Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Bedrijfsformules
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bedrijfsformules en krijg online een antwoord van de specialist in Bedrijfsformules

Zelf een vraag over Bedrijfsformules? Klik hier.
Meer vragen over Bedrijfsformules.
De huidige beheerder van de rubriek Bedrijfsformules:
Naam: A.P.de Ruyter RA
Bedrijf: A+a voor accountancy & advies
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 7.3 (van max. 10)
Meer informatie over A.P.de Ruyter RA vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BedrijfsformulesVragen over Bedrijfsformules via RSS. Klik hier.
RSS over Bedrijfsformules op jouw website?Vragen over Bedrijfsformules op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BedrijfsformulesVragen over Bedrijfsformules via E-mail. Klik hier.

Medehuurder worden, instapkosten, uitkopen

[Gesteld op: 29-11-2011]

Toelichting:
Binnenkort kan ik medehuurder worden van een ruimte, er wordt mij wel verzocht een instap bedrag te betalen ivm het pas ingerichte pand. Ik vind dat prima alleen zullen wij in de toekomst meer uitbreidingsplannen hebben waarbij kosten gemoeid zijn. Wat moet er nu worden vastgelegd wanneer een van ons besluit het pand te verlaten en eigen houtje verder te gaan? Hoe worden dergelijke kosten berekend en vastgelegd? Wij zijn allen ingeschreven als eenmanszaak maar delen alleen een studio.
Antwoord:

Als ik het goed begrijp gaat u als ondernemer samen met andere ondernemers een gezamenlijk huurcontract tekenen voor een bedrijfsruimte. Dat lijkt mij niet zo handig, want dat betekent o.a. dat alle huurders gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor betaling van de huur, en als er verder niets is geregeld kan 1 huurder verantwoordelijk worden gesteld voor alle huur. Ook kan dit al snel leiden tot problemen als inderdaad 1 huurder meer ruimte wil gebruiken, of als 1 huurder wil opzeggen.

Deze problemen kan u alleen voorkomen als ieder een eigen huurcontract heeft, waar ieders rechten en plichten in zijn opgenomen. Als ieder dus een deel van de studio gebruikt, dan moet ieder een huurcontract krijgen voor dat deel. Of als de studio iedere dag door een ander wordt gebruikt, dan moet in het huurcontract worden vastgelegd wanneer wie deze mag gebruiken.
Het is verstandig daar ook in op te nemen wat er moet gebeuren bij opzegging of uitbreiding. Het mag natuurlijk niet zo zijn dat 1 wil uitbreiden, terwijl de ander de ruimte ook nodig heeft. Dat moet in onderling overleg worden opgelost.
Tot slot kan het handig zijn om ook vast te leggen wat er moet gebeuren als een nieuw persoon ook gebruik wil maken van de studio.
Van belang daarbij is dat zoveel mogelijk afspraken vooraf worden gemaakt (op papier) om problemen achteraf te voorkomen.

 
Reactie vraagsteller:
Hartelijk voor uw reactie.
Het contract wordt per huurder getekend. Wij hebben dan ook allen een eigen contract. Waar het mij specifiek om gaat is hoe wij kunnen bepalen wat er gaan gebeuren wanneer iemand het pand wil verlaten. Hoe berekenen wij hoeveel er zal moeten worden verrekend omdat men gezamenlijk kosten hebben gemaakt in een aan het pand.
 
Antwoord Beheerder:

Zoals aangegeven: zoveel mogelijk afspraken moeten reeds in het huurcontract worden vastgelegd. Hierin moet dus o.a. worden beschreven als iemand het pand wil verlaten wanneer hij moet opzeggen, en onder welke voorwaarden dit mogelijk is. Uiteraard heeft zijn vertrek gevolgen voor de andere huurders, dus ook moet in alle huurcontracten worden opgenomen wat er dan gebeurt.
Ik ken de betreffende constructie uiteraard niet, en kan dus ook niet concreter worden met betrekking tot de te maken afspraken.

Wat de kostenverdeling betreft: als u zoekt naar een objectieve manier om de kosten eerlijk te verdelen, dan moet ik u teleurstellen: die is er niet, er zal altijd iemand meer bevoordeeld worden dan de ander. U moet in onderling overleg een verdeelsleutel zien te vinden waar ieder wel een goed gevoel bij heeft.

Beantwoord door:
A.P.de Ruyter RA
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Bedrijfsformules:
AlliantiesFranchisingMulti-level-marketing


Gerelateerde vragen aan Medehuurder worden, instapkosten, uitkopen:

Iemand verbieden om in een huis te wonen?Mogelijk?
      [Gesteld in Advocaten-Overijssel]
2011-02-25 12:15:24
scheiden en huis
      [Gesteld in Scheidingsadvocaat]
2009-06-25 10:50:21
Uitkopen ex zonder overwaarde huis
      [Gesteld in Scheidingsadvocaat]
2009-08-28 09:21:48
moet ik mij laten uitkopen?
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2011-01-02 14:27:32
Wij hebben een VOF met 2 vennoten.
      [Gesteld in Ondernemingsrecht]
2013-05-06 09:32:26

Gemiddelde score Bedrijfsformules: 8.3 (619x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+