Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Advocaten-Zeeland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Advocaten-Zeeland en krijg online een antwoord van de specialist in Advocaten-Zeeland

Zelf een vraag over Advocaten-Zeeland? Klik hier.
Meer vragen over Advocaten-Zeeland.
De huidige beheerder van de rubriek Advocaten-Zeeland:
Naam: Herman Albersen
Bedrijf: De rechtspratkijk nederland
Reactiesnelheid: 83 uur
Waardering: 8.4 (van max. 10)
Meer informatie over Herman Albersen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Advocaten-ZeelandVragen over Advocaten-Zeeland via RSS. Klik hier.
RSS over Advocaten-Zeeland op jouw website?Vragen over Advocaten-Zeeland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Advocaten-ZeelandVragen over Advocaten-Zeeland via E-mail. Klik hier.

Fout in geschreven en getekende offerte

[Gesteld op: 10-01-2012]

Toelichting:
Ik heb in een winkel een overeenkomst gesloten en getekend door beide partijen en nu wil de leverancier niet leveren. Koop is als volgt tot stand gekomen.
Na in gesprek te zijn geweest met de verkoper van de winkel heeft de verkoper de aanbieding op papier gezet. Vervolgens is de verkoper naar achteren gegaan samen met de aanbieding, bij mijn weten om navraag te doen. Bij terugkomst is de aanbieding overgeschreven op een nieuw A4 papier. Vervolgens zijn de gegevens aan mij overhandigd. Na bekijken van de gegevens de verkoper gevraagd wat de totaal prijs is voor het systeem. Met als antwoord: € 3415,-.Nogmaals gevraagd of de prijs € 3415,- juist is voor de Beosound-5 + Beomaster-5. Verkoper heeft nogmaals bevestigd dat dit het systeem is zoals is aangeboden en bevestigd dat het hier om een aanbieding gaat.Ik heb de verkoper een hand gegeven en de overeenkomst hiermee bevestigd.Na deze handdruk en bevestiging nogmaals gevraagd of er geen verborgen kosten achteraan komen en € 3415,- de prijs is. Verkoper bevestigd mij wederom dat er geen verborgen kosten zijn. Hierna hebben wij plaats genomen aan het bureau en is het geheel nogmaals kort doorgesproken.Hierna is gevraagd ]welke kleurstelling van boxen wij willen ontvangen.Ik vraag of het geschreven document een aankoop bevestiging is en dit wordt bevestigd. Ik teken het document en de verkoper eveneens. Tevens vraag ik of hij geen document uit moet draaien en hij meld dat dit volstaat en de garantie bon bij afhalen en betaling wordt overhandigd.Aan verkoper gevraagd wat de voorkeur is van betalen (direct of bij ophalen). Verkoper is hier niet duidelijk in en besloten wordt dat systeem betaald wordt bij ophalen. Het audio systeem zoals vermeld op de bon heeft een levertijd van ongeveer 2 weken. Bij de aankoop is mijn vriendin aanwezig geweest.
Nu vermeld de verkoper dat hij niet gaat leveren en beroept zich op dat een rekenfout in een offerte kan volgens hun juristen naar redelijkheid en billijkheid niet voor rekening van de ondernemer komen.Op de offerte had een bedrag van € 7415,-. Voor hun is er geen overeenkomst tot stand gekomen. Verkoper heeft bij het opstellen van de offerte duidelijk een rekenfout gemaakt en heeft de speakers onbedoeld niet geheel in de berekening van het eindbedrag meegenomen. De prijzen staan per onderdeel van de geluidsinstallatie gedetailleerd in de offerte vermeld en de prijs die als eindbedrag wordt genoemd is onjuist.
Moet de leverancier leveren en sta ik in mijn recht?
Antwoord:

Geachte mevrouw/mijnheer,

Uw zaak komt mij op voorhand zeker niet als kansloos voor. Overeenkomsten  komen tot stand door aanbod en aanvaarding. Uit uw omschrijving  begrijp ik dat u naar uw overtuiging overeenstemming hebt bereikt over een aankoopprijs die beduidend lager is dan de prijs die de verkoper u later in rekening wil brengen.

Ik raad u aan contact op te nemen met mijn kantoorgenote mr M. Claase voor een kosteloos eerste advies.

Benadrukt moet worden dat het bovenstaande een eerste inschatting is gebaseerd op de beperkte informatie die u ons heeft verstrekt. Wij moeten over meer gegevens beschikken om uw vraag definitief te kunnen beantwoorden. Verwezen zij in dit verband ook uitdrukkelijk naar de onderstaande disclaimer. 


Met vriendelijke groet,   

Peter Pijpelink
Advocaat/ Legal Counsel

Nobus Advocaten
T + 31 115 617 733
F + 31 115 614 968
pijpelink@nobusadvocaten.nl 
W www.nobusadvocaten.nl

DISCLAIMER: IN DIT E-MAILBERICHT IS ENKEL UW VRAAG IN ALGEMENE ZIN BEANTWOORD. DIT BERICHT IS GEEN JURIDISCH ADVIES. U MAG NIET VERTROUWEN OP DE JUISTHEID VAN DIT BERICHT. NOBUS ADVOCATEN IS NIET AANSPRAKELIJK ALS U SCHADE LIJDT DOORDAT U OP DE JUISTHEID VAN DIT BERICHT VERTROUWT.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Fout in geschreven en getekende offerte:

Hypotheek offerte niet retour gestuurd naar bank.
      [Gesteld in Hypotheken]
2013-11-06 09:42:30
Mag de VVE zomaar kosten doorbelasten?
      [Gesteld in Vereniging van Eigenaren]
2009-04-21 22:09:24
Mag een aannemer een offerte verhogen?
      [Gesteld in Bouwen & Restaureren]
2008-01-22 23:37:51
is een verzonden mail geldig na verlopen offerte
      [Gesteld in Bouwen & Restaureren]
2010-02-12 00:53:50
Conflict betaling incassobureau
      [Gesteld in Debiteurenbeheer]
2011-01-26 14:02:10

Gemiddelde score Advocaten-Zeeland: 9.4 (8x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+