Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Advocaten-Gelderland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Advocaten-Gelderland en krijg online een antwoord van de specialist in Advocaten-Gelderland

Zelf een vraag over Advocaten-Gelderland? Klik hier.
Meer vragen over Advocaten-Gelderland.
De huidige beheerder van de rubriek Advocaten-Gelderland:
Naam: UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
Bedrijf: Uwjurist.nl
Reactiesnelheid: 5 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over UwJurist.nl mr. Monique Doomernik vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Advocaten-GelderlandVragen over Advocaten-Gelderland via RSS. Klik hier.
RSS over Advocaten-Gelderland op jouw website?Vragen over Advocaten-Gelderland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Advocaten-GelderlandVragen over Advocaten-Gelderland via E-mail. Klik hier.

Is er aansprakelijkheid? Wat met brief advocaat?

[Gesteld op: 17-02-2012]

Toelichting:
12 oktober 2010 hebben wij onze woning verkocht. Juni 2011 blijkt er een plek te zijn gekomen op een plafond in de torenkamer. Die toren heeft een tinnen dak. In een gesprek met kopers heeft verkoper aangegeven dat bij een schilderbeurt enkele jaren geleden er een plek op het plafond zat zoals er bij een schilderbeurt wel meer plekken zijn. Verder geen probleem. Kopers spreken nu voortdurend over een vocht probleem dat gemeld had moeten worden. . Een en ander is niet gemeld bij de verkoop, immers voor verkopers was het geen probleem, een vlekje. Nooit bij stilgestaan. Er is door beide partijen geen keuringsrapport opgemaakt van de woning.
De woning is gebouwd in 1996.
In een brief van 3 augustus geven ze aan dat ze eind juni een vochtplek hebben geconstateerd
en ons als verkopers aansprakelijk stellen, omdat wij bekend zouden zijn met het probleem, hetgeen wij dus ten stelligste ontkennen. In december 2011 is er nog een plek geconstateerd.
Op 13 febr. kregen wij een brief van de advocaat van kopers waarin wordt gezegd dat kopers zich genoodzaakt zien een deskundige in te schakelen, verkopers aansprakelijk gesteld worden voor alle schade en verkopers gevraagd wordt binnen veertien dagen volledige aansprakelijkheid te erkennen en de schade te zullen vergoeden.
Vervolgens moet de schade dan binnen vier weken hersteld worden.

