Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Woningen » Vereniging Van Eigenaren
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Vereniging van Eigenaren en krijg online een antwoord van de specialist in Vereniging van Eigenaren

Zelf een vraag over Vereniging van Eigenaren? Klik hier.
Meer vragen over Vereniging van Eigenaren.

Beheerder worden?

De rubriek Vereniging van Eigenaren heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Vereniging van Eigenaren Klik hier.

RSS over Vereniging van EigenarenVragen over Vereniging van Eigenaren via RSS. Klik hier.
RSS over Vereniging van Eigenaren op jouw website?Vragen over Vereniging van Eigenaren op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Vereniging van EigenarenVragen over Vereniging van Eigenaren via E-mail. Klik hier.

Storting bijdrage op escrowrekening of anders?

[Gesteld op: 21-02-2012]

Toelichting:
Geachte heer/mevrouw,

Op 2 januari 2010 heb ik op basis van een bouwtechnokeuring na 12 jaar het onderhoud (verf- en houtwerk) van ons appartementengebouw aangekaart waar we met drie eigenaren wonen. Uiteindelijk is op 1 maart 2010 een besluit genomen voor een schilder en zijn offerte in de VvE vergadering. Notulen zijn daarover opgemaakt en ondertekend. Eén van de buren voelde er eigenlijk niets voor omdat zij zich niet verantwoordelijk voelde. Met smaad en laster kreeg ze de andere buurvrouw, die er toen nog maar net woonde, uiteindelijk ook zo ver de offerte niet te ondertekenen. De betreffende buurvrouw was op dat moment bestuurder. Het genomen besluit is nooit uitgevoerd. Inmiddels is de staat van het huis zó ernstig (houtrot) dat we duizenden euro’s extra boven het oorspronkelijke offertebedrag moeten gaan betalen. Intussen heb ik ernstige lekkages. Daarvoor heb ik een half jaar geleden een groot schadebedrag van de verzekering gekregen dat is gestort op de VvE-rekening. Daarnaast heb ik wegens gebrek aan medewerking uit eigen portemonnee onze opstalverzekering inmiddels meer dan een jaar betaald. Ik heb de twee leden destijds vergeefs schriftelijk gevraagd mij deze bedragen (terug) te betalen van de VvE-rekening. Financieel ben ik gedupeerd doordat het genomen besluit van 1 maart 2010 nooit is uitgevoerd met alle extra kosten van dien, en het schadebedrag alsmede de door mij betaalde opstalvoorschotten niet van de VvE-rekening aan mij zijn uitgekeerd. Geldig is de modelakte van 2006 waarin, volgens mij, staat dat er geen verrekening mag plaatsvinden via opschorting van de VvE-contributie.

Mijn vraag: Hoe kan ik, zonder een procedure te beginnen, gecompenseerd worden voor deze financiële schade? Is storting van de VvE-bijdrage op een geblokkeerde escrow-rekening de oplossing?

Alvast hartelijk dank.
Antwoord:
Als het besluit tot onderhoud op de vergadering is goedgekeurd mag dit uitgevoerd worden. Dat anderen later hier op terug willen komen maakt voor het genomen besluit niets uit.

In het modelreglement 2006 staat ook opgenomen dat er een reservefonds moet worden gevormd voor het voldoen van de kosten die zijn voorzien in het onderhoudsplan en ter voldoening van niet voorziene kosten en schulden.

U heeft gelijk dat u de gemaakte kosten niet mag verrekenen met uw voorschotbedragen. U zou inderdaad de twee nadere leden van uw VvE kunnen melden dat u uw voorschotbijdragen voortaan op een geblokkeerde rekening stort totdat alle problemen zijn opgelost. Officieel bent u daar dan wel weer in overtreding, maar als drukmiddel om de andere eigenaren te bewegen om uw kosten te vergoeden lijkt me dat een redelijk middel.

Met vriendelijke groet,

Wim Verhees
www.abon-vve-beheer.nl

www.slapende-vve.nl

 
Reactie vraagsteller:
Geachte heer Verhees,

Hartelijk dank voor uw antwoord. Stel dat ik mijn bijdragen keurig blijf betalen, maar voorlopig dan op een escrow-rekening t.b.v. de VvE en de VvE ook inzage geef in de betalingen door afschriften toe te zenden. Is de VvE in dat geval dan alsnog gerechtigd een deurwaarder te sturen?

Zal de rechter dit accepteren? Is hier jurisprudentie over?

Hartelijk dank!
 
Antwoord Beheerder:
Ik verwacht dat een goed deurwaarderskantoor uw handelswijze zal begrijpen en geen incassoprocedure zal opstarten zo lang de problemen tussen de eigenaars onderling niet zijn opgelost.

Hier is geen jurisprudentie over voor zover ik weet.

Met vriendelijke groet,

Wim Verhees
www.abon-vve-beheer.nl

www.slapende-vve.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Storting bijdrage op escrowrekening of anders?:

Kan ik begeleiding krijgen in zelfdoding
      [Gesteld in Zelfdoding]
2008-02-27 15:26:50
eigen bijdrage
      [Gesteld in PGB Wmo]
2009-02-03 15:45:33
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
eigen bijdrage en aangifte
      [Gesteld in PGB AWBZ]
2011-10-29 13:01:09
over betaling aan LBIO
      [Gesteld in Algemeen overheidsrecht]
2013-11-27 10:09:06

Gemiddelde score Vereniging van Eigenaren: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+