Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Woningen » Vereniging Van Eigenaren
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Vereniging van Eigenaren en krijg online een antwoord van de specialist in Vereniging van Eigenaren

Zelf een vraag over Vereniging van Eigenaren? Klik hier.
Meer vragen over Vereniging van Eigenaren.

Beheerder worden?

De rubriek Vereniging van Eigenaren heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Vereniging van Eigenaren Klik hier.

RSS over Vereniging van EigenarenVragen over Vereniging van Eigenaren via RSS. Klik hier.
RSS over Vereniging van Eigenaren op jouw website?Vragen over Vereniging van Eigenaren op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Vereniging van EigenarenVragen over Vereniging van Eigenaren via E-mail. Klik hier.

verhuur appartement

[Gesteld op: 28-02-2012]

Toelichting:
Ik zit eraan te denken om mijn appartement te verhuren omdat ik in het buitenland ga wonen.
De rest van mijn appartement is verdeeld over de zaken en de een wil wel en de ander niet,
Hierover moet op een vergadering over 2 maanden beslist worden. maar ik wil dit erdoor krijgen omdat ik mijn appartement wil verkopen (crisis).
Stel dat de meerderheid nee stemt en ik dus niet kan verhuren, kan ik dan de schade die ik daardoor leidt (geen verhuur is geen inkomsten) verhalen op de vve? als een meerderheid nee zegt?
Ook wil ik mijn appartement gaan verhuren via een bedrijf die er dan mensen inzet voor maximaal 3 maanden (denk aan expats en mensen die uit het buitenland van ver hier tijdelijk wonen) dus het wordt geen particuliere huur, kan ik hiermee onder de vve uitkomen en het toch verhuren omdat het hierin tijdelijke huur betreft?
Als dit niet mogelijk is, kan het zo zijn dat ik een familielid in mijn appartement kan laten wonen die niet de gehele hypotheek kan betalen en het misschien niet huurt maar op mijn huis past?
Graag had ik de mogelijkheden in het geval ik niet mag verhuren nog wel iets met mijn appartement kan doen.
Antwoord:
In elk modelreglement is de mogelijkheid opgenomen om uw privé ruimte in gebruik te geven aan een gebruiker (dit is verhuren). Als u aan de voorwaarden voldoet die on de splitsingsakte zijn opgenomen kan de vergadering u niet verbieden om uw appartement te verhuren. Hier hoeft dus helemaal geen vergadering over gehouden worden, tenzij er een soort van ballotage is. Hiervoor moet u de splitsingsakte nalezen.

Met vriendelijke groet,

Wim Verhees
www.abon-vve-beheer.nl

www.slapende-vve.nl

 


