Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Arbeidsrecht Advocaat » Arbeidsrecht Advocaat-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsrecht advocaat-Noord Holland

Zelf een vraag over Arbeidsrecht advocaat-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsrecht advocaat-Noord Holland.
De huidige beheerder van de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Noord Holland:
Naam: Herman Albersen
Bedrijf: De rechtspratkijk nederland
Reactiesnelheid: 81 uur
Waardering: 8.5 (van max. 10)
Meer informatie over Herman Albersen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Arbeidsrecht advocaat-Noord HollandVragen over Arbeidsrecht advocaat-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsrecht advocaat-Noord Holland op jouw website?Vragen over Arbeidsrecht advocaat-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Arbeidsrecht advocaat-Noord HollandVragen over Arbeidsrecht advocaat-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

Heb ik recht op winstverdeling (bonus) 2007?

[Gesteld op: 04-02-2008]

Toelichting:
ik werk bij een bankbedrijf vanaf maart 2006, vanaf maart 2007 kreeg ik 2de conract voor een jaar(regelement van berdijf).Mijn contract wordt niet verlengd omdat zij willen zich niet met vaste contact te binden. Ik heb in 2007 heel hard gewerkt, grote gedelte van 2007 in mijn eentje in afdeling waar 2 pers moeten werken. vanaf Nov 07 werd mijn toenmalige manager vervangen door een nieuwe persoon. Een week geleden toen werden de bonussen bekendgemaakt heeft ie aan mij verteld dat hij heeft besloten om geen cent bonus aan mij te geven omdat ik toch over 1 maand wegga en omdat hij vindt dat ik heb het niet verdient terwijl dat hij er niet was. Ik vind dat zijn beslissing was onterecht!! wat kan ik er aan te doen???
Antwoord:
Het ligt aan het bonussysteem dat er binnen uw werkgever geldt. Met u ben ik van mening dat het feit dat u over een maand uit dienst treedt (nota bene omdat uw werkgever het contract niet wil verlengen) geen reden mag zijn om de bonus over 2007 niet toe te kennen. Dat hele jaar heeft u gewerkt, en hard ook als ik u goed begrijp. Vaak zijn dergelijke bonussystemen echter niet duidelijk en kun je als werknemer weinig doen als er geen bonus wordt toegekend. Dit kan anders zijn indien de criteria voor de bonus duidelijk zijn, bijv. het halen van bepaalde targets. Die zijn (meestal) objectief vast te stellen. Indien dit echter niet zo duidelijk is vastgesteld, is het moeilijk om betaling van de bonus af te dwingen. Zelfs indien zou komen vast te stellen dat u goed heeft gefunctioneerd in 2007 zou de volgende discussie kunnen zijn op hoeveel bonus u dan recht heeft. Ik weet niet hoe dit is geregeld, is er bijv. sprake van een vast percentage van het jaarsalaris? Kortom, dit heeft nogal wat haken en ogen. Ik raad u aan in overleg te treden met uw werkgever, en op een vriendelijke manier duidelijk te maken dat u dit niet eerlijk vindt omdat u het hele jaar heel hard gewerkt heeft. Houdt hij voet bij stuk, dan raad ik u aan zonodig een jurist (bijv. Juridisch Loket, rechtsbijstandverzekeraar of advocaat) te raadplegen om te zien of u betaling kunt afdwingen.

Iets anders is trouwens dat volgens de wet drie maal een contract voor bepaalde tijd mag worden gegeven, alvorens een contract voor onbepaalde tijd ontstaat. Hiervan kan wel bij CAO worden afgeweken. Als u niet onder een CAO valt, zou de werkgever uw contract zonder aan u 'vast' te zitten met nog een jaar kunnen verlengen.

Met vriendelijke groet,

M. Heijsteeg
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Heb ik recht op winstverdeling (bonus) 2007?:

Leeftijd dat kind zelf mag bepalen waar hij woont
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-02-14 12:35:16
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Woonland Belgie ww uitkering Nederland.
      [Gesteld in Europees recht]
2011-01-27 12:25:31

Gemiddelde score Arbeidsrecht advocaat-Noord Holland: 10.0 (1x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+