Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Vreemdelingenrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Vreemdelingenrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Vreemdelingenrecht

Zelf een vraag over Vreemdelingenrecht? Klik hier.
Meer vragen over Vreemdelingenrecht.
De huidige beheerder van de rubriek Vreemdelingenrecht:
Naam: Gart Adang
Bedrijf: Prawo legal services
Reactiesnelheid: 70 uur
Waardering: 8.8 (van max. 10)
Meer informatie over Gart Adang vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over VreemdelingenrechtVragen over Vreemdelingenrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Vreemdelingenrecht op jouw website?Vragen over Vreemdelingenrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over VreemdelingenrechtVragen over Vreemdelingenrecht via E-mail. Klik hier.

Hoe kan ik mijn partner naar NL laten overkomen?

[Gesteld op: 28-01-2012]

Toelichting:
2 December 2010 getrouwd in Pakistan. Mijn echtgenoot heeft de Pakistaanse nationaliteit, maar is woonachtig in Spanje. Contact gehad met IND en gevraagd of echtgenoot naar Nl mag overkomen, omdat ik zelf de Nederlandse nationalitiet heb. Dit kan niet, omdat hij de Pakistaanse paspoort heeft en daarnaast heeft hij een spaanse verblijsvergunning met de tekst "permanente autoriza a trabajar duplicado por extarvio".Hij heeft ook een papier met daarop het woord Larga Duracion CE (langdurig verblijf EU). Door deze bovengenoemde punten mag hij niet in Nederland komen werken en wonen. Wel mag hij voor max 3 maanden naar Nederland komen.
IND wilt dat het woord:Larga Duracion CE" op het pasje zelf staat, maar na vele pogingen is het nog steeds niet gelukt. Spanje is streng geworden op dit gebied. Nu moet ik een MVV aanvragen, zodra hij de inburgeringsexamen heeft behaald. Maar ik ging er vanuit dat hij geen inbrugeringsexamen hoefde te maken, omdat hij de Spaanse verblijsvergunning heeft en ik de Nederlandse paspoort.

Ik las over de EU-route en heb meteen weer contact gehad met IND. Volgens hun moet ik samen met mijn partner meer dan 6 maanden onafgebroken in een EU-land verblijven. Daarna is het mogelijk om mijn partner naar Nederland te halen. Ik zit aan alle kanten vast, omdat ik ziek uit dienst ben gegaan en krijg momenteel uitkering Wet WWB, voorheen was dit de wet WIJ. Daarnaast heb ik een eigen woning en kan niet zomaar een aantal maanden wegblijven. Maar stel als het niet anders kan, max. hoeveel moet je dan in een EU-land verblijven?

Ik weet even niet meer wat ik moet doen en kwam via een vriendin te weten dat ik mijn vraag aan jullie kan stellen.
Ik hoop dat mijn vraag duidelijk is.

Mvg,
Antwoord:
Ik zou de documenten van uw man moeten zien en moeten weten hoe lang hij al in Spanje woont en werkt om er iets zinnigs over te kunnen zeggen. Het probleem met dat pasje moet hij overigens in Spanje oplossen. Ik ken wel een advocaat in Barcelona die hem daarbij zou kunnen helpen.

Een andere oplossing is inderdaad dat u bij hem in Spanje gaat wonen. Vier maanden volstaan. U mag daar van zijn salaris leven. De WWB moet u dan beëindigen en het beste is u ook uit te schrijven uit Nederland. Voor een advies hoe dit precies aan te pakken kunt u het beste een afspraak met mij maken op mijn kantoor in Utrecht.
Mijn gegevens staan op www.prawo.nl
 
Reactie vraagsteller:
Bedankt voor de snelle reactie. Ik zou graag het adres willen hebben van de advocaat in barcelona. U geeft aan dat wij samen 4 maanden in Spanje moeten wonen, maar geldt deze regel ook voor Duitsland? Een kennis van mij woont in Duitsland (Wiesmoor). Het zou voor ons makkelijk zijn als wij in Duitsland kunnen verblijven. U geeft ook aan dat het beste is om me uit te schrijven hier in Nederland, maar 'moet' dit? Ik kan me helaas niet uitschrijven. Ook wil ik graag weten,als mijn partner de Duitse papieren heeft, of dit invloed op zijn spaanse papieren en verblijfsvergunning?
 
Antwoord Beheerder:
Dit geldt voor alle 26 EU lidstaten (buiten Nederland), voor Zwitserland en de drie EER landen.

Voor een advies hoe een en ander precies aan te pakken kunt u het beste een afspraak met mij maken op mijn kantoor in Utrecht. Dan kan ik u ook desgewenst de gegevens van de advocaat in Barcelona geven.
Mijn gegevens staan op www.prawo.nl
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Hoe kan ik mijn partner naar NL laten overkomen?:

geldt het recht van voorkoop bij bouwgrond
      [Gesteld in Notaris-Belgie]
2008-09-29 18:37:27
hoe krijg ik dunne benen en een patte buik ?
      [Gesteld in Kickboksen]
2009-06-25 17:35:32
Gaan we het redden ondanks bindingsangst?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-03-04 19:37:54
Heb ik bindingsangst?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-03-28 17:27:51
mijn vriend heeft adhd .i
      [Gesteld in Psychologie]
2011-05-02 14:28:05

Gemiddelde score Vreemdelingenrecht: 9.0 (34x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+