Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Strafrecht » Strafrecht-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Strafrecht-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Strafrecht-Zuid Holland

Zelf een vraag over Strafrecht-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Strafrecht-Zuid Holland.
De huidige beheerder van de rubriek Strafrecht-Zuid Holland:
Naam: K. Canatan
Bedrijf: Meijers canatan advocaten
Reactiesnelheid: 69 uur
Waardering: 8.3 (van max. 10)
Meer informatie over K. Canatan vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Strafrecht-Zuid HollandVragen over Strafrecht-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Strafrecht-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Strafrecht-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Strafrecht-Zuid HollandVragen over Strafrecht-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

Wat kan ik verwachten

[Gesteld op: 13-12-2011]

Toelichting:
Hallo,
Een paar maanden geleden kwam mijn zusje voor de zoveelste keer huilend binnen omdat ze gepest/bedreigt werd door jongens uit de buurt. Mijn ouders zijn toen naar buiten gegaan en hebben de groep aangesproken, vervolgens werden mijn ouders uitgescholden. Ik ben op dat moment naar buiten gegaan en heb 1 van de jongens bij de linker boven arm beet gepakt en toegesproken dat ik het nu zat was. Op dat zelfde moment staat er een vrouw achter mij, zij begon aan mij te trekken en zei "niet doen, je krijgt problemen" ik heb haar weggeduwd en ben naar binnen gegaan. Dezelfde avond stond er politie op de stoep, ik heb mijn verhaal gedaan...problemen speelde al langer in de buurt. De familie van het desbetreffende jongen wilde geen gesprek en de politie melde ons dat er GEEN letsel was en dat de familie op dat moment ook geen aangifte wilde doen. Twee weken later stonden er ineens 5 mensen voor me deur ( familie van jongen), ik wilde niet praten op die manier en heb niet open gedaan. Pas na dit bezoek heeft de familie aangifte gedaan “omdat ik niet zou willen praten”. Een aantal weken later kreeg ik een uitnodiging van de politie om als verdachte te worden gehoord voor eenvoudige mishandeling. Ik ben op verhoor geweest en heb mijn verhaal gedaan. In de aangifte staat dat ik z’n keel zou hebben dicht geknepen en dat er een getuige is die dit ook heeft gezien ( de vrouw die achter mij stond). Gelukkig stond er een buurman voor het raam die voor mij gaat getuigen dat dit absoluut niet zo is gegaan. Mijn vraag is nu : wat kan ik verwachten ? de jongen is wel minder jarig en ik ben 22. Ik ben nog nooit met justitie in aanraking gekomen. Zoals ik al zei er is nooit letsel geconstateerd. Ik ben voor de goede orde ook nog langs de familie gegaan om mijn goede wil te tonen, zij willen geen zaken doen.
Antwoord:
Het is nu aan de officier van justitie om te bepalen of u al dan niet vervolgd wordt. Eventueel krijgt u een aanbod om een geldboete te betalen of een taakstraf te doen om verder niet vervolgd te worden. Als u dat niet accepteert of als de officier dat nodig vindt, zal er een zitting komen. Op die zitting kunt u getuigen oproepen en uw verdediging voeren. U heeft recht op een advocaat, maar dat is niet verplicht (overigens wel verstandig). In geval van bestraffing lijkt gevangenisstraf niet voor de hand te liggen, maar uiteindelijk zal een rechter daarover moeten oordelen (en die zal dan het hele verhaal kennen).
 
Reactie vraagsteller:
Maar kans op een sepo is dus ook nog aanwezig? naar mijn mening is er weinig bewijs en zijn er twee verhalen die tegen elkaar in gaan. Heeft dit alles te betekenen dat ik een strafblad kan krijgen ?

Ivm met beëdiging in de toekomst.
 
Antwoord Beheerder:
Ja, een sepot is ook mogelijk. Dat zal de officier van justitie doen als hij het met u eens is. Het begrip strafblad bestaat niet meer, maar een dergelijke zaak komt wel in uw justitiële documentatie te staan.
Beantwoord door:
K. Canatan
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Wat kan ik verwachten:

Ben ik schuldig?
      [Gesteld in Verkeer]
2011-09-29 14:07:53
Hoeveel euro smartegeld na ongeluk?
      [Gesteld in Letselschade]
2009-03-04 13:35:08
vraag over belasting
      [Gesteld in Belastingen-Overijssel]
2010-11-14 00:33:29
Pensioen rechten overzetten of niet
      [Gesteld in Pensioen]
2011-10-20 13:53:36
mag ik de 2ehandsdealer aansprakelijk stellen?
      [Gesteld in Juridisch]
2013-10-08 10:58:40

Gemiddelde score Strafrecht-Zuid Holland: 8.4 (262x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+