Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Incasso
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Incasso en krijg online een antwoord van de specialist in Incasso

Zelf een vraag over Incasso? Klik hier.
Meer vragen over Incasso.
De huidige beheerder van de rubriek Incasso:
Naam: Merlon
Bedrijf: Merlon b.v.
Reactiesnelheid: 41 uur
Waardering: 8.9 (van max. 10)
Meer informatie over Merlon vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over IncassoVragen over Incasso via RSS. Klik hier.
RSS over Incasso op jouw website?Vragen over Incasso op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over IncassoVragen over Incasso via E-mail. Klik hier.

Kan overdracht lening zonder medeweten plaatsvinde

[Gesteld op: 12-12-2011]

Toelichting:
Via Stichting studiefincering cq Min. van Onderwijs Curacao, heb ik in 1988 een lening afgesloten ivm studiefinanciering. Per eind febr.1989 betreffende studielening opgezegd. Dit werd ook bevestid door Min.v.Ondw. Mijn ouders hebben gedurende 20 maanden gewoon de ouderlijke bijdragedoorbetaald.Laatste contact via mijn ouders dateert van 3 nov.1995.Alle vragen,waaronder mijn huidige adres, werd op persnloonlijk bezorg bij Min. van Onderw. Sindsdien niets meer vernomen van M.v.O. Op 4 nov. jl een brief van deurwaarders ontvangen met het verzoek, te betalen Hoofdsom 2000,rente 3000,inc.kosten over hoofdsom en rente 360. Doordat alle stukken altijd naar adres van mijn ouders werden verzonden, heeft mijn Ouder gesprekken gevoerd met M.v.O. Uit deze gesprekken is naar voren gekomen dat sinds 1995 alle aktiviteiten/adm. met exstudenten op een erg laag pitje werd gezet, reden mijn mij onbekend. Begrepen van M.v.O. dat ergens in 2001 in sommige lokale kranten op Curacao een oproep werd gedaan aan exstudenten zich te melden bij het M. v.O. voor een afb.regeling Men ging er van uit dat degenen die zich niet hebben gemeld, ergens in Nederland woonachtig zijn. Dientengevolge werden hun dossiers overgedragen aan deurwaarders. M.v.O. beweert dat een jaar of 6 geleden de eerste aanmaningen door deurwaarders de deur zijn uitgegaan.Kan niet herrineren ooit iets te hebben ontvangen. Wil de lening best terugbetalen.
Ook moet ik erbij vermelden dat de specificatie van mijn lening (hoofdsom) niet klopt. Betaalde ouderlijke bijdrage werden niet in mindering gebracht op uitstaande bedrag lening. Zal door M.v.O. worden hersteld. Zoals eerder vermeld: De zeer weinige correspondentie( 3 taal brieven) heeft altijd plaatsgevonden via adres van mijn ouders. De overdracht naar deurwaarders heeft zonder enige kennisgeving van mij plaatsgevonden, in die zin dat ik nooit een afrekening, herrinringen of sommaties in welke zin dan ook. Ben nooit in gebreke gesteld door M.v.O. daar deze niet aanwezig zijn in mijn dossier M.v.O.
De rente die vanaf 2001 bedraagt 10% op jaarbasis.
Vanaf 2001 werd de lening in handen gegeven aan deurwaarders. Pas in nov. 2011 jl een brief ontvangen.Dit brengt natuurlijk abnormale hoge rentekosten met zich mee. Mijn vraag is, waarom de aanmaningen niet eerder zijn versturen? Is dit gebruikelijk om? Afdracht van de dossiers vonden plaats sinds 2001.
Antwoord:
De overdracht van een lening kan zonder uw medeweten gebeuren. Dat komt ook vaak voor bij moeilijk inbare schulden die in bundels verkocht worden aan nieuwe partijen.

Maar verder raad ik u aan om een jurist op curacao te benaderen om de specifieke juridische check te doen op de vordering. Want het rentepercentage is inderdaad behoorlijk hoog en ook weet ik niet hoe het zit met verjaring van deze vordering volgens het geldende recht.

Helaas kan ik u dus niet veel houvast geven, anders dan een verwijzing naar juristen die het specifieke curacaose recht kennen.
 
Reactie vraagsteller:
u beantwoord niet helemaal mijn vraag.
Overdracht van mijn dossier vond plaats in 2001. Is het normaal dat een deurwarder pas na 6 jaar van zich laat horen?(brief nooit ontv.) Van het Min.v.Ondw. nooit eerder herrineringen, sommaties in welk vorm dan ook ontv. daar die niet aanwezig zijn in mijn dossier. Kan men hier spreken van verzuim van de schuldenaar? Gaarne uw antw.
 
Antwoord Beheerder:
Het is zeer zeker een buitengewoon trage gang van zaken. En eigenlijk zelfs KBvG klachtwaardig omdat een deurwaarder onnodige kosten moet voorkomen. En als er echt sprake is van een percentage van 10%, dan kan dat op die manier gekwalificeerd worden.

Voor de NL studiefinanciering die tegenwoordig middels DUO verloopt hebben deurwaarders direct een titel (zonder rechter) om dwangbevelen uit te vaardigen en om daarna beslag te leggen. Het feit dat hier een andere vordering wordt gedaan, houdt wellicht in dat u bezwaar kunt maken en de vordering bij een rechter kunt laten toetsen.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Incasso:
Incasso Belgie


Gerelateerde vragen aan Kan overdracht lening zonder medeweten plaatsvinde:

rente van een schuld eiser
      [Gesteld in schulden & inkomen]
2010-03-31 18:53:24
LENING AANBIEDING
      [Gesteld in Hypotheken]
2013-01-28 10:24:51
Een onderhandse lening omzetten naar 1 persoon?
      [Gesteld in Leningen]
2015-04-11 14:14:03
Terugbetaling "lening"
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2018-01-01 15:29:46
Terugbetaling "lening"
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2018-01-01 15:30:23

Gemiddelde score Incasso: 8.9 (65x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258136
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+