Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Persoonsrecht En Familierecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Persoonsrecht en familierecht en krijg online een antwoord van de specialist in Persoonsrecht en familierecht

Zelf een vraag over Persoonsrecht en familierecht? Klik hier.
Meer vragen over Persoonsrecht en familierecht.

Beheerder worden?

De rubriek Persoonsrecht en familierecht heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Persoonsrecht en familierecht Klik hier.

RSS over Persoonsrecht en familierechtVragen over Persoonsrecht en familierecht via RSS. Klik hier.
RSS over Persoonsrecht en familierecht op jouw website?Vragen over Persoonsrecht en familierecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Persoonsrecht en familierechtVragen over Persoonsrecht en familierecht via E-mail. Klik hier.

Kan ik een DNA-test afdwingen bij vermeende kind?

[Gesteld op: 07-02-2008]

Toelichting:
In 2005/2006 heb ik een zeer korte relatie gehad met een vrouw gedurende 3 maanden. Zij raakte zwanger en kreeg in 2006 een kind. In 2006 heb ik aan haar tijdens de zwangerschap en na de bevalling bij elkaar zo'n €15000,- overgemaakt voor het kind en de zwangerschap. Ik verkeerde door haar uitlatingen in de veronderstelling dat ik de verwekker zou zijn van haar (on)geboren kindje. De moeder ging mij tegen werken tijdens de zwangerschap en de relatie kwam ten einde, een en ander leidde tot ernstig verstoorde verhoudingen. Met de moeder wil ik geen contact meer, zij wil dat ik haar en haar kind met rust laat anders doet ze aangifte bij de Politie wegens stalken. Van de Politie kreeg ik in 2006 een dreigbrief, en tot mijn verbijstering hebben ze mij nooit gehoord, ook niet toen ik er (aangetekend) om vroeg: hierover heb ik een klacht tegen betrokken hoofdagent ingediend en die is onlangs (januari 2008) gegrond verklaard door de korpsbeheerder. Ook stel ik mij op het standpunt dat de Politie mijn privacy heeft geschonden door registers te raadplegen zonder mij vooraf te horen en zonder dat er ooit een aangifte tegen mij is gedaan. Ik ben overigens 52 jaar oud en ben nimmer met justitie in aanraking geweest (blanco strafregister). De moeder ging nimmer in op mijn verzoeken om de kinderalimentatie en of erkenning te regelen. Ik heb inmiddels foto's gezien van het kind (op haar weblog), het kind lijkt totaal niet op mij en qua oogkleur kan het kind genetisch gezien niet door mij zijn verwekt heb ik uitgezocht. Mijn vraag is of ik een DNA-test bij het kind kan afdwingen, immers ik wil vaststellen of ik ben bedrogen en zo ja... dan wil ik mijn geld terug. Is hier een juridische mouw aan te passen? Ik ben overigens doodsbang voor de moeder, bang dat zij een valse aangifte tegen mij doet wegens belagen, daarom durf ik haar geen brief te sturen over een DNA-test en over de bedragen die ik haar heb betaald. Maar in mijn beleving ben ik opgelicht.
Antwoord:
Indien u uw geld terug wilt, moet worden bezien wat de aard van de betalingen was en op welke grond het geld terug zou moeten naar u.

Mijns inziens zijn er twee mogelijkheden: vernietiging van een schenking of onverschuldigde betaling.

Er zijn in uw situatie wel een aantal hindernissen te nemen, waaronder het bewijs dat u niet de vader bent. Juridisch bent u dit ook niet, maar u zult moeten aantonen dat u biologisch ook de vader niet bent. Een gerechtelijke vaderschapsactie (procedure) zou dan nodig zijn. Indien daaruit blijkt dat u niet de vader bent, kan vervolgens een procedure worden gestart om de betalingen terug te vorderen.

Overigens is er wel een bepaalde manier van handelen mogelijk waardoor de vaderschapsprocedure wellicht vermeden kan worden (en u kosten en tijd kunt besparen).

U dient zich er wel van bewust te zijn dat u in een zaak als deze een zeker procesrisico loopt dat u niet het gewenste resultaat behaalt. Daarnaast dient u er rekening mee te houden dat de procedure financieel in de papieren kan gaan lopen. Een de laatste afweging is of u bereid bent uw ex-partner te betrekken in voorgaande procedure(s).

U mag altijd contact met mijn kantoor opnemen om uw zaak vrijblijvend nader te bespreken zodat aan u een beter advies kan worden gegeven over uw mogelijkheden.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Kan ik een DNA-test afdwingen bij vermeende kind?:

Diagnose Ontwikkelingsachterstand, hoe gaat dat?
      [Gesteld in Groei & Ontwikkeling]
2007-06-11 14:42:50
Leeftijd dat kind zelf mag bepalen waar hij woont
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-02-14 12:35:16
niet erkent, geen alimentatie?
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2010-10-14 16:02:38
Verhuizen met moeder naar duitsland na scheiding.
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2011-02-03 14:20:09
zoon heeft problemen wisselmoment co-ouderschap
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2012-02-09 14:50:08

Gemiddelde score Persoonsrecht en familierecht: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+