Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Huisdieren » Honden
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Honden en krijg online een antwoord van de specialist in Honden

Zelf een vraag over Honden? Klik hier.
Meer vragen over Honden.
De huidige beheerder van de rubriek Honden:
Naam: Elizabeth Koper van Elten
Bedrijf: Hondentrimsalon
Reactiesnelheid: 10 uur
Waardering: 7.7 (van max. 10)
Meer informatie over Elizabeth Koper van Elten vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over HondenVragen over Honden via RSS. Klik hier.
RSS over Honden op jouw website?Vragen over Honden op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over HondenVragen over Honden via E-mail. Klik hier.

Mijn reu vecht wat kan ik hier aan doen?

[Gesteld op: 17-02-2012]

Toelichting:
Zit even met m'n handen in 't haar.
Ik heb een reu van 16 maanden in nov. een implantaat gehad omdat hij extreem puberde en 2 weken geleden gecastreerd.
We lopen vanaf het begin veel in losloopgebieden puur voor de socialiatie met andere honden dit gaat eigenlijk altijd goed.
Vaak lopen we ook met een grote groep wat meestal niet tot problemen lijd. Maar je voelt het al aankomen met 8 maanden is hij een keer gegrepen door een border terier die h'm z'n plek in de groep wilde wijzen maar mijn hond gaat er gelijk op in en vecht terug, uit elkaar gehaald verder gelopen. We liepen ook gegeregeld met een westie deze bleef maar blaffen en mijn hond had al verschillende manieren laten zien hier niet van gediend te zijn dit is een aantel weken zo door gegaan en uiteindelijk geescaleerd want de westie greep mijn hond en weer vechten en die van mij gaat er weer vol in. Een maand of 2 geleden werd hij uit het niets gegrepen op het strand we hadden die hele hond niet eens gezien weer een vechtpartij maar deze was redelijk snel tot een einde omdat de boxer zich overgaf. Vorige week stiert er een DH op onze aus af en dan rent die van mij weg vind hij toch wel eng als honden op h'm afgedenderd komen maar niet snel genoeg en je snapt het al weer raak ook hier kon ik h'm snel loskrijgen en was het over. Door dit voorval ben ik nog beter op gaan letten lichaamshouding enz, weer even de puntjes op de i zetten met trainen veel belonen als hij aandacht heeft voor mij als hij losloopt. Maar nu vanmorgen we lopen weer met een grote groep 8 honden niks aan de hand mijn hond is lekker aan het rennen met z'n eigen zoals meestal het geval is (gewoon loslopen is er niet bij wil altijd rennen) en uit het niets is het vechten met wederom de border terrier die h'm 8 maanden gelden ook al gegrepen had geheel onverwacht, de terrier is een zeer dominant mannetje en zijn "vriendin" liep ook in de groep mee dus mischien was dit een aanleiding maar nu was mijn hond zo opgefokt dat hij met dat beesie stond te schudden alsof het een speelgoedbeertje was, ben nooit zou gauw in paniek of onder de indruk maar nu ik heb zonder te schreeuwen mijn hond losgekregen ondertussen bleef die terrier wel in z'n nek hangen maar die kon de eigenaar daarna weer pakken zonder kleerschuren is iedereen ervan af gekomen. Maar mijn vraag hoe kan ik nu voorkomen dat als mijn hond gegrepen wordt hij hier zo fel op ingaat? Wordt er namelijk onzeker van en zou h'm bijna niet los meer laten.
Antwoord:
Het duurt nog wel even voordat de castratie doorwerkt en eigenlijk was het voor hem beter geweest om dat met 10-11 maanden te doen,maar ja dat is achteraf.Ook uw hond is een dominant heerschap ,Het zou het beste zijn om een paar weken toch aangelijnd te blijven zodat hij in ieder geval geen schade kan aanrichten,want ook dat geeft mischien vervelende gevolgen en u heeft betere controlle om hem te corrigeren als hij gaat focussen op een hond. Komt er een hond op u af,zorg dan dat hij zich afwend;door zijn aandacht te vragen,zijn ogen af te wenden van de ander en daarna de hond die nadert met opgeheven hand streng terug te sturen naar zijn baas,en ook overtuigend! Want u wilt geen gevecht en u heeft de leiding,vergeet dat niet. Hopelijk is de andere eigenaar intussen ook erbij en helpt door zijn hond weg te halen.Steek een klikker in de jaszak en verbind dit geluid met een klein hondenkoekje,altijd gemakkelijk als ze goed terug komen en het is veel beter hoorbaar voor de hond,dat spaart ook je stem trouwens.Gevechten komen niet uit het niets er zijn signalen van te voren,kijken is het eerste,een andere hond mag best blaffen zonder te worden aangevallen,gaat hij daar op letten moet u hem terug roepen/of een duwtje geven en duidelijk zijn ; hij mist duidelijk leiding,dus u moet er nog meer opletten,en denk om uw eigen houding,ontspannen blijven.
 
Reactie vraagsteller:
Bedankt voor u reactie, ik werk inderdaad ook met een clicker en daar reageerd hij heel goed op.
Ik nu inderdaad al begonnen met nog meer contact te maken met de hond, dus hij loopt voor me uit klik-beloning hier door merk ik dat hij al veel minder van m'n zij afwijkt en mij nog meer in de gaten houd. Ik ga hier nog meer mee trainen en ga me nu nog meer op richten dat hij andere honden gaat negeren ook tijdens het loslopen.
Wat ook ga doen is h'm nu dan aangelijnd houden en even de losloopgebieden vermijden voor een paar weken en op deze manier proberen nog meer aandacht van h'm te krijgen.
Ook in huis dan maar de regels aanscherpen wat met de dominantie te maken kan hebben.
Nogmaals bedankt voor u reactie
 
Antwoord Beheerder:

Houd de moed erin hoor,ik weet niet of het een Catlledog is maar dat zijn in het begin zeker moeilijke honden,maar worden fantastische kameraden.

Beantwoord door:
Elizabeth Koper van Elten
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Honden:
Bewegingsprobleem Hond
Hondengedrag
Hondenopvoeding
Hondensporten
Hondentrimmen
Hondenvoeding
PuppiesGerelateerde vragen aan Mijn reu vecht wat kan ik hier aan doen?:

hoe maak je een spreekbeurt over kickboksen
      [Gesteld in Kickboksen]
2010-03-30 18:30:49
waneer werd er voor het eerst gebokst?
      [Gesteld in Kickboksen]
2010-02-03 10:26:37
In welk jaar werd de eerste officiŰle wetstrijd me
      [Gesteld in Kickboksen]
2010-11-15 11:19:58
Mijn vorige leven?
      [Gesteld in Vorige Levens]
2009-06-04 21:03:46
hoe geef je de hond de juiste aandacht die hij wil
      [Gesteld in Hondenopvoeding]
2011-03-09 14:17:41

Gemiddelde score Honden: 7.7 (752x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+