Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Scheidingsadvocaat
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Scheidingsadvocaat en krijg online een antwoord van de specialist in Scheidingsadvocaat

Zelf een vraag over Scheidingsadvocaat? Klik hier.
Meer vragen over Scheidingsadvocaat.
De huidige beheerder van de rubriek Scheidingsadvocaat:
Naam: Herman Albersen
Bedrijf: De rechtspratkijk nederland
Reactiesnelheid: 83 uur
Waardering: 8.4 (van max. 10)
Meer informatie over Herman Albersen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over ScheidingsadvocaatVragen over Scheidingsadvocaat via RSS. Klik hier.
RSS over Scheidingsadvocaat op jouw website?Vragen over Scheidingsadvocaat op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ScheidingsadvocaatVragen over Scheidingsadvocaat via E-mail. Klik hier.

Wat te doen bij echtscheiding?

[Gesteld op: 03-01-2012]

Toelichting:
Wij zijn een gezin met 4 kinderen. 1 van 23, 1 van 21 en 2 van 17 jaar. Degene van 23 en de 2 van 17 wonen nog thuis en degene van 21 woont doordeweeks in een gezinsvervangend te huis. Wij zijn sinds 1 juli 2005 verhuist naar Duitsland. Wij hebben beiden de nederlandse nationaliteit en zijn in Nederland getrouwd. Wij wonen hier in Duitsland ook in een koophuis. Ik wil graag meer informatie wat betreft het scheiden en de kosten daarvan en waar we de scheiding aan moeten vragen. En hoe we het aan moetet gaan pakken.
in ieder geval alvast bedankt voor het antwoord.
Antwoord:

Als het huwelijk  in Nederland ingeschreven is  bij de burgerlijke stand van uw woonplaats, dan geldt uw huwelijk als Nederlands huwelijk. Uw huwelijk kan dan door middel van een Nederlandse echtscheiding worden ontbonden.

Scheiden is niet gratis. Een advocaat kost geld en ook voor de uitspraak van een rechtbank moet je betalen. Het is natuurlijk mogelijk dat je daar niet genoeg geld voor hebt. Je kunt dan in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Dit wordt ook wel een toevoeging genoemd. De overheid betaalt dan een deel van de kosten van jouw scheiding. Als aan het begin van je scheiding onduidelijk is wat je financiële positie is, kun je een voorlopige toevoeging krijgen.

 

Bent u verzekerd voor rechtsbijstand? Veel verzekeringen vergoeden de kosten voor mediation, aangesloten bij NMI of vFAS. De vergoeding kan oplopen tot €3000,--. Neem contact op voor meer informatie.
De grootste kostenpost is je advocaat. Jij moet je eigen advocaat betalen en gemiddeld vraagt een advocaat 150 tot 200 euro per uur. Vaak kun je onderhandelen over het uurtarief. Als je scheiding niet al te ingewikkeld is, kun je misschien beter vooraf een vaste prijs afspreken. Die ligt meestal rond de 2500 euro. Hoe moeilijker de scheiding is, hoe meer uren de advocaat maakt. Op die manier kan een ingewikkelde scheiding zomaar tienduizenden euro's kosten.
Verder kost het bezoek aan de rechtbank ongeveer 190 euro, dat noem je griffierecht. Een deurwaardersexploot, een bezoekje van de deurwaarder aan je partner, kost 60 euro. Ten slotte kunnen daar nog de eventuele kosten van een notaris, een accountant of een therapeut bij komen.

Het meeste geld ben je kwijt aan je advocaat, dus daar kun je ook het meeste op bezuinigen. Gebruik je advocaat niet om je verhaal kwijt te kunnen, daarvoor is hij veel te duur. Hij is er puur voor het behartigen van jouw belangen. Neem dus alleen contact met hem op als het echt nodig is en houd de contacten zo kort mogelijk.

Waarschijnlijk probeert jouw advocaat ook om je in zo kort mogelijke tijd uit te leggen wat hij aan het doen is. Het is daarom belangrijk dat je goed voorbereid bent, zodat je zijn verhaal beter en sneller snapt. Lees daarom deze website goed door. Op deze site kun je immers in jouw tempo gratis informatie verzamelen.

Hoe lang een echtscheidingsprocedure duurt en hoeveel het gaat kosten is ook afhankelijk van je advocaatkeuze. Je kunt bij een scheiding kiezen voor:

 • ieder een eigen advocaat
 • een gezamenlijke advocaat
 • een echtscheidingsbemiddelaar/mediator

Kies je allebei voor een eigen advocaat, dan kan het lang gaan duren omdat je lijnrecht tegenover elkaar staat. Als je partner al een eigen advocaat heeft ingeschakeld, zul jij ook een eigen advocaat in de arm moeten nemen. Hoe langer het proces duurt, hoe meer het gaat kosten.

Als het je lukt om samen in hoofdlijnen tot afspraken te komen, dan kun je besluiten een gezamenlijke advocaat te nemen. De begeleiding van de advocaat is beperkt tot enkele gesprekken en de procedure hoeft niet lang te duren.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Scheidingsadvocaat:
Turkse Scheidingsadvocaat


Gerelateerde vragen aan Wat te doen bij echtscheiding?:

Niet nakomen afspraken convenant
      [Gesteld in Rechtshulp-Noord Holland]
2008-05-19 14:54:15
Leeftijd dat kind zelf mag bepalen waar hij woont
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-02-14 12:35:16
eenzijdig echtscheidingsverzoek
      [Gesteld in Advocaten-Noord Brabant]
2010-04-06 21:53:09
Graag zou ik u hulp willen bij de volgende
      [Gesteld in Rechtshulp-Zeeland]
2011-04-07 20:55:38
vraag ivm scheiding
      [Gesteld in Scheidingsadvocaat]
2013-09-30 18:25:32

Gemiddelde score Scheidingsadvocaat: 8.9 (26x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258138
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+