Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Wetenschap » Geesteswetenschappen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Geesteswetenschappen en krijg online een antwoord van de specialist in Geesteswetenschappen

Zelf een vraag over Geesteswetenschappen? Klik hier.
Meer vragen over Geesteswetenschappen.
De huidige beheerder van de rubriek Geesteswetenschappen:
Naam: CeesWillem
Bedrijf: Sunvitalife - het beste leven
Reactiesnelheid: 20 uur
Waardering: 8.8 (van max. 10)
Meer informatie over CeesWillem vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over GeesteswetenschappenVragen over Geesteswetenschappen via RSS. Klik hier.
RSS over Geesteswetenschappen op jouw website?Vragen over Geesteswetenschappen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over GeesteswetenschappenVragen over Geesteswetenschappen via E-mail. Klik hier.

Kunt u deze dromen uitleggen?

[Gesteld op: 05-02-2012]

Toelichting:
Ik droom dat ik op mijn werk ben waar mijn vader en moeder ook zijn op een soort bijeenkomst. Mijn vader is op zoek naar mij, hij vindt mij en zegt je moeder maakt zich ongerust over waar je bent. Ze vindt het niet prettig als je niet bij ons bent dus ga je mee. We lopen naar een tafel waar mijn moeder ook zit. Ook zie ik een hele goede vriendin van mijn moeder. Op eens mis ik mijn moeder aan tafel, ik kijk rond zie haar bij een winkeltje aan het neuzen tussen hebbendingentjes. Ik denk nog als de verkoopster haar maar begrijpt en niet denkt dat ze niet goed is (dementie) (ik voel soort een schaamte voor mijn gevoel, maar zo bedoel ik het niet) en ga er heen en knipoog naar de verkoopster. Mijn moeder koopt wat, heeft geen gepast geld en ik geef haar 2 euro om te passen(mijn werk) . Daarna zit ik en mijn moeder op de fiets. Ik fiets voorop en het is slecht weer. Ik trek een extra regenjasje aan, eenmaal aangekomen sta ik stil en stap van mijn fiets af. Ik kijk achterom en zie mijn moeder op de fiets met een regenjas tot aan haar enkels. Ik zeg mama jij zorgt goed voor je zelf, je blijft lekker droog dat is bij mij wel anders. Dat doe je goed hoor. Einde droom. Volgende droom ik zit bij mijn moeder op haar kamer in het verpleeghuis waar zij woont. Mijn moeder heeft haar jas aan in huis een wit warm jack. Ik zeg mam doe je jas toch uit....nee kind zegt ze doe jij dat maar ik houd m aan dat vind ik lekker. Ik denk wat raar maar oke...laat maar als zij dat wil. Einde droom.
Mijn moeder is recent overleden en mijn vader 5 jaar geleden.
Antwoord:

Beste,

Op de eerste plaats is het niet aan mij om iemands droom uit te leggen. In wezen kent alleen de dromer/droomster de werkelijk betekenis op dieper niveau. Ik kan hooguit wat handvatten aanreiken om tot de essenties van uw twee dromen te komen.

Essenties zijn bijv. dat alle personen, dingen, enzovoorts voortkomen uit uw eigen onderbewustzijn (die altijd gereed is om een stap verder te helpen in uw leven). Zo zijn uw vader en moeder niet uw echte/aardse vader en moeder, maar bepaalde aspecten in uzelf die zich bekend maken. Essnetie is ook dat uw "moeder" sterker aanwezig is in u (en in uw dromen) dan bijv. uw "vader". U kunt ook stellen dat de vader staat voor bepaalde "mannelijke" (yang)kwaliteiten en de moeder staat voor bepaalde "vrouwelijke" (yin)kwaliteiten. Het is van belang geen van de zaken letterlijk te nemen, maar vormen van bepaalde eigenschappen in u. 

Zo kunt u bij uzelf te rade gaan wat de diepere betekinssen zijn van bijv. uw werk, van de bijeenkomst, enzovoorts. In meer religieus getinte vormen kunt u ook stellen dat uw vader staat voor de (mannelijke) God en uw moeder voor de (vfrouwelijke) Godin. Het moge duidelijk zijn dat wordt aangegeven dat zij u graag in de buurt hebben (een kwestie van afstemmen of te hulp vragen in uw dagelijks leven). Zij zijn er natuurlijk wel, maar u doet er (te) weinig mee als helpende handen om het leven voor u gemakkelijker/dragelijker te maken.

Wat is de essentie van regen waartegen u zich minder goed beschermt dan uw "moeder"? Zo is de "verkoopster" ook een bepaalde kwaliteit in uzelf! Wat is uw essentie van de fiets, of van fietsen? Alleen u weet dat diep van binnen! U ziet in uw droom dat uw vrouwelijk kant heel goed weet hoe voor zichzelf te beschermen. Goed om dat ook te doen/dat voorbeeld te volgen! Zo kunt u ook opvragen wat de essentie (in uzelf) is van de witte jas (droom 2). Wie weet wat daar weer uitkomt...

Veel plezier met uw dromen die ook wel eens de "taal van de goden" wordt genoemd!

CeesWillem

 

 
Reactie vraagsteller:
Mijn eerste gedacht is eigenlijk altijd dat bepaalde ondwerpen cq personen in dromen ergens symbool voor staan. Maar blijkbaar is dit niet altijd zo uit te leggen. Toch ben ik redelijk tevreden met uw antwoord.........stof tot nadenken.
 
Antwoord Beheerder:

Uw veronderstelling is juist. De moeilijkheid is alleen om uit te vinden wat die symbolen voor u betekenen en alleen u kent die werkelijke betekenis! Het helpt u geensinds om houvast trachten te vinden in wat anderen daarover menen te moeten schrijven. Dat zou u gemakkelijk op een dwaalspoor kunnen brengen en dat brengt u eerder verder van huis dan dichter bij uzelf!

De bedoeling is juist om veel dichter bij uzelf te komen en uw oorspronkelijke kwaliteiten constructief te benutten of uit te breiden. Te "lezen" in uw droom kunt u daarmee nog wel een tijd vooruit. Fijn thuiskomen in en met uzelf!

CeesWillem

Beantwoord door:
CeesWillem
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Geesteswetenschappen:
FilosofieGodsdienstwetenschapTheologie


Gerelateerde vragen aan Kunt u deze dromen uitleggen?:

veel dromen, oorzaak?
      [Gesteld in Psychiatrie]
2010-02-25 19:51:42
ik droom heel vaak dat ik een nieuwe liefde heb
      [Gesteld in Droomuitleg]
2010-03-01 23:32:20
droom over dood schoonvader, 2e keer
      [Gesteld in Dood]
2010-03-31 13:38:37
Hallo, ik ben Dominique.
      [Gesteld in Ufo's]
2011-06-05 23:13:32
Is deze herhalende nachtmerrie uit een vorig leven
      [Gesteld in Re´ncarnatietherapie]
2011-09-04 18:37:24

Gemiddelde score Geesteswetenschappen: 8.8 (23x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258130
  Beheerders:  1028

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+