Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franÁaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiůn espaŮola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Loopbaan » Režntegratie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Režntegratie en krijg online een antwoord van de specialist in Režntegratie

Zelf een vraag over Režntegratie? Klik hier.
Meer vragen over Režntegratie.
De huidige beheerder van de rubriek Režntegratie:
Naam: Leon Soons
Bedrijf: Strada arbeidsmobiliteit & re-integratie
Reactiesnelheid: 28 uur
Waardering: 7.3 (van max. 10)
Meer informatie over Leon Soons vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RežntegratieVragen over Režntegratie via RSS. Klik hier.
RSS over Režntegratie op jouw website?Vragen over Režntegratie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RežntegratieVragen over Režntegratie via E-mail. Klik hier.

Reintegratie stokt

[Gesteld op: 21-12-2011]

Toelichting:
Op 1 februari jl. verviel mijn functie,ik kreeg een andere functie die heel vaag was. Hierdoor werd ik ziek op 23 februari jl. Na enkele gesprekken met de bedrijfsarts en leidinggevende zou de leidinggevende een andere functie samenstellen,doch dit lukte niet. Op 18 mei werd besloten dat er een arbeidsdeskundig onderzoek zou plaatsvinden,vanaf die dag zou ik 50% aanwezig zijn op het werk (20 uur) de andere 50% bleef ik ziek. Op 18 augustus kwam er een arbeidsdeskundig onderzoek. Ik ben lichamelijk chronisch ziek en heb een persoonlijksstoornis,bovendien zeer slechthorend dubbelzijdig. De arbeidsdeskundige stelde vast dat ik werk moest hebben met structuur,waar ik wist wat er doen stond,niet wat losse klusjes of een bijeengeraapt pakket. Bovendien sociaal prikkelarm in een conflictvrije werkomgeving. Het probleem zit het hem erin dat ik moeite heb met veranderingen, terwijl de werkomgeving die wel vereist. Als je dan niet goed tegen veranderingen ga ik passief verzet vertonen en vertoon ik weerstand tegen alles wat me wordt opgelegd van de leiding. Op 14 oktober vond er een gesprek met de arbeidsdeskundige en de leidinggevende en ikzelf plaats. De leidinggevende had 5 diverse taken maar deze bleken allen niet binnen de gestelde voorwaarden te liggen. Toen werd besloten een gespecialiseerd instituut een mentaal belastbaarheidsonderzoek te laten verrichten en een beroepskeuzetest. Dit vond pas in december plaats. Eind januari is het rapport hierover klaar. Doch het eerste ziektejaar zit er bijna op en de leidinggevende heeft aangegeven dat ik op of nabij begin 2012 weer full-time aan de slag moet. Maar waarmee precies is mij niet duidelijk. Bovendien gaat na 1 jaar ziekte er een salaris-sanctie plaatsvinden waarbij over het aantal ziekte-uren met 30% wordt gekort. Ik ontvang geen 100% maar nog maar 85% salaris,althans als ik geen 40 uur ga werken. U snapt wellicht dat het rapport dat eraan komt niet binnen een week gaat leiden tot een andere functie hier is tijd voor nodig,dus ja wat moet ik nou precies,de leidinggevende volgen en 40 uur jaar gaan werken althans aanwezig zijn,want een baan heeft ie nog steeds niet. Of afwachten tot het reintegratie traject het tweede jaar ingaat,ik vind het allemaal wat vaag er is geen duidelijke lijn.
Hebt U een advies ?
Antwoord:
hoi.....

Als ik het goed begrijp is er voor jou feitelijk geen passende functie binnen het bedrijf. Het uitvoeren van wat losse klusjes is volgens de arbeidsdeskundige geen oplossing. 
Na het 1e jaar arbeidsongeschiktheid gaat het zogenaamde 2e-spoor in (Wet Poortwachter). Dat betekent dat de werkgever verplicht is om een passende functie voor je te zoeken BUITEN het bedrijf. Dat kost uiteraard allemaal geld. Daarom is het voor je werkgever aantrekkelijk om je zolang maar wat klusjes te laten opknappen, dan krijgt hij in elk geval nog iets terug voor zijn geld.
Omdat die losse klusjes geen echte functie zijn en bovendien dat die ook niet echt passend voor jou zijn ben je in principe niet verplicht dat werk te doen. Als je werkgever de mogelijkheid heeft na 1 jaar arbeidsongeschiktheid om 30% op je loon te korten sta jij nu voor de keuze. Of je bent full-time in het bedrijf aanwezig en je krijgt je volledige loon of je houdt je eraan dat die klusjes geen passend werk zijn en dan krijg je 30% korting op je loon. Dat is natuurlijk een duivelse keuze waar je dan voor staat. Je zal nu voor jezelf moeten uitmaken wat voor jou het zwaarste telt: je loon of het feit dat er geen passende functie voor je is. Daarbij zit er hooguit één addertje onder het gras en dat is dat je die klusjes nu wel doet. Als je dat blijft doen zou je werkgever kunnen redeneren dat je dat werk dus wel kan doen en dat het daarom passend werk is. Daar zal hij dankzij de rapportages van de arbeidsdeskundige niet echt mee wegkomen maar hij kan het je daar toch wel moeilijk mee gaan maken. In elk geval zit daar eventueel een probleem in dat weer aanleiding is voor het nodige geharrewar.

Ik kan je daarom niet echt een ander advies geven dan dat je goed moet nadenken over de keuze die je maakt.

Veel sterkte,
Leon Soons, Strada Arbeidsmobiliteit
Beantwoord door:
Leon Soons
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Režntegratie:
Persoonlijke Veranderprocessen


Gerelateerde vragen aan Reintegratie stokt:

Wat is nu aan de hand met de IRO en hoe nu verder?
      [Gesteld in Rechtshulp]
2007-03-15 20:00:01
Tijdens ziekte baan gevonden/huidige werkgever?
      [Gesteld in Arbeidsrecht]
2007-05-22 19:45:53
Beetje rare droom vanacht...
      [Gesteld in Droomuitleg]
2007-11-15 06:37:03
last van slaapstoornisssen sinds 5 jaar(apneu
      [Gesteld in Slaapstoornissen]
2008-03-05 21:44:33
Vraag omtrent WWB. Kan het volgende ?
      [Gesteld in Rechtshulp-Noord Brabant]
2008-12-23 17:47:40

Gemiddelde score Režntegratie: 6.9 (105x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+