Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Recreatie » Handwerk » Naaimachines » Naaimachine Reparatie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Naaimachine reparatie en krijg online een antwoord van de specialist in Naaimachine reparatie

Zelf een vraag over Naaimachine reparatie? Klik hier.
Meer vragen over Naaimachine reparatie.

Beheerder worden?

De rubriek Naaimachine reparatie heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Naaimachine reparatie Klik hier.

RSS over Naaimachine reparatieVragen over Naaimachine reparatie via RSS. Klik hier.
RSS over Naaimachine reparatie op jouw website?Vragen over Naaimachine reparatie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Naaimachine reparatieVragen over Naaimachine reparatie via E-mail. Klik hier.

lewenstein compacta 4 doet ( bijna) niets

[Gesteld op: 19-11-2011]

Toelichting:
al minst 1jr niet gebruikt, opspoelen gaat wel .motor maakt geluid v-snaar binnen naast handwiel draait. maar rest staat stil. Ben ik iets vergeten? bij voorbaat dank voor uw advies. Metvriendelijke groet, Helen K
Antwoord:

Beste Helen,

Ik hoop dat je van lezen houdt, want ik ga je aan het werk zetten. Laat je niet afschrikken want het ziet er ingewikkelder uit als dat het is.

Ik weet niet in welke staat je de machine hebt weggezet een jaar geleden, maar ik denk dat je inderdaad nog even wat moet nalopen. In principe is een machine (om het even wat voor machine dan ook) gemaakt om kilometers te maken. Ik weet ook niet of je een jaar geleden het vermoeden had dat de machine een lange tijd niet gebruikt zou worden, maar de principes zijn gelijk. Als je de naaimachine na gebruik wegzet is het raadzaam om te kijken of er niet te veel stof of viezigheid in en aan de machine zit. Haal dit weg en maak de bewegende delen, voor zover je daar bij kunt, even schoon met een doekje. Het mooiste is dan als je met een druppeltje naaimachine olie die delen even een klein beetje vettig maakt zodat ze niet kunnen roesten. Ook is het van belang dat je de machine om de paar maanden smeert. (in de gebruiksaanwijzing staat waar en hoe) Zeker als je de machine na een jaar weer in gebruik gaat nemen is die smering van belang. Ik heb het sterke vermoeden dat jouw machine, door de lange stilstand, last heeft van opgedroogde olie op de bewegende delen. Als je avontuurlijk genoeg bent kun je dit zelf controleren en oplossen. Het ziet er  ingewikkelder uit als dat het is.

Aan de bovenkant van de machine zit een deksel dat vastzit met twee schroeven. Draai die schroeven los en haal het deksel eraf. Je kunt nu op het mechanisme kijken. Ook op de vrije arm zit een deksel dat je op dezelfde manier kunt weghalen. Als het goed is kun je met het handwiel de machine draaien en zien wat er beweegt. Het is de bedoeling dat de metalen delen er blank en niet geroest uitzien. Als er stof en viezigheid in de machine  zitten haal je dat zoveel mogelijk weg. Hiervoor zijn wattenstaafjes een prima hulpmiddel. Maak de bewegende delen schoon met een wattenstaafje dat je vochtig hebt gemaakt met wat wasbenzine en let er op dat resten van de olie die er nog op zittengoed verwijderd worden. (dat kan best wat poetswerk opleveren.) Als alles weer goed schoon is laat je op de bewegende delen een of twee druppeltjes naaimachine olie lopen. Naaimachine olie is een dunne olie en is bij elke ijzerwarenhandel te koop.(een brood kost meer)  Als je alle punten hebt gesmeerd draai je met het handwiel de machine een paar maal rond om de oile te laten verdelen en het mechanisme weer los te maken. Aan de rechterzijde van de arm zit ook een deksel dat je weg kunt halen. Hierachter zit de motor met het aandrijfsnaartje. Als het goed is, is het snaartje nog goed op spanning. Dit kun je controleren door het snaartje tussen de motor en het handwiel een beetje heen en weer te bewegen. Als je het snaartje ongeveer een centimeter kunt bewegen is het goed. Kijk nu of het handwiel in de opspoelstand staat. Omdat je aangeeft dat het opspoelen wél gaat denk ik dat het handwiel nog los staat. Zit dat ook goed, dan kun je de machine langzaam electrisch laten draaien. Je zult merken dat het machien weer snort als een tevreden poes. Is dat zo, dan kun je alle deksels weer terugzetten en genieten van het feit dat je zelf je machine weer aan de praat gekregen hebt. Let er wel op dat voordat je weer gaat naaien, je even kijkt of er geen olie op je stof wordt afgegeven. Dat doe je het beste door een stuk wit laken te nemen en daarmee proef te naaien. Als je te rijkelijk met olie bezig bet geweest zie je dat meteen.

Ik begrijp dat het bovenstaande er ingewikkeld uitziet, maar als je eenmaal bezig bent zul je merjendat dit reuze meevalt. Je kunt dit natuurlijk ook door een monteur laten doen maar dat kost best wel wat geld.

Beste Helen, ik hoop dat ik je hiermee op weg heb geholpen en ik zou het erg waarderen als je mij van het resultaat op de hoogte wilt houden. Heel veel succes.

Ruud

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan lewenstein compacta 4 doet ( bijna) niets:

Hoe groot is de kans dat ik mijn kind kwijd raak?
      [Gesteld in NLP]
2012-08-20 07:36:17
Vraag over de zedenpolitie, en mijn rechten?
      [Gesteld in Prostitutie]
2013-05-16 01:25:50
Vraag over de zedenpolitie, en mijn rechten?
      [Gesteld in Prostitutie]
2013-05-16 01:25:59
misbruik volmacht
      [Gesteld in Familierecht]
2011-12-10 18:32:57
hond plast & poept soms in de zetel
      [Gesteld in Hondengedrag]
2013-08-22 10:27:02

Gemiddelde score Naaimachine reparatie: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+