Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Vastgoed » Hypotheken
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Hypotheken en krijg online een antwoord van de specialist in Hypotheken

Zelf een vraag over Hypotheken? Klik hier.
Meer vragen over Hypotheken.
De huidige beheerder van de rubriek Hypotheken:
Naam: M. Maris
Bedrijf: Plusplanner
Reactiesnelheid: 69 uur
Waardering: 9.0 (van max. 10)
Meer informatie over M. Maris vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over HypothekenVragen over Hypotheken via RSS. Klik hier.
RSS over Hypotheken op jouw website?Vragen over Hypotheken op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over HypothekenVragen over Hypotheken via E-mail. Klik hier.

hypotheek overnemen zonder kosten overnemen?

[Gesteld op: 05-12-2011]

Toelichting:
ik heb afgelopen jaar een huis gekocht met mijn ex na 2 maanden is het uitgegaan onder goede omstandigheden..
er zijn toen afspraken gemaakt dat ik mijn deel van de schuld van et huis zou betalen ong 5000 euro lang verhaal...
nu dec heb ik elke maand vanaf juni 250 euro betaald en dat zou ik doen tot dec 2012...maar ik heb afgesproken met mijn ex en haar vader dat als zij een nieuwe vriend zou krijgen i koveral van af zou zijn kwa schuld en het huis van mijn naam(want zij mocht van mij in de woning blijven wonen zodat we geen schuld zouden krijgen)en ze het mij zouden laten weten dit is ong 2 maanden geleden gebeurd en hij wilde het huis overnemen omdat het op mijn naam staat en die van mijn ex..de hypotheek betaalde zij zelf sinds juni en werd ook van haar rekening afgeschreven...ik wil dat geld nu niet meer betalen omdat het huis straks van mijn naam af is en vind dat als ik er niet woon ook geen geld meer hoef voor te betalen omdat ik er nooit heb gewoont en hij nu wel dus lijkt het mij redelijk dat hij de overige 3000 euro aan mij zou moeten betalen omdat hij de woning overneemt..alleen hun laten het alleen op zijn naam zetten maar betalen verder niks...sta ik in mijn recht als ik dus niet meer wil betalen of kan ik daar problemen mee krijgen
Antwoord:

Goedenavond,

Als ik je verhaal goed begrijp zijn er twee afspraken doorslaggevend:
1. Jij zou jouw schuld van het huis, groot 5.000 euro betalen. Dit doe je door middel van een storting van 250 euro per maand tot aan december 2012.
2. Op het moment dat je ex-partner een nieuwe vriend zou krijgen, zou jij van al je schulden verlost worden en zou de woning op naam van je ex en haar vriend gezet worden.

Je ex-partner heeft nu een nieuwe vriend die ook bij haar komt wonen. Jij wordt ontslagen uit de hoofdelijke aansprakelijkheid die je hebt op de hypotheeklening. Daarmee ben je geen eigenaar meer van de woning en geen schuldenaar meer op de hypotheeklening.

Het nog openstaande bedrag aan schuld lijkt me inderdaad vervolgens niet meer voor jouw rekening te komen. Dat komt immers te vervallen nu afspraak 2 heeft plaatsgevonden. Als jij niet meer in de hypotheekakte staat genoemd als schuldenaar heeft de bank niets van jou te vorderen.

Dat je vervolgens stelt dat de nieuwe vriend van je ex-partner jou 3.000 euro moet betalen is ook niet logisch. Jouw deel van de woningschuld was volgens afspraak 1. 5.000 euro groot. Dat je die niet meer hoeft te betalen nu er een nieuwe vriend is, is prima, omdat de nieuwe vriend die betaling van je overneemt. Vervolgens kan het niet zo zijn dat hij ook nog eens jou 3.000 moet betalen.

Kortom, zorg dat je inderdaad wordt ontslagen van je hoofdelijke aansprakelijkheid in de hypotheek en ga verder schuldenloos door het leven en laat het daarbij. Mocht je daar hulp bij nodig hebben, ben je meer dan welkom. Je kan me bellen op 030-6062181 (werkdagen van 9:00 tot 17:30) of e-mailen via info@plusplanner.nl

