Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Bouw » Ruimtelijke Ordening
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Ruimtelijke ordening en krijg online een antwoord van de specialist in Ruimtelijke ordening

Zelf een vraag over Ruimtelijke ordening? Klik hier.
Meer vragen over Ruimtelijke ordening.

Beheerder worden?

De rubriek Ruimtelijke ordening heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Ruimtelijke ordening Klik hier.

RSS over Ruimtelijke ordeningVragen over Ruimtelijke ordening via RSS. Klik hier.
RSS over Ruimtelijke ordening op jouw website?Vragen over Ruimtelijke ordening op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Ruimtelijke ordeningVragen over Ruimtelijke ordening via E-mail. Klik hier.

regelgeving paardenstal,mestplaat in bebouwde kom

[Gesteld op: 31-01-2008]

Toelichting:
Mijn achterburen hebben een bouwvergunning aangevraagd voor 2 paardenstallen tbv 4 paarden en een mestplaat van 3 bij 3 meter. Nu is mijn vraag; wat is de minimale afstand tot de woning van derden. Het gaat gebouwd worden op een stuk waar een tuinbestemming (buitengebied) op zit dus gaat er een vrijstellingsprocedure gevolgd worden. Welke procedure moet er dan gevolgd worden, artikel 15 of 19? Wat zegt de wet over een mestplaat mbt mestvocht, hoe vaak dient het mest afgevoerd te worden, stank e.d.?
Antwoord:
Het antwoord dat u zoekt is niet zo eenvoudig. De vraag is hier: Is de activiteit die uw buren willen ontplooien van zodanige omvang dat er sprake is van een mate van "bedrijfsmatigheid". Als dat het geval is kunt u het antwoord vinden in het zogenaamde "groene boekje". Dit boekje geeft de gemeente richtlijnen over afstanden tot woningen voor bepaalde "bedrijfsmatige" activiteiten. Daarbij hoeft er geen sprake te zijn van een echt bedrijf. Immers kan de omvang van een hobby zo groot zijn dat er sprake is van bedrijfsmatigheid.

Uw vraag welke procedure er moet worden gevolgd hangt af van de inhoud van het bestemmingsplan. Art. 15, de zogenaamde "binnenplanse vrijstelling", mag alleen worden gevolgd indien in het bestemmingsplan een vrijstellingsregeling voor dergelijke activiteiten is opgenomen. Als dat niet het geval is, zal de gemeente een procedure op grond van artikel 19 moeten volgen, de zgn. "buitenplanse vrijstelling".

De wet zegt overigens niets over afvoer, opvang e.d. Mocht de activiteit onder de Wet milieubeheer vallen, zal de paardenhouder voor de activiteit een melding op grond van deze wet moeten doen (Besluit landbouw). Daarnaast kan het zijn dat de mestplaat onder de AMVB "Besluit mestbassins milieubeheer" vallen. Als dat het geval is geldt er in ieder geval een minimale afstand van 50 meter. Regels ten aanzien van het gebruik van de mestplaat kunt u daar vinden. Indien de activiteit niet onder de Wet milieubeheer valt, is mogelijk de APV van uw gemeente van toepassing is. Overigens kunnen ook voorschriften worden opgenomen in de vrijstelling zelf. Dit gebeurt dan vanuit ruimtelijke overwegingen.

Ik besef dat dit een lang en ingewikkeld verhaal is, die misschien meer vragen dan antwoorden oproept, maar misschien is het aan te raden om naar uw gemeente te gaan en uw vragen te stellen. U kunt daarbij gebruik maken van mijn antwoord op uw vragen.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan regelgeving paardenstal,mestplaat in bebouwde kom:

Belang verklaring 'Ambtenaar in functie'.
      [Gesteld in Strafrecht]
2009-03-28 13:38:40
onvrijwillig ontslag- recht op een uitkering
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2009-05-09 12:51:55
erfrecht zoon
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2009-11-27 11:54:58
Hoe zit het nu met gelatine
      [Gesteld in Islam]
2010-01-17 18:38:17
mijn vrouw heeft de echtscheiding aangevraagd.
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2012-09-28 11:45:53

Gemiddelde score Ruimtelijke ordening: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+