Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeelsmanagement » Arbeidsvoorwaarden
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsvoorwaarden en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsvoorwaarden

Zelf een vraag over Arbeidsvoorwaarden? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsvoorwaarden.

Beheerder worden?

De rubriek Arbeidsvoorwaarden heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Arbeidsvoorwaarden Klik hier.

RSS over ArbeidsvoorwaardenVragen over Arbeidsvoorwaarden via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsvoorwaarden op jouw website?Vragen over Arbeidsvoorwaarden op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ArbeidsvoorwaardenVragen over Arbeidsvoorwaarden via E-mail. Klik hier.

tijd voor tijd regeling

[Gesteld op: 22-11-2011]

Toelichting:
als je in de thuiszorg werkt met een minimaal contract, en je werkt veel meer uren (desgevraagd) dan dat contract mag dat dan in TvT worden uitbetaald ongevraagd?
Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Naar aanleiding van uw vraag omtrent het compenseren van overwerk bericht ik u het volgende.

Ik heb de CAO Verpleeg- en verzorgingshuizen en Thuiszorg er op nageslagen waarin een regeling omtrent overwerk is opgenomen. Deze regeling is als volgt opgesteld: Artikel 5.5.4 Vergoedingsregeling voor de werknemer met een deeltijd arbeidsduur 1. De vergoeding van overwerk bestaat uit het voor de werknemer geldende uurloon indien en voor zover het aantal overuren, gemiddeld per week, te meten over een periode van een half jaar, niet méér bedraagt dan het verschil tussen de voor de werknemer geldende contractuele arbeidsduur en de arbeidsduur bij een volletijd arbeidsduur. 2. Daarenboven wordt een vergoeding als genoemd in artikel 5.5.3 toegekend, indien en voor zover het aantal overuren, gemiddeld per week, te meten over een periode van een half jaar, méér bedraagt dan het verschil tussen de voor de werknemer geldende contractuele arbeidsduur en de arbeidsduur bij een volletijd arbeidsduur. Artikel 5.5.3 Vergoedingsregeling voor werknemer met een volletijd arbeidsduur 1. De vergoeding voor overwerk wordt – voor zover lid 3 van dit artikel niet anders bepaalt – verstrekt in de vorm van vrije tijd, gelijk aan het aantal uren dat het overwerk heeft geduurd en daarenboven in de vorm van een geldelijke beloning als bedoeld onder lid 2 van dit artikel. 2. De onder 1 genoemde geldelijke beloning bestaat uit een percentage van het uurloon en wel: - 25% voor overwerk verricht tussen 06.00 uur en 22.00 uur op maandag tot en met vrijdag, met dien verstande dat in een periode van zeven dagen het aantal aldus te belonen uren maximaal 5 bedraagt; de overige uren worden beloond met 50%; - 50% voor overwerk verricht tussen 22.00 uur en 06.00 uur op maandag tot en met vrijdag; - 75% voor overwerk verricht op zaterdag tot 18.00 uur en op vrije dagen; - 100% voor overwerk verricht op zaterdag vanaf 18.00 uur, op zon- en feestdagen tussen 00.00 en 24.00 uur en op 24 en 31 december tussen 18.00 en 24.00 uur; Onder vrije dagen worden voor de toepassing van dit artikel verstaan: de dagen, niet zijnde zondag of feestdag, waarop de werknemer volgens zijn werktijdenregeling niet zou behoeven te werken. 3. Het recht op vergoeding van overwerk als genoemd onder lid 1 wordt toegekend in de volgende gevallen: - indien het salaris van de werknemer nr. 48 van de inpassingstabel niet overschrijdt; - indien het salaris van de werknemer nr. 48 van de inpassingstabel te boven gaat: indien en voor zover het aantal gewerkte uren boven de in de werktijdenregeling opgenomen arbeidsduur méér dan 6 gemiddeld per week bedraagt, te meten over de periode waarvoor de werktijdenregeling geldt. 4. In afwijking van het gestelde in lid 3 onder a en b kunnen partijen bij deze CAO voor bepaalde categorieën van werknemers een andere urennorm voor het overwerk vaststellen.

Resumerend, werkt u bijvoorbeeld op een maandagavond, na 22.0 uur, 3 uur over dan krijgt u hiervoor gecompenseerd: 3 uur in tijd en een geldelijke vergoeding van 50% voor elk gewerkt uur.

Hopende u hiermee van dienst te zijn geweest, verblijf ik,

Met vriendelijke groet,

E.A. Vonsee

Specialist Arbeidsrecht

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan tijd voor tijd regeling:

oznur
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2007-03-13 23:37:04
wanneer loon na ontslag?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2008-07-18 11:00:06
verdelen contracturen
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2010-07-04 22:54:11
niet erkent, geen alimentatie?
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2010-10-14 16:02:38
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55

Gemiddelde score Arbeidsvoorwaarden: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+