Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Hypotheken » Hypotheken-Gelderland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Hypotheken-Gelderland en krijg online een antwoord van de specialist in Hypotheken-Gelderland

Zelf een vraag over Hypotheken-Gelderland? Klik hier.
Meer vragen over Hypotheken-Gelderland.
De huidige beheerder van de rubriek Hypotheken-Gelderland:
Naam: M. Maris
Bedrijf: Plusplanner
Reactiesnelheid: 69 uur
Waardering: 9.0 (van max. 10)
Meer informatie over M. Maris vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Hypotheken-GelderlandVragen over Hypotheken-Gelderland via RSS. Klik hier.
RSS over Hypotheken-Gelderland op jouw website?Vragen over Hypotheken-Gelderland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Hypotheken-GelderlandVragen over Hypotheken-Gelderland via E-mail. Klik hier.

welk type hypotheek past bij mijn wensen?

[Gesteld op: 23-02-2012]

Toelichting:
Een van mijn redenen om een huis te kopen is dat het een manier is om kapitaal op te bouwen. Dat wil ik zo efficiŰnt mogelijk doen, rekening houdend met de volgende wensen:

-In het begin moeten de lasten laag zijn. Na een aantal jaar mogen ze oplopen.
-Ik wil flexibiliteit hebben in mijn maandelijkse lasten. Als ik krap bij kas zit wil ik minder betalen. Als ik geld over heb wil ik bij kunnen storten.
-Als ik extra geld stort wil ik dat dat invloed heeft op de rente die ik daarna betaal.

Ik verwacht dat er een hypotheekvorm mogelijk moet zijn waarbij ik naast een Ĺverplichtĺ bedrag per maand (rente) een flexibele hoeveelheid kan aflossen. Klopt dat? Welk type hypotheek is dit? En sluit dit aan bij mijn hoofddoel om zo efficiŰnt (dus zo fiscaal voordelig mogelijk) kapitaal op te bouwen?
Antwoord:

Goedemiddag,

Een hypotheek bestaat in de basis uit drie onderdelen: de lening zelf, een manier van kapitaal opbouwen en een overlijdensrisicoverzekering. De laatste is voor uw vraag niet relevant, de eerste twee wel.

Vroeger kende men de annuiteiten- en de lineaire hypotheek. Dit zijn hypotheekvormen waarbij er maandelijks rechtstreeks op de uitstaande schuld werd ingelost. Alle bedragen (rente en aflossing) staan vooraf vast. Extra aflossen kan wel, maar daar wordt vaak een boete voor berekend.

Met de komst van de hypotheekrenteaftrek werd het vanaf dag 1 terugbetalen op de schuld zelf minder aantrekkelijk. Daarom werden er hypotheekvormen bedacht waarbij gedurende de gehele looptijd maximaal rente wordt betaald (en dus ook maximaal van de aftrek wordt genoten) en werd de kapitaalopbouw in een aparte 'pot' gerealiseerd. De inhoud van deze pot is dan aan het einde van de looptijd voldoende om in 1 keer de hele schuld/lening mee af te betalen.

Over de lening is maandelijks rente verschuldigd, voor de kapitaalopbouw betaalt u maandelijks een inleg. De rente is afhankelijk van de gekozen rentevastperiode, de tijd dat het rentepercentage niet zal wijzigen. Kiest u bijvoorbeeld voor een 5-jaars rente, dan zal deze rente niet veranderen in die vijf jaar. Als er aan de schuld niets rechtstreeks wordt terugbetaald, zal ook het bedrag dat u maandelijks aan rente moet betalen niet veranderen.

De inleg voor de kapitaalopbouw is afhankelijk van de gekozen vorm van opbouwen en het risico dat u daarmee wenst te nemen (sparen, beleggen, effecten o.i.d.), het doelkapitaal (hoeveel wilt u opbouwen) en de periode waarin dat moet gebeuren. In de regel geldt, hoe meer zekerheid u wilt hebben, hoe groter de inleg moet zijn.

U geeft aan dat u aan het begin van de looptijd lage lasten wil, die na verloop van tijd mogen oplopen. Een keuze voor een korte rentevastperiode in combinatie met een beperkt doelkapitaal ligt dan voor de hand.

U wil flexibiliteit in de maandelijkse lasten. U wilt bij kunnen storten als de situatie dit toelaat. Ook hierbij zou ik dan een beperkte kapitaalopbouw aanbevelen, met daarnaast de mogelijkheid om extra stortingen te kunnen doen. Ik denk dan aan een opbouw in box 3, omdat een kapitaalrekening in box 1 aan beperkende voorwaarden moet voldoen (de hoogste inleg in enig jaar mag niet meer bedragen dan 10x de laagste). Deze opbouw kan dan in de vorm van een spaarverzekering of een beleggingsverzekering of effectenrekening.

Extra geld storten en daarna zien dat de rente aangepast wordt is niet mogelijk. Deze twee zaken moet u los van elkaar zien. De rente staat voor een vooraf afgesproken periode vast. De inleg/extra strotingen die u doet hebben daar geen invloed op. Wel is het zo dat als u een hypotheek zou afsluiten zonder NHG, dat u in eerste instantie wellicht een tophypotheek (125% van de executiewaarde van de woning financieren) nodig heeft. Als u dan door middel van het doen van extra stortingen ervoor kan zorgen dat de verhouding schuld t.o.v. waarde onderpand steeds gunstiger wordt voor de bank, dat de rente wél naar beneden wordt bijgesteld. In geval van een hypotheek mét NHG gaat dit niet op, omdat u dan al de meest voordelige rente geniet.

Er zijn voldoende hypotheekvormen te vinden waarbij u naast uw maandelijkse verplichte rente en minimale inleg, flexibel extra kan aflossen. Dit kan ook aansluiten aan uw doel fiscaal zo vriendelijk mogelijk kapitaal op te bouwen, maar zal per vorm met u besproken moeten worden.

Mocht u hierover verder willen praten of een partij zoeken die u kan helpen met de totstandkoming van de juiste hypotheek, neemt u dan contact met me op via 030-6062181 of info@plusplanner.nl.

Met vriendelijke groet,

M. Maris, PlusPlanner
www.plusplanner.nl

 

Beantwoord door:
M. Maris
profielpagina


Gerelateerde vragen aan welk type hypotheek past bij mijn wensen?:

Wat is mijn vorige leven? Hoe ben ik zo geworden?
      [Gesteld in Vorige Levens]
2009-12-02 17:44:36
Waarom worstel ik met de normale levensloop.
      [Gesteld in Re´ncarnatietherapie]
2009-12-05 21:43:21
terug kerende thema's
      [Gesteld in Vorige Levens]
2010-01-15 09:29:03
wat is er gebeurd tussen mij en mijn ex
      [Gesteld in Vorige Levens]
2010-02-17 19:56:10
Kunnen wij onze Laotiaanse pleegzoon adopteren?
      [Gesteld in Adoptie]
2010-03-29 11:25:57

Gemiddelde score Hypotheken-Gelderland: 8.8 (24x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 



Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258137
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+