Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Relaties » Relatieproblemen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Relatieproblemen en krijg online een antwoord van de specialist in Relatieproblemen

Zelf een vraag over Relatieproblemen? Klik hier.
Meer vragen over Relatieproblemen.
De huidige beheerder van de rubriek Relatieproblemen:
Naam: Jan Duits
Bedrijf: ReŰel
Reactiesnelheid: 38 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Jan Duits vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RelatieproblemenVragen over Relatieproblemen via RSS. Klik hier.
RSS over Relatieproblemen op jouw website?Vragen over Relatieproblemen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RelatieproblemenVragen over Relatieproblemen via E-mail. Klik hier.

knoop doorhakken of opnieuw proberen (2)

[Gesteld op: 26-11-2011]

Toelichting:
ik sta momenteel even ingeschreven bij mijn moeder vandaar dat die uitkering kan. Als we dat niet zouden doen dan zouden we diep diep in de schulden komen. we hebben geen extra luxe.
de verbouwing was eigenlijk geen goed idee maar dat was geleend geld.
Mijn vriend zegt dat hij zich in een hoekje gedreven voelt door mij als ik hem vragen stel. Ik ben verbaal erg sterk en heb meteen mijn woordje klaar en ik kan het ook wel begrijpen dat je je soms aangevallen zou kunnen voelen maar dat zou betekenen dat ik nooit ergens over mag beginnen. en mijn zus is vroeger heel erg mishandelt door haar vriend dus ik wil wel voor mezelf opkomen als hij over mijn grenzen gaat.
ik ben heel erg emotioneel ook door de zwangerschap en ik voel me dubbel alleen. ik weet het gewoon even niet meer. het is eigenlijk triest dat zo'n jonge meid als ik helemaal met niemand kan praten behalve met een gratis adviseur van het internet.. ik moet er niet aan denken dat mijn oude vriendinnen zouden weten dat ik zo''n wrak ben. een psycholoog kan ik overduidelijk niet betalen. ik ben al eens bij de huisarts geweest om te praten maar die verwijst mij dus ook door naar de psycholoog waar ik vervolgens dus niet naar toe kan.
relatietherapie zou ik graag willen maar ook hier hetzelfde probleem.

gelukkig kan ik het zo nog een beetje delen. is het slecht voor de baby als ik nu veel huil en me druk maak? of voelt hij dat niet?

u sloeg de spijker op zijn kop. mijn vriend heeft een heleboel zorgen. hij heeft trombose in zijn arm en vroeger is hij heel erg mishandelt door zijn vader. op het moment wil hij natuurlijk graag meer geld binnen brengen oook omdat ik mijn oude kleren niet meer pas ivm de zwangerschap en dus geen geld overhoud om iets anders te kopen.. ik eet niet heel veel maar alles knelt gewoon enorm. ik heb geen overgewicht ik weeg 63 kilo met een lengte van 170cm dus dat is gezond mijn vriend voelt zich daar schuldig over maar wil toch wachten tot eind januari voor de 6e poging voor een starterskapitaal voordat hij echt aan het werk gaat.

ik weet niet meer wat ik moet doen. ben vandaag de hele dag weg geweest. heb mooi weer gespeeld op de verjaardag van mijn nichtje.. ik vertelde dat mijn vriend ziek is. ik wil niemand zich zorgen laten maken over mij.. of over ons.. kom ik thuis.. heeft ie dus een brief geschreven waarin staat dat ik het hem soms te moeilijk maak.. ik begrijp dat en wilde het uitpraten en daar gingen we weer rusie maken. wat moet ik nu
Antwoord:

Hallo,`

Goed dat je er zaterdag uit bent geweest ook al heb je niet over je pijn gepraat. Op een verjaardag niet meteen de juiste gelegenheid toch? Kijk of je wat kunt opbouwen om er meer uit te zijn en andere mensen te ontmoeten, maak het niet meteen te zwaar.  Er kan zo maar een moment komen dat je meer vertelt dan je gewend bent of anderen iets doen waar je positief verrast door kunt worden. Blijf er niet alleen mee zitten en zoek wat ontspanning, contact met anderen werkt het beste, doe iets dat zinvol is en energie kan geven.

