Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Wetenschap » Geesteswetenschappen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Geesteswetenschappen en krijg online een antwoord van de specialist in Geesteswetenschappen

Zelf een vraag over Geesteswetenschappen? Klik hier.
Meer vragen over Geesteswetenschappen.
De huidige beheerder van de rubriek Geesteswetenschappen:
Naam: CeesWillem
Bedrijf: Sunvitalife - het beste leven
Reactiesnelheid: 20 uur
Waardering: 8.8 (van max. 10)
Meer informatie over CeesWillem vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over GeesteswetenschappenVragen over Geesteswetenschappen via RSS. Klik hier.
RSS over Geesteswetenschappen op jouw website?Vragen over Geesteswetenschappen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over GeesteswetenschappenVragen over Geesteswetenschappen via E-mail. Klik hier.

Hoe kan ik een werkplan opstellen waarin ik stapsg

[Gesteld op: 24-01-2012]

Toelichting:
Casus: Stel dat je van je (toekomstige) werkgever opdracht krijgt een training ‘geld en opvoeding’ op te zetten met als doelgroep gescheiden moeders met jeugdige kinderen die kampen met armoede en schulden. Alleenstaande vrouwen met schulden hebben te maken met een stapeling van problemen: echtscheiding, er alleen voorstaan, weinig inkomen, psychische problemen bij de kinderen of zich zelf. Het is een groep met specifieke problemen die ook vraagt om specifieke hulpverlening om de problemen structureel op te lossen. Daarbij moet er naast het oplossen van de schulden aandacht zijn voor participatie en zelfredzaamheid van deze groep vrouwen.

Doel van je training is deze moeders empoweren bij hun opvoedingstaak.
Hoe kan ik een werkplan opstellen waarin ik stapsgewijs beschrijf hoe ik volgens Ervaringsleren de participatie en zelfredzaamheid van deze groep ga aanpakken?
Groeten
Antwoord:

Beste,

Gewoonlijk wordt er een plan de campagne opgezet om bijv. gesignaleerde "symptomen"/"feiten". Dan kan op de korte termijn wellicht wat lucht geven, maar bepaald niet op de langere termijn. Dat heeft te maken met allerlei onderliggende oorzaken die "de feitelijkheden" tot gevolg hebben (gehad).

Zo kiezen sommige mensen ervoor weer zo snel mogelijk "aan een partner" te gaan ter compensatie van de scheiding. Datzelfde geldt voor inkomen, bijv. door snel weer een of ander baantje aan te nemen of te freewheelen op een uitkering. Psychische problemen worden dan "verholpen" middels chemische middelen; de kinderen worden wellicht onder toezicht geplaatst, enzovoorts, enzovoorts.

Het ware uiteindelijk beter om allereerst de onderliggende veroorzaker(s) op te sporen. Holischtisch gezien, vloeit een scheiding veelal voort uit onbalans/gespletenheid binnen de persoonlijkheid, dan wel door onbalans binnen de 5 essentiële basiskwaliteiten: innerlijke kracht, zelfvertrouwen, zelfrespect/-acceptatie, kunnen houden van jezelf zoals je bent in het moment en eigenwaarde. De ontwikkeling/versterking en herbalanceren van deze 5 basiskwaliteiten is een stapsgewijs traject dat een hoge mate van zelfwerkzaamheid en het nemen van verantwoordelijkheid vraagt voor de inhoud en kwaliteit van het eigen leven.

Zo is scheiding vaak gerelateerd een verborgen (zelf)afwijzing, weinig inkomen aan te weinig zelfwaardering, enzovoorts. Dat heeft weinig te maken met "eigen schuld, dikke bult", maar voornamelijk met uiterlijke feiten die vroeg of laat voortvloeien uit innerlijke gesteldheid. Kort door de bocht: oorza(a)k(en) en gevolg(en).

Inderdaad volgen dan eerst reeksen van "rampen". Dat is slchts bedoeld als een serieuze wake-up call om de focus te verleggen van afhankelijkheid van de buitenwereld (omgevingsfactoren) naar een grondige zelfreflectie die kan starten met: "Wat in mij verooraakt...".

Binnen het kader van deze rubriek is het geenszins de bedoeling hier een cursus te gaan geven. Voor meer informatie kunt u zich richten op Het Beste Leven™ - zie de volgende link: http://www.sunvitalife.com/leven/home.htm.

Veel succes met uw enorme uitdaging.

CeesWillem 

Beantwoord door:
CeesWillem
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Geesteswetenschappen:
FilosofieGodsdienstwetenschapTheologie


Gerelateerde vragen aan Hoe kan ik een werkplan opstellen waarin ik stapsg:

wanneer loon na ontslag?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2008-07-18 11:00:06
Huur verhoging winkelpand
      [Gesteld in Vastgoed]
2009-07-02 11:51:12
Waar haal ik "het"vandaan.....
      [Gesteld in Vorige Levens]
2010-01-31 17:27:37
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55
Hoe kan ik dit het beste aanleren ?
      [Gesteld in NLP]
2012-09-22 18:40:10

Gemiddelde score Geesteswetenschappen: 8.8 (23x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+