Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Familierecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Familierecht en krijg online een antwoord van de specialist in Familierecht

Zelf een vraag over Familierecht? Klik hier.
Meer vragen over Familierecht.

Beheerder worden?

De rubriek Familierecht heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Familierecht Klik hier.

RSS over FamilierechtVragen over Familierecht via RSS. Klik hier.
RSS over Familierecht op jouw website?Vragen over Familierecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over FamilierechtVragen over Familierecht via E-mail. Klik hier.

mn ex wil omgangsregeling veranderen

[Gesteld op: 09-12-2011]

Toelichting:
ik ben een jaar gescheiden van mn ex en we hebben een dochter. ik werk heel veel in canada en heb daar sinds een paar maanden een vriendin en mn ex is er achtergekomen. ik denk dat ze jaloers is want ik heb vandaag een brief ontvangen van haar adovcaat en ze wil dat ik tegen haar vertel wanneer ik aanwezig ben en waanneer ik moet werken en wanneer ik mn dochter ophaal. maar ik ben dan in nederland 3 dagen in de maand en dan wil ik ons dochter hebben en dan mag niet van haar want ze zegt dat ik er maar in mn eigen weekend moet zijn. mn dochter mag nu ook niet met mn ouders mee naar bijv een verjaardag van mn broer want ze zegt dat in het ouderschapsplan staat dat ik haar op moet halen en moet terugbrengen en als ik er niet ben dan maar pech. ze gunt me en mn dochter dus niks, ik kan er ook niks aan doen dat ik veel moet werken en in het buitenland maar als ik hier een paar dagen ben dan wil ik mn dochter hebben en zij is toch degene die dat wijgert? ik heb oproep werk dus als ik mn dochter niet op kan halen van school bijvoorbeeld op vrijdagmiddag omdat het mijn weekends is, zaterdag en zondag ben ik dan wel thuis en dan zeg ik dat mn ma haar wel ophaald en dan mag het niet van haar, zelfs een keer toen mijn vlucht was vertraagd, dat was geen reden voor haar. het is gewoon kinderachtig, ze zegt dan dat mn ouders geen gezag hebben, maar ik en dat ik mn dochter op moet halen en anders niet, dan moet ik haar maar op de zaterdag ophalen. en zij wijgert dan ook al weet zij dat mn dochter het leuk vind om bij mn ouders te logeren. dan is het weer mijn schuld want ik heb weer afgezegt. en dan gooit ze het weer op ouderschapsplan,. mag zij dan vragen of het omgangsregeling gewijzigd kan worden want het komt omdat ik niet weet wanneer ik hier ben, daar kan ik toch niks aan doen? en dan zegt ze dat ik nooit bel naar mn dochter maar ik heb het gewoon heel druk met werk en er zit ook nog tijdsverschil in. kan ik niet die brief negeren van haar advocaat of moet ik een advocaat huren om haar tegen te gaan want dit slaat toch nergens op. zei gooit alles op het ouderschapsplan en wil dat gewoon zo volgen en niet anders maar ze denkt niet eens aan wat mn dochter leuker vind!
Antwoord:

Een ouderschapsplan is om de gemaakte afspraken duidelijk op papier te zetten. Gezien het feit dat U werk heeft in canada zou het zinvol zijn om onderling deze dingen te overleggen. Blijkbaar wil Uw ex U dwingen door een advocaat in te schakelen om zo haar eis kracht bij te zetten.

Mijn advies is om zelf naar een advocaat te stappen en de situatie voor te leggen. Probeer via een procedure Uw verhaal en wensen aan de rechter voor te leggen. Ik denk dat Uw ex de misvatting maakt dat ze U door deze akties naar haar pijpen wil laten dansen. Ik denk toch als U met een goed onderbouwd verhaal naar de rechter gaat, U sterker staat dan U denkt. U hebt goede bedoelingen en zet het belang van Uw dochter bovenaan. De rechter prikt wel door het verhaal van Uw ex heen. En zal haar kritische vragen stellen. Ik heb het gevoel dat Uw ex rancunes naar U heeft en dat over het hoofd van Uw dochter uitspeelt.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Familierecht:
AlimentatierechtJeugdrecht


Gerelateerde vragen aan mn ex wil omgangsregeling veranderen:

niet erkent, geen alimentatie?
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2010-10-14 16:02:38
ex heeft ruzie met ouders maar die willen kinderen
      [Gesteld in Familierecht]
2013-04-27 14:04:08
Hoe kan ik omgang krijgen met mijn kinderen
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2013-03-06 19:20:12
gaat over omgangsregeling
      [Gesteld in Advocaten-Flevoland]
2008-03-14 12:45:01
alimentatie en omgangsregeling
      [Gesteld in Echtscheiding mediation]
2010-05-01 20:13:25

Gemiddelde score Familierecht: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+