Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Verzekeringen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Verzekeringen en krijg online een antwoord van de specialist in Verzekeringen

Zelf een vraag over Verzekeringen? Klik hier.
Meer vragen over Verzekeringen.
De huidige beheerder van de rubriek Verzekeringen:
Naam: G.E. Detiger
Bedrijf: Hemelraad & keijzer verzekeringsadviseurs
Reactiesnelheid: 62 uur
Waardering: 9.0 (van max. 10)
Meer informatie over G.E. Detiger vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over VerzekeringenVragen over Verzekeringen via RSS. Klik hier.
RSS over Verzekeringen op jouw website?Vragen over Verzekeringen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over VerzekeringenVragen over Verzekeringen via E-mail. Klik hier.

Hoeveel moet de verzekering vergoeden?

[Gesteld op: 12-01-2012]

Toelichting:
Door lekkage onder zowel bad als douchebak hebben we tegelwerk moeten slopen om de lekkages te kunnen verhelpen. De tegels zijn niet meer leverbaar. Ondanks het feit dat onze badkamer er zo'n 10 jaar in zit was het een nog zeer representatieve badkamer. Nu wilde de verzekering in eerste instantie alleen de werkelijk gesloopte tegels en de daarbij behorende arbeid vergoeden. Tijdens een gesprek met de expert van de verzekering gaf deze aan dat we dan de onderste rij tegels maar moeten vervangen om een bepaaklde eenheid te houden. Beide opties zijn voor ons niet acceptabel omdat in beide gevallen de "cosmetische" eenheid van de badkamer weg is door kleurveschil, andere of geen motieven in de tegels etc. Na enig rondvragen werd mij aangegeven dat ik toch wel wat meer mag verwachten van mijn verzekering, er zou sprake zijn van gevolgschade en ook sprak iemand over het indemniteitsbeginsel dat in ons geval niet van toepassing zou zijn? Wij zijn in ieder geval van mening dat we de badkamer opnieuw moeten betegelen om er weer een geheel van te maken en de badkamer geen afbreuk te laten doen aan de waarde van ons huis. Dit omdat we voornemens zijn ons huis binnen afzienbare tijd te koop te zetten. Voor de duidelijkheid, ik verwacht zeker niet dat de verzekering ons een nieuwe badkamer gaat geven maar wil wel graag hebben waar ik recht op heb, waar ik ook premie voor betaal.
Antwoord:

Ssortgelijke vragen keren met enige regelmaat terug, kijkt u maar eens bij de oude vragen. Ook nu zal ik eerst een extreem voorbeeld geven om aan te geven dat het inderdaad niet op gaat alles op kosten van de verzekeraar te laten vervangen (maar die verwachting heeft u gelukkig ook niet).

Iemand heeft een 3-2-1 zits bankstel. Aan de 2-zitter ontstaat een onherstelbare schade en de bekleding is werkelijk nergens te verkrijgen. Laten nu ook de vloerbedekking en de (over)gordijnen qua kleur exact zijn afgestemd op de 3-2-1 zitters. Uit cosmetisch of esthetisch oogpunt zou alles moeten worden vervangen. Echter, de verzekering is een zgn. schadeverzekering. Er wordt dus werkelijke schade vergoed. Onbeschadigde en nog prima functionerende zaken kunnen dus niet als schade worden geclaimd.

Zo ook in uw geval. Je zou kunnen zeggen, dat de 'schade' ontstaat vanwege het niet meer voorhanden of te koop zijn van de tegels. En dat is niet gedekt. Betekent dit dat u genoegen moet nemen met uitsluitend de kosten van herstel van de beschadigde tegels?

In mijn visie niet. Dat heeft niets te maken met indemniteit dat in uw geval niet van toepassing zou zijn. Dat is een klok-klepel-opmerking. In de schadepraktijk wikkelen wij dit soort meestal op de volgende manier: 1. betalen van de materiële schade en daarnaast een soort waardevermindering voor het totaal. Zonder uitzondering ligt dat op 30%-40% van de extra kosten om er een geheel van te maken. Het vergt vaak enige uitleg, maar vrijwel altijd begrijpen klanten dat ze geen 100%-uitkering kunnen krijgen. Onbegrip komt eigenlijk altijd voort uit het feit, dat er zelf geld bijgelegd moet worden. Dat is natuurlijk erg vervelend, want je hebt niet gevraagd om schade, maar het is niet billijk de rekening bij verzekeraars neer te leggen.

U doet er goed aan hierover in overleg te treden met de expert of de verzekeraar. Bent u verzekerd via een tussenpersoon dan hoort hij dit voor en namens u te doen. Loopt het op niets uit dan adviseer ik u de formele weg te volgen. Deze is als volgt:

Formeel gesproken worden gebouwenschaden nl. niet vastgesteld op basis van herstelkosten, maar op basis van 'waarde vóór minus waarde na het evenement'. Op deze wijze is het heel goed verdedigbaar dat berekening dan voor u gunstiger uitvalt dan bij de berekening van de pure schade.

Succes!

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Verzekeringen:
Arbeidsongeschiktheidsverzekering
Autoverzekering
Begrafenisverzekering
Bootverzekering
Brommerverzekering
Notebookverzekering
Oldtimerverzekering
Overlijdensrisicoverzekering
Paardenverzekering
Reisverzekering
Risicoverzekering
Schadeverzekeringen
Sociale Verzekeringen
Uitvaartverzekering
Ziektekostenverzekering
ZorgverzekeringGerelateerde vragen aan Hoeveel moet de verzekering vergoeden?:

Wat kan ik nog doen?
      [Gesteld in schuldadvies & schuldbegeleiding]
2012-08-16 23:14:05
€ 4000 schuld door niet betalen ziekenfondspremie.
      [Gesteld in schulden & inkomen]
2010-04-12 13:09:47
Geachte, Overname door een buitenlands bedrijf
      [Gesteld in Belastingen-Zeeland]
2011-06-03 16:58:19
declaratie tandartskosten
      [Gesteld in Rechtshulp-Zuid Holland]
2009-05-15 07:47:50
Kan betaling afgedwongen worden door deurwaarder?
      [Gesteld in Consumenteninformatie]
2011-03-07 08:10:01

Gemiddelde score Verzekeringen: 9.0 (41x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258138
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+