Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Kinderen & Tieners » Kinderopvoeding
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Kinderopvoeding en krijg online een antwoord van de specialist in Kinderopvoeding

Zelf een vraag over Kinderopvoeding? Klik hier.
Meer vragen over Kinderopvoeding.
De huidige beheerder van de rubriek Kinderopvoeding:
Naam: Anoek Binnerts-Brouwer
Bedrijf: Duwtje in de rug
Reactiesnelheid: 43 uur
Waardering: 8.6 (van max. 10)
Meer informatie over Anoek Binnerts-Brouwer vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over KinderopvoedingVragen over Kinderopvoeding via RSS. Klik hier.
RSS over Kinderopvoeding op jouw website?Vragen over Kinderopvoeding op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over KinderopvoedingVragen over Kinderopvoeding via E-mail. Klik hier.

Probleem met opvoeden van 1 puberzoon na scheiding

[Gesteld op: 21-11-2011]

Toelichting:
Ik ben een gescheiden moeder van 3 puberzonen. Met oudste en jongste zijn er niet zo veel problemen. Met de middelste echter wel. Ik ben bij mijn ex o.a. weggegaan omdat hij onbetrouwbaar en stiekum was, daarnaast deed hij nooit iets verkeerd en plaatste altijd alles buiten zichzelf. Nu merk ik dat mijn middelste zoon heel erg op hem lijkt qua karakter. Hij verdraait alles en liegt alles aan elkaar om maar niet ergens de schuld van de krijgen. Ook heeft hij het probleem dat hij je niet recht in de ogen durft aan te kijken als je met hem praat, dit is niet alleen bij mij maar ook bij anderen. Hij maakt zich door zijn houding nog meer onbetrouwbaar. Ook zijn 2 broers irriteren zich steeds meer aan hem. Ik hou van alledrie mijn kinderen even veel. Maar het is ontzettend moeilijk nu steeds meer blijkt dat hij op zijn vader lijkt. En ik dingen in hem terugzie waarvoor ik bij zijn vader ben weggegaan. Nu zie ik bij mijn andere 2 zonen ook wel dingen van mijn ex, maar daar is het een gezonde verhouding. Bij de middelste overheerst het karakter heel erg van zijn vader. Ik merk nu dat ik steeds meer een aversie tegen hem krijg, terwijl ik ook heel erg van hem houd zoals hij is. Maar de leugens en de achterbaksheid spelen me vooral en ook in de rest van het gezin parten. Ik vind het steeds moeilijker om er mee om te gaan. En ben op zoek naar een oplossing.
Antwoord:
Je schrijft dat je het vooral zo moeilijk vindt dat je middelste zoon zo op je ex lijkt. Heb je dat ook wel eens tegen hem gezegd? In een ruzie misschien?

Bij kinderen en met name pubers werkt het zó, dat wanneer je iets vaak genoeg tegen ze zegt, ze zich daar ook naar gaan gedragen. Dit is eigenlijk heel knap, want op deze manier zorgen ze dat ze in ieder geval bevestigd worden, ook al is dat op een negatieve manier ("Zie je wel!").

Het is schadelijk voor je zoon om hem op een bepaalde manier verantwoordelijk te stellen voor de onhebbelijkheden van zijn vader. Ook als je het niet benoemt, maar wél voelt, zal hij dat ook voelen.

Je geeft aan dat je van al je kinderen evenveel houdt. Dat blijkt ook, want je spreekt hier heel duidelijk je zorg uit dat je als het ware het contact met je zoon verliest en daar iets aan wilt doen!

Kijk de komende tijd eens nadrukkelijk naar de eigenschappen die je zoon zo leuk maken en die er voor zorgen dat je zo van hem houdt. Schrijf ze eventueel op. Vaak wanneer je in een negatieve spiraal zit, lijkt het alsof de minder fijne eigenschappen in de meerderheid zijn, terwijl uit een lijstje kan blijken dat dat helemaal niet zo hoeft te zijn! Neem je kinderen eens 1-op-1 mee om iets speciaals te gaan doen. Geef je kinderen complimenten. Soms lijkt het bij pubers alsof ze daar helemaal geen behoefte aan hebben, maar vinden ze het stiekem toch wel erg leuk!

Vanaf een afstand is het heel moeilijk in te schatten hoe heftig je verdriet is. Je schrijft: "Nu zie ik bij mijn andere 2 zonen ook wel dingen van mijn ex, maar daar is het een gezonde verhouding." Klopt het dat dit erg belangrijk voor je is? Wanneer je merkt dat dit vergelijken met je ex regelmatig terugkomt, kan het ook zijn dat er bij jou zelf nog iets zit dat dient te worden opgelost (eventueel met professionele hulp) om nóg meer van je kinderen te kunnen genieten! Nogmaals, ik kan dat vanaf hier niet zien, dat is iets om bij jezelf na te gaan.

Sterkte en veel geluk!
Beantwoord door:
Anoek Binnerts-Brouwer
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Kinderopvoeding:
OrthopedagogiekParanormale Kinderen


Gerelateerde vragen aan Probleem met opvoeden van 1 puberzoon na scheiding:

Verhuizen met moeder naar duitsland na scheiding.
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2011-02-03 14:20:09
Niet nakomen afspraken convenant
      [Gesteld in Rechtshulp-Noord Holland]
2008-05-19 14:54:15
zoon heeft problemen wisselmoment co-ouderschap
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2012-02-09 14:50:08
wat betekent het als je veel slijmverlies hebt
      [Gesteld in Onvruchtbaarheid]
2009-05-26 14:41:45
is dit normaal?
      [Gesteld in Onvruchtbaarheid]
2010-08-11 12:18:21

Gemiddelde score Kinderopvoeding: 8.6 (82x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+