Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Mensen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Mensen en krijg online een antwoord van de specialist in Mensen

Zelf een vraag over Mensen? Klik hier.
Meer vragen over Mensen.
De huidige beheerder van de rubriek Mensen:
Naam: Nellie Timmermans-van de Kamp
Bedrijf: Interpunctie
Reactiesnelheid: 7 uur
Waardering: 8.4 (van max. 10)
Meer informatie over Nellie Timmermans-van de Kamp vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over MensenVragen over Mensen via RSS. Klik hier.
RSS over Mensen op jouw website?Vragen over Mensen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over MensenVragen over Mensen via E-mail. Klik hier.

hoe moet ik dit aanpakken ?

[Gesteld op: 06-01-2012]

Toelichting:
Ik heb een vraag over roddelende mensen.
het zit zo, ik zat 4 jaar geleden nog op de middelbare school en dat was niet altijd een leuke tijd voor mij geweest, ik werd gepest en getreiterd en het ergste nog is, er werden roddels over mij verspreid waar ik zelfs nu nog steeds niet vanaf kan komen, ik bedoel het niet in de zin dat ik het nooit vergeten ben, maar dat er altijd mensen zijn die de roddels dan doorvertellen aan anderen en zei dus denken dat het echt waar is wat er over mij verteld word.
of mensen die gewoon zoiets in die tijd hebben gehoord en nog steeds niet van gedachten zijn veranderd over mij. er werd namelijk over mij geroddeld dat ik geesten kon zien, wat absoluut absurd is natuurlijk, maar goed als iemand die mij niet kent zoiets hoort van anderen dan is dat natuurlijk niet raar als die gene raar over mij denkt / en nog erger: de roddel zelf weer doorverspreid.
de reden dat ik hierover begin is omdat kennelijk [ als ik naar mijn gevoel luister ] zoiets over mij werd gezegt tegen een oud-klasgenoot van mij die nu bij mij op het mbo zit, en die (ik ga er niet van uit maar wie weet) zal het vast ook misschien vertellen op onze nieuwe school.
ik heb er naar eigen zeggen gewoon echt scheit aan en ook op de middelbare school maakte het mij totaal niks uit, maar ik wil niet dat zoiets ook ontstaat op mijn nieuwe school nu. (omdat ik nu gewoon het gevoel heb dat ik opnieuw kan beginnen met alles zonder al die troep van het verleden ) ik heb een soort van bekneld gevoel alsof ik nooit van deze roddels afkom, naja ik studeer in een andere stad dus ik heb niet al te veel te maken met die mensen die dat denken, en zelfs waneer ik hun in mijn eigen stad tegenkom heb ik niks met hun te maken maarja goed, roddel blijft roddel, en ik was vroeger op de middelbare dan wel niet sterk genoeg om er wat aan te doen maar nu zeker weten wel, alleen ik wil graag advies over wat het verstandigste in deze situatie zou zijn, ook moet ik er bij vertellen dat ik niet 100 % zeker weet of mijn klasgenoot dat ook daadwerkelijk heeft gehoord, maar mijn gevoel verteld me dat dat wel zo is.
Antwoord:

Misschien is het een idee om met deze klasgenoot hierover te praten. Vertellen dat je weet dat er roddels over je verteld zijn en dat daar niks van klopt. En dat je graag wilt weten of hij/zij daar iets over gehoord heeft... Misschien blijkt dan dat hij er niks van weet en dan is het prima.

Het is nog maar de vraag of die ander dat gaat vertellen (want misschien weeet hij ook van niks) maar misschien is het beter om het gedoe vóór te zijn. Aan de andere kant is het ook een risico: Hij kan juist daardoor op een idee komen. Je moet eigenlijk proberen een beetje  in te schatten hoe deze persoon tegen jou aan kijkt. Misschien best positief, dan heb je niks te vrezen. Is het negatief dan zou je inderdaad kunnen zeggen dat het om roddels ging en er niks van waar is.

En dat je dus ook wéét dat hij de verspreider is van de roddel als er weer geroddeld wordt. Tegelijk kan hij zich daar ook juist weer door uitgedaagd voelen.

Alles hangt dus heel erg af van wat voor iemand hij/zij is. In elk geval is het belangrijk (ongeacht of je tegen hem wat zegt) dat je heel duidelijk bent als ere over je geroddeld wordt. Dat je dan meteen zegt dat er een raar iemand was die deze roddel over je verspreid heeft, endat het gewoon onzin is.

Je zou misschien ook iemand in vertrouwen kunnen nemen op deze school, bv. een mentor, die jou daarin helpt. Ik vind het in elk geval knap dat je je niet druk maakt over die misselijke lui, en dat je gewoon een nieuwe start maakt.

Hopenlijk gaat dat ook echt lukken. Veel succes!!

Beantwoord door:
Nellie Timmermans-van de Kamp
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Mensen:
Emotionele Problemen
Maatschappelijk Werk En Dienstverlening (MWD)
Persoonlijke Ontwikkeling
Vermist
Zelfkennis


Gerelateerde vragen aan hoe moet ik dit aanpakken ?:

mentale en fysieke stress
      [Gesteld in Chronisch Vermoeidheidssyndroom]
2007-02-19 18:24:02
ik wil man met vrouwenlichaam zijn?
      [Gesteld in Seksualiteit]
2008-08-20 16:19:05
Welke eventuele gedragsfouten kan ik vermijden?
      [Gesteld in Honden]
2008-08-21 04:13:10
Hoe zou het goed kunnen komen met mijn ex?
      [Gesteld in Relatieproblemen]
2009-05-10 12:06:01
volgende stap in leven
      [Gesteld in Vorige Levens]
2017-09-12 21:59:35

Gemiddelde score Mensen: 8.3 (87x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+