Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Arbeidsrecht Advocaat » Arbeidsrecht Advocaat-Gelderland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Gelderland en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsrecht advocaat-Gelderland

Zelf een vraag over Arbeidsrecht advocaat-Gelderland? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsrecht advocaat-Gelderland.
De huidige beheerder van de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Gelderland:
Naam: UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
Bedrijf: Uwjurist.nl
Reactiesnelheid: 5 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over UwJurist.nl mr. Monique Doomernik vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Arbeidsrecht advocaat-GelderlandVragen over Arbeidsrecht advocaat-Gelderland via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsrecht advocaat-Gelderland op jouw website?Vragen over Arbeidsrecht advocaat-Gelderland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Arbeidsrecht advocaat-GelderlandVragen over Arbeidsrecht advocaat-Gelderland via E-mail. Klik hier.

Salarisverhoging met terugwerkende kracht?

[Gesteld op: 14-02-2008]

Toelichting:
Ik werk in een cafe, en ben een jaar lang te laag ingeschaald. Ik ben uitbetaald volgens schaal 2 (horeca CAO) terwijl mijn functie duidelijk in schaal 4 hoort. M'n werkgever heeft erkent dat mijn functie in schaal 4 hoort en vanaf december jl. wordt ik dan ook volgens die schaal uitbetaalt. Maar wat betreft de tijd ervoor zegt hij dat ik getekend heb voor een lager salaris, en dus pech heb. Kan ik het verschil in salaris terugeisen?
Antwoord:
Voor de beantwoording van deze vraag speelt de Horeca-CAO een belangrijke rol. Voorals nog ga ik ervan uit dat de Horeaca-CAO van toepassing is op de arbeidsovereenkomst.

De Horeca-CAO schrijft in artikel 4 lid 1 voor dat de arbeidsovereenkomst met een werknemer schriftelijk gesloten dient te worden. Vervolgens staat in artikel 9 lid 3 onderdeel a van de Horeca-CAO dat de werkgever verantwoordelijk is voor de juiste indeling van de bedrijfsfunctie. Tevens staat in artikel 9 lid 1 onderdeel e van de Horeca-CAO dat de werkgever verplicht is de werknemer mede te delen in welke functiegroep de door hem uitgevoerde bedrijfsfunctie is ingedeeld. Voorts is de werkgever verplicht om deze functiegroep schriftelijk te vermelden in de schriftelijke arbeidsovereenkomst. Mocht de werknemer niet eens zijn met deze indeling, dan biedt artikel 9 lid 3 onderdeel b en c van de Horeca-CAO de werknemer een beroepsmogelijkheid. Voor ontvankelijkheid van het beroep bij de Beroepscommissie is wel aan een tijdsperiode gebonden!

Veel informatie uit de CAO, maar wat betekent dit nu voor uw situatie.

Het simpele feit dat de werkgever schuilt achter het feit dat u getekend heeft voor een lagere salaris is niet voldoende. De werkgever is verantwoordelijk voor de juiste indeling van de bedrijfsfunctie. Hier ligt dus een inspanningsverplichting voor de werkgever. De vraag is nu, wanneer bent u erachter gekomen dat de bedrijfsfunctie niet correct is ingedeeld door uw werkgever? Uit uw case begrijp ik dat uw werkgever zijn fout heeft ingezien en heeft erkend en dat hij sinds december 2007 de functie-indeling heeft gecorrigeerd en dat u sindsdien het correcte bedrag krijgt uitgekeerd. Sinds wanneer bent u door uw werkgever op de hoogte gesteld dat hij geen correctie wil uitvoeren voor de periode voor 1 december 2007? Vanaf het moment dat u hiervan op de hoogte bent gesteld, dient u binnen twee maanden een beroep in te dienen bij de Beroepscommissie. Indien deze periode van twee maanden is verstreken, is het aannemelijk dat de Beroepscommissie een eventuele beroepsschrift niet-ontvankelijk zal verklaren. Mocht dit het geval zijn, dan rest u alleen nog een gang naar de burgerlijke rechter.

Het is raadzaam, alvorens u stappen onderneemt tegen uw werkgever, om ÚÚn en ander eerst te overleggen met een arbeidsjurist, een adviseur arbeidsrecht, adviseur van een vakbond of uw rechtsbijstandverzekeraar. Het is verstandig in dergelijke procedure bij te laten staan door een vertrouwenspersoon. Maar dat u nog een deel van de (eventuele) achterstallige salaris terug kunt eisen, is nog wel aanwezig.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Salarisverhoging met terugwerkende kracht?:

Hoeveel lbs electromotor bij mijn rubberboot
      [Gesteld in Boten]
2008-02-08 16:25:36
Bijstands uitkering met terugwerkende kracht
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2009-03-13 19:18:02
23 december 2009 tot 19 februari 2011geen inkomen
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2011-03-26 11:24:20
Wat bengt mijn tattoo tot leven?
      [Gesteld in Vorige Levens]
2011-06-09 13:11:13
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55

Gemiddelde score Arbeidsrecht advocaat-Gelderland: 7.1 (60x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+