Met vriendelijke groet,

M. Maris, PlusPlanner
www.plusplanner.nl

 
Reactie vraagsteller:
jah in grote lijnen klopt dit..ik heb alle papieren nog eens doorgenomen en er zijn nog wat dingen naar voren gekomen waar ik nog een vraag over heb...
toender tijd had ik geen 5000 euro dus hebben we gezgd elke maand 250 euro ook als extra voor mijn ex om rond te komen om verkoop tegen te gaan en de schuld hoger zou worden ook omdat zij het huis alleen niet kon betalen wat dus ook een reden is dat ik die 250 euro betaal...nu zeggen zij nee jij moet dat blijven betalen dat hebben we afgesproken je bent alleen van et huis af maar niet van je schuld...maar aangezien mijn ex nu een nieuwe vriend heeft en die al in het huis woont (lijkt mij) en samen ong 4000 euro elke maand samen binnen brengen kan mijn ex dus nu wel rondkomen makkelijk als haar kosten van het huis maar ong 700 euro bedragen..dus lijkt mij dat dat nu komt te vervallen nu kan zij het huis wel betalen als het huis op zijn naam komt te staan of zie ik dit verkeerd??het was toen om gedwongen verkoop tegen te gaan omdat ze het alleen niet af kon..haar vader heeft dus dat papier opgesteld met die afsrpaken waar in staat dat ik van mijn hoofdelijke aansprakelijkheid af zou zijn maar en over de kosten tot volgend jaar dec 2012 zou blijven betalen...wat kan ik nu het beste doen stap 1:u het huis op mijn naam staat gaan bluffen om het in de verkoop te zetten wat zij niet willen lijkt mij ze kunnen blijven wonen zonder schuld of verkopen en dan wel een schuld...stap 2 of de papieren van overschijving tekenen en een contract op laten stellen dat ik kwijtgescholden wordt van die overige 2350 euro (omdat het huis niet meer op mijn naam staat en dus geen schuld meer heb)of stap 3 die overschrijvings papieren tekenen niks zeggen en volgende maand niet meer betalen..kunnen ze dan terug vallen op het papier wat zij hebben opgesteld of kan dit niet omdat dit niet rechtsgeldig is en geen handtekening heb gezet maar wel toendertijd akkoord ben gegaan omdat ik het interpeteerde dat ik overal van af zou zijn en het huis en de kosten zodra het is overgeschreven??alvast bedankt voor alle moeite ik ben al een stuk wijzer dit zijn mijn laatste vragen vriendelijke groeten
 
Antwoord Beheerder:

Toen jullie uit elkaar gingen hebben jullie een inventarisatie gemaakt van bezittingen en schulden. De woning had een bepaalde waarde en er zat een bepaalde schuld op. Jullie zijn toen overeengekomen dat als jij 5.000 euro aan je ex-partner zou betalen, zij de woning en de schuld op zich zou nemen.

Zij heeft jou toegezegd dat als er een nieuwe partner zou zijn, jij niet meer verantwoordelijk zou zijn voor de hypotheekschuld. Jij hebt daaruit begrepen dat je dan ook niet meer die 5.000 euro zou hoeven te betalen, maar dat blijkt nu niet zo te zijn.

Zoals ik het nu begrijp wil zij jou ontslaan uit de hypotheekschuld en het eigendom van de woning. Daarnaast wil ze wel vasthouden aan de gemaakte afspraak omtrent de verevening van de schulden.

Op dit moment is het dus niet relevant dat zij (al dan niet met z'n tweeen) de maandlast kunnen betalen. Jullie hebben de betalingsregeling afgesproken om ervoor te zorgen dat jullie beide een gelijk deel in de schuld op je zouden nemen. Deze afspraak eindigt niet nu zij een nieuwe partner heeft. Het voelt misschien wat onrechtvaardig, omdat zij het samen prima kunnen bekostigen, maar eerlijk gezegd kan je de nieuwe partner niet opzadelen met de door jou gemaakte schuld.

Stap 1: Je kan inderdaad zeggen dat je niet meer wil betalen en dat jullie dan het huis maar moeten verkopen en beide met een schuld blijven zitten. Als je op dit moment een hypotheek met NHG hebt, wordt de restschuld zelfs kwijtgescholden! Dan zou elke betaling die je nu aan haar doet er een teveel zijn! Heb je nu geen hypotheek met NHG, dan moeten zij maar zeggen of ze in de woning willen blijven wonen. Als je hiervoor kiest, weet je wel zeker dat jullie nooit meer vrienden zullen worden/blijven.

Stap 2: Lijkt mij de meest 'fatsoenlijke' afhandeling van de zaak

Stap 3: Klinkt aannemelijk, maar door de overeenkomst die er is, kom je dan niet onder de betaling van het restant van die 5.000 euro uit. En dat zou zelfs via de rechter af te dwingen zijn.

Ik wens je succes met de afwikkeling hiervan. Mocht je verdere toelichting of hulp nodig hebben kan je me bereiken op 030-6062181 of via info@plusplanner.nl

Met vriendelijke groet,

M. Maris, PlusPlanner
www.plusplanner.nl

 

Beantwoord door:
M. Maris
profielpagina


Gerelateerde vragen aan hypotheek overnemen zonder kosten overnemen?:

Mag het incassobedrag verschillen van vonnisbedrag
      [Gesteld in Incasso]
2012-06-12 10:21:52
incassokosten
      [Gesteld in Incasso]
2009-06-17 18:45:52
Mijn ex betaald mij kinderalimentatie.
      [Gesteld in Alimentatierecht]
2012-02-16 21:24:11
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55
aftrekbare kosten overzetten hypotheek
      [Gesteld in Accountancy]
2013-10-31 11:15:08

Gemiddelde score Hypotheken: 8.8 (89x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+