Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Aansprakelijkheidsrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Aansprakelijkheidsrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Aansprakelijkheidsrecht

Zelf een vraag over Aansprakelijkheidsrecht? Klik hier.
Meer vragen over Aansprakelijkheidsrecht.
De huidige beheerder van de rubriek Aansprakelijkheidsrecht:
Naam: Edgard Bogers
Bedrijf: Tact letselschade-juridisch advies-coaching
Reactiesnelheid: 31 uur
Waardering: 8.9 (van max. 10)
Meer informatie over Edgard Bogers vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over AansprakelijkheidsrechtVragen over Aansprakelijkheidsrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Aansprakelijkheidsrecht op jouw website?Vragen over Aansprakelijkheidsrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over AansprakelijkheidsrechtVragen over Aansprakelijkheidsrecht via E-mail. Klik hier.

Gemaakte ziekenhuiskosten hondenbeet eigenaar

[Gesteld op: 16-01-2012]

Toelichting:
ik ben in september gebeten door een teckel in mijn pols. Ben naar de SEH geweest voor een tetanusprik en 2hechtingen. Heb hier een rekening van gehad van 150euro (viel in eigen risico). Ik wil dat dit bedrag betaald wordt door de eigenaar van de teckel, dit kan toch via de aansprakelijkheidsverzekering? Mijn verzekering adviseerde mij het eerst zelf op te lossen met deze man. Deze man beweert echter dat mijn hond zijn teckel heeft gebeten en dat hij ook kosten daarvoor heeft gemaakt. Dit heb ik zelf die bewuste dag niet meegekregen. Ik heb hem om bewijs gevraagd, als dit zo is, kunnen die gemaakte kosten toch worden betaald door mijn aansprakelijkheidsverzekering? Ik heb de teckel een dag later gezien en heb niets van zijn zogenaamde wonden gezien.
De man wil absoluut niet meewerken en beweert dat zijn teckel niets gedaan heeft, echter, ik heb 2 getuigen die erbij waren en verklaren dat zijn teckel mij idd heeft gebeten. De man beweert echter dat mijn hond agressief is (volgens hem kunnen meerdere dat getuigen), zijn hond heeft aangevallen en ook mijzelf heeft gebeten. Probleem is dat ik een pitbull heb, en omdat dit hondenras al een slecht beeld heeft, ben ik bang dat mijn hond dalijk in de problemen komt, ook al heeft hij niets gedaan. Mijn 2 getuigen willen dit ook verklaren.. Wat moet ik nu precies doen? Mijn hond kan toch niet zomaar in beslag worden genomen door zijn beweringen? De 2wondjes op mijn pols hebben een afstand van 5cm, grootte van een teckelbek, niet een pitbull bek (als een pitbul zou bijten zou mijn pols er nu wel anders uit hebben gezien). Ik heb fotos van de wondjes, en duidelijke littekens. En ik heb de 2 getuigen. Ben alleen zo bang dat als ik doorga, hij mijn hond in een kwaad daglicht stelt (er bestaat al zoveel vooroordelen over de pitbul), en weet niet wat hier de gevolgen van kunnen zijn, inbeslag name etc.

Eigenlijk dus meerdere vragen in 1.. Gevolgen van zijn beweringen voor mijn hond, en wat moet ik doen om mijn ziekenhuiskosten terug te krijgen?
Antwoord:

Geachte heer, mevrouw,

In het algemeen geldt dat bezitters van dieren aansprakelijk zijn voor de schade die hun dieren veroorzaken, voortvloeiende uit hun eigen energie. In uw geval: als u kunt aantonen dat de teckel u heeft gebeten, en dit is voortgevloeid uit het eigen gedrag/instinct van deze hond, dan is de bezitter van de teckel aansprakelijk. De aansprakelijkheidsverzekeraar van deze persoon zal uw schade dan vergoeden.

Er zijn echter wat aspecten waar u rekening mee moet houden:

- is het voortgevloeid uit eigen energie? of meer uit een verdedingsreactie van de hond?

- is er sprake van eigen schuld van uw kant? Wat heeft u gedaan bij het voorval met de honden?

- enz.

De concrete omstandigheden van het geval zijn bepalend voor het beoordelen van de aansprakelijkheid. Ik begrijp uw verzekering dat zij u hebben geadviseerd het zelf op te lossen. Gelet op het geringe bedrag lijkt het volledig uitzoeken van de aansprakelijkheid wellicht niet zinvol? Het is echter aan u om hier een keuze in te maken.

Met betrekking tot uw vraag over de beweringen over uw hond. Dit wordt pas interessant voor u als de andere persoon aangifte doet van het gedrag van uw hond bij de politie. De politie zal dan de beweringen verder gaan uitzoeken en afhankelijk van hun bevindingen een sanctie bepalen.

Ik hoop dat u zo enige richting heeft gekregen. Meer vragen? Voor een advies over de verhaalskansen van uw schade kunt u zich wenden tot www.tactdongen.nl .

 

Beantwoord door:
Edgard Bogers
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Gemaakte ziekenhuiskosten hondenbeet eigenaar:

Verjaring 20 of 30 jaar ????
      [Gesteld in Tuin]
2008-12-01 20:19:05
Erfafscheiding of niet??
      [Gesteld in Tuin]
2010-08-17 14:24:11
Haag verdwenen.
      [Gesteld in Tuin]
2010-08-17 14:26:01
Wat is aandeel reservefonds van nieuwe eigenaar?
      [Gesteld in Vereniging van Eigenaren]
2011-01-07 11:44:01
privacy web door sloop van achterliggend pand
      [Gesteld in Privacywetgeving]
2012-06-06 10:25:04

Gemiddelde score Aansprakelijkheidsrecht: 8.8 (125x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+