Met dank voor uw antwoord,
A.T.J. Koster
Antwoord:
Geachte heer, mevrouw,
Er is geen sprake van een verborgen gebrek zoals u het omschrijft. U heeft de kopers immers ingelicht destijds.  Alleen bij een verborgen gebrek is eventueel sprake van aansprakelijkheid. Hieronder treft u enige algemene informatie aan. U kunt ons voor meer informatie vrijblijvend bellen, van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 17 uur. Zie www.uwjurist.nl, voor telefoonnummer, klanttevredenheid enz. We helpen u graag.
Met vriendelijke groet,
UwJurist.nl
mr. Monique Doomernik
Verborgen gebreken zijn gebreken die pas na de levering aan het licht komen. Bepalend is eerst hetgeen in de koopovereenkomst tussen koper en verkoper werd overeengekomen. Als er een garantiebepaling in de overeenkomst is opgenomen, is de verkoper aansprakelijk voor alle verborgen gebreken, mits daarvan gezegd kan worden dat deze het normale gebruik als woonhuis in de weg staan. Indien er geen garantiebepaling is opgenomen in de koopovereenkomst, geldt nog wel de conformiteitsgarantie van artikel 7:17 BW. Op grond daarvan moet de woning aan de overeenkomst beantwoorden: indien de zaak niet de eigenschappen bezit die voor een normaal gebruik daarvan nodig zijn beantwoordt hij niet aan de overeenkomst. Een koper mag verwachten dat de woning de eigenschappen bezit die voor een normaal gebruik daarvan nodig zijn en waarvan hij de aanwezigheid niet hoefde te betwijfelen, alsmede de eigenschappen die nodig zijn voor een bijzonder gebruik dat bij de overeenkomst is voorzien. Verder kan er een ouderdomsclausule in de koopovereenkomst zijn opgenomen die de rechten van de koper beperkt. De verkoper van een woning is verplicht gebreken aan de woning te melden die het normaal gebruik van de woning in de weg staan, zodat de koper met de gebreken rekening kan houden bij het nemen van zijn koopbeslissing. Dit wordt de mededelingsverplichting van de verkoper genoemd. Daartegenover staat de onderzoeksplicht van de koper. De koper is immers ook verplicht zich actief op de hoogte te stellen van de staat van de woning. Te denken valt bijvoorbeeld aan het inschakelen van een deskundige inzake het opstellen van een bouwkundig rapport. Indien een verborgen gebrek aanwezig is (zie de eisen hierboven), kan de koper de verkoper op grond van artikel 7:17 BW aansprakelijk stellen voor de kosten die deze moet maken om de verborgen gebreken te verhelpen. De verkoper is voor deze kosten aansprakelijk indien vaststaat dat hij op de hoogte was of behoorde te zijn en de koper vervolgens niet heeft ingelicht over het bestaan hiervan. Bovendien is de verkoper slechts aansprakelijk indien het verborgen gebrek een normaal gebruik van de woning in de weg staat. Verder moet melding bij de wederpartij tijdig geschieden. In de rechtspraak gaat men uit van maximaal twee maanden na ontdekking. Tenslotte dient ook bepaald te worden of de koper heeft voldaan aan zijn onderzoeksplicht. Immers, indien de koper het verborgen gebrek had kunnen opmerken bij de bezichtiging van de woning, is er geen sprake meer van een verborgen gebrek.
Ons advies is vrijblijvend en enkel gebaseerd op de vaak summiere vraagstelling. Het kan geen volwaardig juridisch advies vervangen. We zijn niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen van handelen/nalaten naar aanleiding van dit beknopte antwoord.
 
Reactie vraagsteller:
Voor de duidelijkheid.
Nadat kopers ons in juli op de hoogte hadden gebracht van de geconstateerde plek heeft verkoper aangegeven dat hij bij een schilderbeurt enkele jaren terug wel een plek had geconstateerd, maar dat er sindsdien niets meer te zien was. Verkoper heeft de plek absoluut niet als iets bijzonders gezien en dus niet vermeld bij de verkoop.
 
Antwoord Beheerder:

Geachte heer, mevrouw,
Zoals aangegeven: u kunt ons voor meer informatie het beste vrijblijvend bellen, van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 17 uur. Zie www.uwjurist.nl, voor telefoonnummer (normaal tarief), klanttevredenheid enz. We helpen u graag.
Met vriendelijke groet,
UwJurist.nl
mr. Monique Doomernik
Ons advies is vrijblijvend en enkel gebaseerd op de vaak summiere vraagstelling. Het kan geen volwaardig juridisch advies vervangen. We zijn niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen van handelen/nalaten naar aanleiding van dit beknopte antwoord.

Beantwoord door:
UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Is er aansprakelijkheid? Wat met brief advocaat?:

hallo,toch wil ik u even duidelijk uitleg geven.
      [Gesteld in Algemeen overheidsrecht]
2010-09-28 22:08:36
second opinion of ontbinden no cure no pay??
      [Gesteld in Letselschade]
2008-03-04 14:30:49
ik wil iets vragen
      [Gesteld in Advocaten-Zuid Holland]
2008-01-18 19:35:34
hijihicsafv
      [Gesteld in Advocaten-Zuid Holland]
2008-01-18 19:36:51
hebt u tips over advocatenhulp
      [Gesteld in Juridisch]
2009-07-07 10:08:10

Gemiddelde score Advocaten-Gelderland: 8.1 (419x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+