Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Autisme » Syndroom Van Asperger
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Syndroom van Asperger en krijg online een antwoord van de specialist in Syndroom van Asperger

Zelf een vraag over Syndroom van Asperger? Klik hier.
Meer vragen over Syndroom van Asperger.
De huidige beheerder van de rubriek Syndroom van Asperger:
Naam: N. Posthuma
Bedrijf: -
Reactiesnelheid: 9 uur
Waardering: 7.2 (van max. 10)
Meer informatie over N. Posthuma vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Syndroom van AspergerVragen over Syndroom van Asperger via RSS. Klik hier.
RSS over Syndroom van Asperger op jouw website?Vragen over Syndroom van Asperger op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Syndroom van AspergerVragen over Syndroom van Asperger via E-mail. Klik hier.

Een toekomst met Asperger?

[Gesteld op: 05-03-2012]

Toelichting:
Geachte mevrouw/mijnheer,

Laat ik me eerst even voorstellen. Ik ben een vrouw van 36 jaar. Na mijn studie Maatschappelijk Werk werd bij mij de diagnose gesteld dat ik Asperger had door een psychiater. Ik heb daarna Bestuurskunde gestudeerd, maar niet afgemaakt. De laatste vijf jaar probeer ik een enthousiaste werkgever te vinden, maar dit lukt me niet. Ik heb een sociale handicap, waardoor ik niet zo goed sociaal adequaat kan reageren. Ik heb sinds 2007 als vrijwilliger als kwaliteitsmanager bij een leerwerkbedrijf gewerkt, gedurende vier dagen in de week. Ik werk het liefst in de 'zakelijke branch', zonder dat er een mens of client centraal staat met een zorgvraag.

Ik ben nog steeds thuiswonend bij mijn vader. Ik heb een WSW verklaring, maar ik sta op een wachtlijst (plaats 120+) en na een jaar is er nog steeds niet mee gebeurd. Er is een stop opgezet. Dus probeer ik zelf mijn weg te vinden om een goede baan te vinden en alles betreft WSW en WWB achter me te laten.

Ik kom uit een christelijke achtergrond, heb nog geen vriend en had altijd gedroomd te hebben wat mijn ouders ook hadden. Ik heb een succesvolle vader en zus. Voor mij zou ook wat meer succes voor me weggelegd kunnen zijn. Ik wil gewoon aan het werk bij een werkgever die in mij gelooft. Hoe pak ik dit aan? Advies is van harte welkom.

Ik las bij een ander op dit forum dat Asperger onder de WA valt. Is dit echt zo?

Met vriendelijke groet,

Lynn (niet mijn echte naam)
Antwoord:

Beste Lynn,

Om met je laatste vraag te beginnen: ja. Met autisme kun je een WA- of een WAjong-uitkering krijgen. Hiervoor moet u naar het UWV. Het voordeel voor u zou zijn dat u een jobcoach kunt krijgen, die samen met u gaat zoeken naar een baan die het beste bij u past. Ondertussen krijgt u ofwel een uitkering, ofwel een plek aangeboden in een reintergratietraject. Het voordeel van dit soort trajecten is weer dat uw verborgen talenten kunt (her)ontdekken. Ook kent het UWV de werkgevers die geloven in mensen 'met een verhaal', en zorgen zij voor goede begeleiding in de communicatie, zowel tijdens de solliciaties als wanneer u daar werkt. Vaak geeft dit voor een werkgever ook wat rust, waardoor ze sneller in u geloven. Zie het maar als de gordel in de auto: het is een veilig idee dat dat ding er is en dat je er gebruik van kan maken.

 Om het woontraject te bevorderen, zou ik u aanraden om een CIZ-indicatie aan te vragen. Hiermee kunt u (o.a.) terecht bij een RIBW, die vaak sneller plek hebben. Daarnaast bieden zij doorgaans ook de mogelijkheid voor ambulante hulpverlening, zonder dat u ook bij hen hoeft te wonen. De meeste provincies hebben wel een RIBW, een aantal ook met gespecialiseerde hulp voor autisme.

 Het is goed om te dromen, maar om uw dromen waar te maken is het soms nodig om de droom in kleine(re) stapjes op te delen. Grote kans dat u dan uiteindelijk wel bij uw droombaan en droomwoning uitkomt!

 Met vriendelijke groet,
N. Posthuma

Beantwoord door:
N. Posthuma
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Een toekomst met Asperger?:

Advies over wat het beste te doen
      [Gesteld in Pensioen]
2009-07-08 16:33:58
syndroom asperger
      [Gesteld in Syndroom van Asperger]
2010-02-14 15:20:29
Mijn vriendin twijfelt aan onze toekomst samen
      [Gesteld in Relaties]
2010-10-05 10:56:44
relatie beiindigen?
      [Gesteld in NLP]
2011-03-28 13:09:07
Hoe ziet de toekomst van m'n gezin eruit?
      [Gesteld in Paranormaal]
2015-09-21 05:25:40

Gemiddelde score Syndroom van Asperger: 7.2 (120x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+