Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Aansprakelijkheidsrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Aansprakelijkheidsrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Aansprakelijkheidsrecht

Zelf een vraag over Aansprakelijkheidsrecht? Klik hier.
Meer vragen over Aansprakelijkheidsrecht.
De huidige beheerder van de rubriek Aansprakelijkheidsrecht:
Naam: Edgard Bogers
Bedrijf: Tact letselschade-juridisch advies-coaching
Reactiesnelheid: 31 uur
Waardering: 8.9 (van max. 10)
Meer informatie over Edgard Bogers vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over AansprakelijkheidsrechtVragen over Aansprakelijkheidsrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Aansprakelijkheidsrecht op jouw website?Vragen over Aansprakelijkheidsrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over AansprakelijkheidsrechtVragen over Aansprakelijkheidsrecht via E-mail. Klik hier.

Wat kan ik doen betreffende plastische chirurgie?

[Gesteld op: 25-03-2012]

Toelichting:
Geachte,

in 2006 heb ik een borstvergroting laten doen. Hiervoor ben ik naar een kliniek in Rotterdam gegaan. Omdat zij nog geen faciliteiten hadden om een borstoperatie in hun pand te doen, ze deden op dat moment alleen nog kleinere operaties, werkten ze samen met een privékliniek in Breda die op zaterdag voor hen de borstoperaties uitvoerde. Ik ben daar in goed vertrouwen naartoe gegaan, ervan uitgaande dat zij zouden samenwerken met een goede arts, en na wat google'en kwam ik eigenlijk alleen positieve reacties over de chirurg tegen. De operatie is uiteindelijk niet helemaal gegaan zoals ik had verwacht maar de nazorg was prima en het resultaat aanvankelijk ook. Na verloop van tijd kwam in de media dat de kliniek in Breda gesloten was omdat de omstandigheden in de OK niet juist waren en uiteindelijk bleken de chirurg en anesthesist (eigenaren van de kliniek) een hartchirurg en een huisarts te zijn. Nu is het zo dat mijn borsten niet gelijk zijn, er is er één verzakt o.i.d. maar kan dus niet terug naar de kliniek in Breda omdat deze gesloten is. Ook kwam ik er pas geleden achter, na wat speuren op borstenforums e.d., dat ze sjoemelden met de protheses en ze de PIP protheses hebben geplaatst bij vrouwen terwijl ze andere zouden plaatsen. Nu ben ik dus bang dat ze bij mij misschien ook wel de gevreesde PIP protheses hebben geplaatst onder een andere naam. Wanneer ik de kliniek in Rotterdam vraag mij verder te helpen zeggen ze dat ze dat niet kunnen omdat zij de operatie niet uitgevoerd hebben terwijl zij mij naar die beunhaas hebben doorgestuurd.

Wat kan ik precies doen?
Kan ik de kliniek in Rotterdam aansprakelijk stellen?

Vriendelijke groet,
Esther van Haaften
Antwoord:

Beste mevrouw Van Haaften,

Vervelend hoe het een en ander voor u is verlopen.

Allereerst zou ik u adviseren om een afspraak met uw huisarts te maken om te onderzoeken of de implantaten ook eventueel PIP protheses zijn. Gelet op de nieuwsberichten hierover de afgelopen tijd, is dat wel belangrijk. Wellicht kan de huisarts op basis van de informatie die hij heeft, of die hij kan achterhalen, het een en ander vaststellen.

Vervolgens is de vraag hoe het een en ander is gegaan met de kliniek in Rotterdam en Breda. Hoe is de doorverwijzing gegaan? In welke mate was Rotterdam betrokken? In eerste instantie zal de kliniek in Breda verantwoordelijk zijn voor de ingreep en de eventuele nazorg daarvoor. Mocht Rotterdam echter een nauw samenwerkingsverband met hen hebben, dan zouden zij ook eventueel een zorgplicht jegens u hebben. Op basis van de huidige door u gegeven informatie zal dit waarschijnlijk wel moeilijk worden.

Belangrijk is daarom om te achterhalen of er nog contactgegevens zijn van de kliniek in Breda. Is de kliniek helemaal gesloten? Of voortgezet elders? Waar waren zij verzekerd destijds? Wat is er contractueel met u afgesproken? Ook over eventuele aansprakelijkheid? Heeft u een overeenkomst ondertekend? Waren er Algemene Voorwaarden van toepassing?

Als u het een en ander heeft verzameld, kunt u zich het beste tot iemand wenden die beoordeeld welke juridische mogelijkheden er in uw geval zijn. Op internet kunt u letselschade-advocaten vinden die zich hebben verdiept in het PIP-verhaal. Zelf heb ik dat nog niet.

Met vriendelijke groet,

Edgard Bogers  

Beantwoord door:
Edgard Bogers
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Wat kan ik doen betreffende plastische chirurgie?:

Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Huurrecht perceel
      [Gesteld in Huurrecht]
2010-04-12 13:12:23
Status topsportrt
      [Gesteld in Sportrecht]
2010-04-26 15:37:55
Val ik onder gemeenschapsrecht?
      [Gesteld in Europees recht]
2010-11-29 20:43:37

Gemiddelde score Aansprakelijkheidsrecht: 8.8 (125x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+