 
Reactie vraagsteller:
Geachte Heer Verhees
Dit is wat het modelregelement erover zegt :
Artikel 34
1. Iedere eigenaar en gebruiker heeft het recht op uitsluitend gebruik van zijn privé gedeelte.
2. Een eigenaar behoeft geen toestemming om met zijn huisgenoten zijn privé gedeelte in gebruik te nemen, of om een tot dusver niet tot zijn huisgenoten behorend persoon bij zich te doen inwonen.
3. Ten aanzien van het in gebruik geven van een privé gedeelte aan een gebruiker is het in de artikelen 35 tot en met 38 bepaalde van toepassing.
I Het in gebruik geven door een eigenaar van zijn privé gedeelte aan een gebruiker
Artikel 35
1. Een eigenaar kan de aan zijn appartementsrecht verbonden gebruiksrechten door een ander laten uitoefenen, mits hij er voor zorgdraagt dat die ander het gebruik slechts verkrijgt na ondertekening van en afgifte aan het bestuur van een in tweevoud opgemaakte en gedagtekende verklaring dat hij de bepalingen van het reglement en het eventuele huishoudelijk reglement, alsmede eventuele regels als bedoeld in artikel 5:128 eerste lid van het Burgerlijk Wetboek, voor zover die op een gebruiker betrekking hebben, zal naleven.
Een eigenaar wordt geacht aan het in dit lid gestelde te hebben voldaan indien het in de vorige zin van dit lid bepaalde is opgenomen in de overeenkomst waarbij het privé gedeelte met inbegrip van het medegebruik van de gemeenschappelijke gedeelten en/of gemeenschappelijke zaken aan een ander wordt verhuurd of op andere wijze in gebruik wordt gegeven en een kopie of een uittreksel van deze overeenkomst in tweevoud aan het bestuur is ter hand gesteld en deze kopie of dit uittreksel door het bestuur voor akkoord is ondertekend.
2. Van de in het eerste lid bedoelde verklaring respectievelijk kopie of uittreksel van de overeenkomst behoudt zowel de gebruiker als het bestuur een exemplaar.
3. De in het eerste lid bedoelde verklaring wordt geacht ook betrekking te hebben op besluiten en bepalingen die eerst na die verklaring worden genomen respectievelijk vastgesteld, tenzij een beroep op die besluiten en bepalingen
17
jegens de gebruiker in strijd zou zijn met de redelijkheid en billijkheid. Artikel 5:128 tweede lid van het Burgerlijk Wetboek is van toepassing.
4. Het bepaalde in de voorgaande leden van dit artikel is niet van toepassing op gebruikers ten tijde van de totstandkoming van de splitsing, tenzij de kantonrechter op de voet van artikel 5:128 tweede lid van het Burgerlijk Wetboek anders beslist.
5. Het bestuur zal de gebruiker van iedere aanvulling of verandering van het reglement of het eventuele huishoudelijk reglement, alsmede van eventuele regels als bedoeld in artikel 5:128 van het Burgerlijk Wetboek, op de hoogte stellen.
6. Niettegenstaande de ingebruikgeving van een privé gedeelte aan een ander, blijft de eigenaar aansprakelijk voor de verplichtingen die uit het reglement voortvloeien en voor de gedragingen van de gebruiker van zijn privé gedeelte. De eigenaar en de gebruiker kunnen gezamenlijk schriftelijk aan het bestuur mededelen dat de door de eigenaar verschuldigde definitieve en voorschotbijdragen door de gebruiker zullen worden voldaan, onverminderd de verplichtingen van de eigenaar tot betaling.

Verder kan ik in de splitingsakte niks vinden, dus het modelregelement geld dan. Ik dacht eerder ergens te lezen dat het bestuur toestemming aan elke huurder moet geven, en een huurder naar redelijkheid en bilijkheid niet mag wijgeren, dit kan ik gek genoeg even niet zo snel terugvinden. dit wou ik eigenlijk zo veranderen dat niet voor elke nieuwe huurder toestemming gevraagd hoeft te worden. maar klopt het dan dat ik helemaal geen toestemming nodig heb, maar alleen het regelement in 2voud moet laten ondertekenen? en dat was het (dit zou zeer mooi uitkomen namelijk)
Met vriendelijke groet
 
Antwoord Beheerder:
De in lid 1 genoemde verklaring dient door elke gebruiker (huurder) ondertekent te worden en aan het bestuur aangeboden te worden. In deze verklaring moet opgenomen worden dat hij het reglement en een eventueel huishoudelijk reglement naleeft. Deze reglement kunt u bij deze verklaring voegen en er onderdeel van laten uitmaken.
Dit moet dus telkens als er een andere huurder intrekt. U kunt natuurlijk altijd iemand machtigen om deze zaken namens u te regelen.

 

Met vriendelijke groet,

Wim Verhees
www.abon-vve-beheer.nl

www.slapende-vve.nl


Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan verhuur appartement:

Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55
Ik wil graag weten wat mijn rechten zijn?
      [Gesteld in Huurrecht]
2012-08-10 15:29:52
Huurvermindering toepassen
      [Gesteld in Huurrecht]
2012-10-28 21:17:28
Stoppen met betalen na schade
      [Gesteld in Huurrecht]
2013-08-23 20:46:31
Verhuurder pleegt contractbreuk. Wat te doen?
      [Gesteld in Contractenrecht]
2014-06-20 14:06:56

Gemiddelde score Vereniging van Eigenaren: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • kunst expertise
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  257457
  Beheerders:  1024

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  168 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+