100 - 900
Tijdens het Germaanse tijdperk werd het boksen in Europa niet of nauwelijks beoefend, terwijl gedurende deze tijdsspanne vooral in de landen zoals China, Thailand en Korea een opleving van met boksen verwante sporten waar te nemen was. Naast het stoten was het schoppen wederom toegestaan.

Middeleeuwen 
900-1700
Zoals bekend mag worden verondersteld, stond het gehele leven gedurende de middeleeuwen in het teken van de godsdienst.
Er bestond weinig belangstelling voor sport en de oefeningen, die het volk deden bestonden vooral uit de ridderspelen. Dit is een van de oorzaken dat de bokssport naar de achtergrond verdween,  hoewel in Bretagne (Frankrijk) de worstelkamp zich door de eeuwen heen staande wist te houden en de boerenbevolking in Engeland uit puur lijfsbehoud de kunst in het boksen bijhield.

 

Succes met je spreekbeurt

Beantwoord door:
Marco Janssen
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Kickboksen:

waarom heet kickboksen kickboksen"??
      [Gesteld in Kickboksen]
2009-05-19 12:21:48
hoe lang bestaat kickboks al?
      [Gesteld in Kickboksen]
2009-12-15 15:36:43
in wel jaar is kickboksen begonnen
      [Gesteld in Kickboksen]
2010-02-02 11:01:34
hoe maak je een spreekbeurt over kickboksen
      [Gesteld in Kickboksen]
2010-03-30 18:30:49
waar komt kickbox van daan.
      [Gesteld in Kickboksen]
2010-11-02 17:45:25

Gemiddelde score Kickboksen: 6.2 (686x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258136
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+