Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Bedrijfsformules
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bedrijfsformules en krijg online een antwoord van de specialist in Bedrijfsformules

Zelf een vraag over Bedrijfsformules? Klik hier.
Meer vragen over Bedrijfsformules.
De huidige beheerder van de rubriek Bedrijfsformules:
Naam: A.P.de Ruyter RA
Bedrijf: A+a voor accountancy & advies
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 7.3 (van max. 10)
Meer informatie over A.P.de Ruyter RA vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BedrijfsformulesVragen over Bedrijfsformules via RSS. Klik hier.
RSS over Bedrijfsformules op jouw website?Vragen over Bedrijfsformules op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BedrijfsformulesVragen over Bedrijfsformules via E-mail. Klik hier.

Welke ondernemersvorm bij deze samenwerking?

[Gesteld op: 11-02-2012]

Toelichting:
Ik run voor 10 jr mijn bedrijf in mijn eentje. Mijn bedrijfsformule is vrij uniek. Vanwege de meer mogelijkheden door uitbreiding, sterker en kwalitief voller en verkooprijp maken, wil ik anderen een kans bieden om in mijn bedrijf te stappen. Waarbij ik het niet erg vind om van 0 meting met hen te starten. De mensen die mee willen doen moeten zich inkopen en een startkapitaaltje storten. Er zijn 5 divisies welke iedere instapper moet runnen. Ik wil nu bij de start de uiteindelijke beslisser zijn, als bedenker van de fomiule en wetende welke richting we op moeten. De instappers moeten voor het definitief instappen zich kunnen vinden in de formule en voldoen aan bepaalde eisen t.a.v. o.a. de competenties mbt ondernemerschap en deskundigheid, alleen dan mogen zij instappen en heten zij dan divisimanagers. Elke maand onvangt elk divisiemanagers een afgesproken loon, gelijk aan elkaar. De verdeling van rest onder de streep en na aftrek van de afgesproken % van kapitaal aan weder investering in het bedrijf is voor een ieder gelijk.
Antwoord:

Er passen 2 ondernemingsvormen bij deze omschrijving: de vennootschap onder firm (VOF) of de besloten vennootschap (BV).
Bij de VOF is er sprake van meerdere eigenaren, waarbij allen delen in winst en eigendom zoals vooraf is vastgeld in een VOF-contract. Een VOF is geen zelfstandige rechtsvorm, alle behaalde winst moet door de vennoten worden opgegeven in een uitgebreide aangifte inkomstenbelasting.

Bij een BV worden er aandelen uitgegeven, en de niuewe partners kunnen deze aandelen dan van u kopen. De zeggenschap bij de B.V. berust bij de directeur, die alle besluiten namens de B.V. mag nemen. Deze directeur wordt wel benoemd en ontslagen door de vergadering van aandeelhouders. Dit lijkt meer bij u te passen; als u er voor zorgt dat u de meerderheid van aandelen heeft, kunt u ieder besluit van de vergadering van aandeelhouders bepalen, en er voor zorgen dat u zoalng als dat u wilt directeur blijft.
Een B.V. is fiscaal wel een zelfstandige eenheid, en jaarlijks moet er een aangifte vennootschapsbelasting worden ingediend. De aandeelhouders kunnen in de jaarvergadering besluiten om zichzelf dividend toe te kennen, waarover dan in de inkomstenbelasting wel 25 % belasting is verschuldigd.
Omdat de aandeelhouders in dienst van de B.V. kunnen zijn, kunt u ze ook de door u afgesproken winstverdeling toekennen als bonus bovenop hun salaris.

De vraag wat nu de meest geschikte rechtsvorm voor uw onderneming is, is een belangrijke vraag voor de toekomst, waarvan ik afraad een besluit te nemen zonder deskundigen te raadplegen.  U kan veel geld besparen door nu het juiste besluit te nemen. Om die reden raad ik u zeker aan hiervoor uw accountant in te schakelen, of als u deze niet heeft, een accountant in uw directe omgeving in te huren. Dat kost u uiteraard geld, maar kan u dus ook veel besparen.

 
Reactie vraagsteller:
Bedankt voor uw gedegen antwoord hier kan ik iets mee. Ik waardeer dt antwoord met de cijfer 10 en welgemeend.

En toch nog de vraag waarom heeft u de Cooperatieve vorm niet geadviseerd?

Alvast bedankt,
 
Antwoord Beheerder:
Dank voor uw hoge waardering.
Uw vraag over een cooperatieve vorm kan ik helaas niet beantwoorden, omdat ik niet weet welke vorm u bedoelt. In mijn antwoord ben ik ingegaan op de meest voorkomende rechtsvorm, maar er zijn er natuurlijk nog meer, zoals bijvoorbeeld de commanditatie vennootschap (CV). Het is ondoenlijk om vanaf deze website een advies op maat te geven, en om die reden heb ik aangeraden een deskundige in te huren.
Beantwoord door:
A.P.de Ruyter RA
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Bedrijfsformules:
AlliantiesFranchisingMulti-level-marketing


Gerelateerde vragen aan Welke ondernemersvorm bij deze samenwerking?:

Hoe werkt franchising?
      [Gesteld in Franchising]
2008-09-17 10:43:04
Bedrijfsovername en samenwerkingscontract
      [Gesteld in Bedrijfsovername]
2012-04-06 22:43:11
samenwerking en subsidieaanvraag.
      [Gesteld in Juridisch]
2010-12-02 15:34:43
Bezoek orthoptist
      [Gesteld in Oogheelkunde]
2013-01-19 11:05:29
Heb ik recht op vergoeding?
      [Gesteld in Hippisch recht]
2014-04-10 00:49:54

Gemiddelde score Bedrijfsformules: 8.3 (618x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+