 Jij en je vriend hebben elkaar nodig in deze moeilijke tijden, maar ik heb de indruk dat jullie het moeilijk vinden elkaar de nodige ruimte te geven. Is ook erg moeilijk als je allebei gespannen bent én emotioneel (kwetsbaar). Aandacht geven als het moeilijk gaat heeft zorgvuldigheid nodig. Als je elkaar inde haren vliegt dan en het blijft daarbij dan lost het weinig aan jullie beider gevoelens op. Zou je op kunnen brengen aan je vriend te vragen om eens rustig te proberen elkaar de juiste aandacht te geven. Dit is het beste als dit 1 voor 1 gebeurt en niet allebei tegelijk, want dat geeft verwarring en stress. Wees respectvol, vraag hoe iets zit als iets niet duidelijk is. Probeer neutraal en belangstellend te vragen, jullie zijn toch nog wel nieuwsgierig naar elkaar? Voorkom wederzijds verwijten maar vertel waar het werkelijk over gaat en wat je van de ander zou willen. Luisteren, eerst alleen maar eens goed luisteren zonder moeilijke vragen te stellen en direct met oplossingen te komen. Oplossingen is pas aan de orde als de 1 daar om vraagt of aan toe is en dan moet toch eerst duidelijk zijn waar een oplossing precies voor nodig is. Soms is alleen praten erover met gerichte aandacht al erg helpend. Het hoeft ook niet in 1 keer, kom er later op terug. Laat de ander nog eens informeren hoe het gaat en laten weten dat jij of je vriend bezig is met de ander in positieve zin. Alleen positieve aandacht en even je eigen belang parkeren werkt het beste als de aandacht naar de ander uit gaat.

Een leidraad voor jullie zou kunnen zijn om ‘de 7 pijlers voor een goed relatie’ te kennen: 

1.                   Leer de beelden van je partner kennen (wat beweegt hem/haar, gedachten, vrienden, voorkeuren, interesses, …)

2.       Koester genegenheid en respect (het stimuleren van vriendschap)3

3.             Blijf je op elkaar richten (wat kan beter, hoe kun je steun vragen en krijgen, romantiek, minder stress

4.             & nbsp;       Laat je wederzijds beïnvloeden (acceptatie, toegeven, weerstand verkennen en erkennen)

5.            Richt je vooral op oplosbare relatieproblemen
6.            Zorg dat je niet vastloopt (hoe hou je de dialoog op gang, ofwel hoe blijf je met elkaar in gesprek
7.            Geef samen zin
aan je leven (zingeving, rituelen, levensdoelen, levensvisie)
 

Kijk ook eens op mijn site voor meer  informatie over hulp en waarvoor dat kan zie . www.reeel.nl

Voor wat betreft (ivm kosten) hulp je kunt bij een hulpverlener die is aangesloten bij Europsyche (ben ik ook) therapie krijgen tegen volledige vergoeding. Dit moet uiteraard wel blijken na onderzoeksgesprekken. www.europsyche.nl

Tot zover, reageer gerust.

Vriendelijke groet Jan

Beantwoord door:
Jan Duits
profielpagina


Gerelateerde vragen aan knoop doorhakken of opnieuw proberen (2):

ACER : mijn laptop is slecht afgesloten
      [Gesteld in Laptops]
2008-04-13 12:44:40
Hoe maak ik hem duidelijk dat het over is?
      [Gesteld in Islam]
2008-08-27 13:58:55
Laptop uitgevallen tijdens instalatie.
      [Gesteld in Laptops]
2009-09-21 08:43:37
Wat als iemand niet ziet dat ie pornoverslaafd is?
      [Gesteld in Bach Bloesem Remedies]
2009-11-14 23:26:49
Wat kan ik nog doen?
      [Gesteld in schuldadvies & schuldbegeleiding]
2012-08-16 23:14:05

Gemiddelde score Relatieproblemen: 9.1 (119x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+