Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Hypotheken » Hypotheken-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Hypotheken-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Hypotheken-Zuid Holland

Zelf een vraag over Hypotheken-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Hypotheken-Zuid Holland.
De huidige beheerder van de rubriek Hypotheken-Zuid Holland:
Naam: M. Maris
Bedrijf: Plusplanner
Reactiesnelheid: 69 uur
Waardering: 9.0 (van max. 10)
Meer informatie over M. Maris vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Hypotheken-Zuid HollandVragen over Hypotheken-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Hypotheken-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Hypotheken-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Hypotheken-Zuid HollandVragen over Hypotheken-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

Hou ik een schuld over als ik vertrek?

[Gesteld op: 01-01-2012]

Toelichting:
Mijn ex en ik hebben 2 jaar geleden een huis gekocht. Het staat op beider naam. Het huis verkopen levert ons beide een flinke schuld op en is geen optie. Mijn vraag is; stel hij kan het opbrengen om hier te blijven wonen alleen, hoe gaat dat dan in zijn werk als we het huis op zijn naam laten zetten? Kan ik eventueel een schuld houden als het huis een lagere waarde heeft? We willen er beide uiteraard goed vanaf komen, maar het lijkt nu erg uitzichtloos aangezien we er zeker van zijn dat we schuld houden, bij welke optie dan ook.
Antwoord:

Goedemorgen,

De eerste vraag is of de woning onder de voorwaarden van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is gefinancierd. Het waarborgfonds eigen woning (WEW) die de NHG uitvoert, ziet een scheiding als gegrondde reden om de eventuele restschuld kwijt te schelden.

Heeft u geen hypotheek met NHG, dan moet u kijken naar de hoogte van de schuld, de huidige waarde van de kapitaalopbouw en de waarde van de woning op dit moment. De hoogte van de schuld kunt u prima in uw hypotheekakte terugvinden. Naast de hypotheek heeft u waarschijnlijk een kapitaalpolis gesloten. Dat kan een spaarrekening, beleggings- of levensverzekering zijn. Hierop wordt gedurende de looptijd van de lening een kapitaal opgebouwd dat voldoende zou moeten zijn om (een deel van) de schuld terug te kunnen betalen. U heeft (of krijgt deze maand) een jaaroverzicht gekregen met de tot nu toe opgebouwde waarde. De huidige waarde van de woning kan het beste door een onafhankelijke taxateur worden vastgesteld. Jullie kunnen dat ook in onderling overleg doen.

Vervolgens maken jullie het volgende sommetje:
waarde woning -/- huidige hypotheek + waarde kapitaalpolis. Als hier een positief saldo uit komt, dan kunnen jullie de woning zonder restschuld verkopen. Uw verhaal lezende komt hier waarschijnlijk een negatief saldo uit. Bij een verdeling moet dit saldo ook verdeeld worden. Als uw partner in de woning blijft en hij neemt de volledige schuld over dan zou er sprake zijn van onderbedeling van zijn kant. Daar moet u hem dan voor compenseren.

Let op: in deze berekening is geen rekening gehouden met aanwezig ander vermogen, bestaande pensioenopbouw, spaargeld, aandelen en dergelijke. Ook deze moeten in de verdeling worden meegewogen. Daarnaast kan ik me voorstellen dat uw ex-partner u een extra bedrag gunt omdat u waarschijnlijk een nieuwe inboedel moet aanschaffen.

Conclusie: u zal moeten beginnen met het maken van een inventarisatie van alle bezittingen en die vervolgens toekennen aan elkaar. Deze overeenkomst van verdeling is de basis voor jullie scheiding en het vaststellen van een eventuele compensatie aan de ander. Vervolgens moet gekeken worden of de hypotheek op naam van uw ex-partner alleen gedragen kan worden. Tenslotte volgt daar dan een bedrag uit dat betaald moet worden door de ene partner aan de ander.

Graag help ik jullie daarbij. Voor een ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid uit de hypotheek vraag ik een vast tarief van €1.450,-. Dit is uiteraard op basis van no cure no pay. Zijn er geen mogelijkheden om de hypotheek op 1 naam te krijgen, hoeft u ook niet te betalen. Mocht u mijn hulp op prijs stellen, vraag ik u contact op te nemen via 030-6062181 of 06-11343685. E-mailen kan ook: info@plusplanner.nl

Met vriendelijke groet,

M. Maris, PlusPlanner
www.plusplanner.nl

 

Beantwoord door:
M. Maris
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Hou ik een schuld over als ik vertrek?:

wat doen bij beneficair aanvaarden
      [Gesteld in Notaris-Utrecht]
2009-06-22 18:11:11
Wat is de procedure bij schulden van overledene?
      [Gesteld in Erfrecht]
2010-04-19 12:41:39
beslaglegging loon
      [Gesteld in schulden & inkomen]
2010-12-01 14:28:29
kan iemand me helpen
      [Gesteld in schulden & inkomen]
2011-06-11 01:58:38
Kunnen particuliren ook failliet laten verklaren.
      [Gesteld in wsnp bewindvoerder]
2011-10-14 16:14:25

Gemiddelde score Hypotheken-Zuid Holland: 9.4 (95x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+