Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Hypotheken » Hypotheken-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Hypotheken-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Hypotheken-Zuid Holland

Zelf een vraag over Hypotheken-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Hypotheken-Zuid Holland.
De huidige beheerder van de rubriek Hypotheken-Zuid Holland:
Naam: M. Maris
Bedrijf: Plusplanner
Reactiesnelheid: 69 uur
Waardering: 9.0 (van max. 10)
Meer informatie over M. Maris vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Hypotheken-Zuid HollandVragen over Hypotheken-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Hypotheken-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Hypotheken-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Hypotheken-Zuid HollandVragen over Hypotheken-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

huis op 1 naam kopen ivm bkr registratie partner

[Gesteld op: 13-11-2011]

Toelichting:
Ik hoop dat u ons inzicht kunt geven in het volgende;
Ik en mijn vriend willen ons eerste huis kopen. we zijn niet getrouwd en hebben geen samenlevingscontract etc. mijn vriend heeft 2 keer een a2 bkr notering. het huis zal dus op mijn inkomen gekocht moeten worden. dit is echter geen proleem. mijn vraag is nu; kunnen we het huis op beide namen laten zetten? (wel alleen op mijn inkomen) of wordt dan ook het bkr verleden van mijn vriend gecheckt? Zo ja, kan dan alles op mijn naam komen ondanks dat we samenwonen? En kunnen we dit rustig bespreken bij de hyphoteekverstrekker? of zorgt dat voor problemen.
Antwoord:

Goedemorgen,

Bij de aankoop van een woning zijn er in de regel twee transacties aan de orde:
- De levering van de woning. Hierdoor wordt het eigendom van de woning overgedragen van de verkoper naar de koper. De notaris schrijft een akte van levering (ook wel transportakte genoemd) die ingeschreven wordt bij het kadaster. Pas als de woning eigendom van iemand is, kan deze persoon de woning met hypotheek bezwaren.

- Het stellen van de hypotheek. Hierdoor geeft de eigenaar van de woning het recht van hypotheek aan een geldgevende partij. De geldgever is met dit recht in staat om zonder tussenkomst van een rechter de woning te verkopen als de geldnemer niet aan hun verplichtingen voldoet. Dit wordt wel het recht van parate executie genoemd.

Voor de levering van de woning wordt er niet bij het BKR gecheckt. Dat hoeft ook niet, omdat er niet gekeken hoeft te worden betalingsverleden. Als jullie een koffertje met eigen geld mee zouden nemen, kan er 'gewoon' met BKR-verleden een huis gekocht worden. Probleem is nu de hypotheek. Bij de beoordeling door een bank van wat er maximaal geleend mag worden, wordt wel gekeken naar betalingshistorie.

Je geeft aan dat je vriend twee A2 coderingen heeft opgelopen. Ik zou graag willen weten of deze nog lopen, wanneer deze zijn ontstaan, op wat voor kredieten en wanneer ze eventueel zijn afgelost. Telefoonaanbieders en postorderbedrijven zijn in de regel heel snel met het stellen van dergelijke coderingen. Banken zijn in bijzondere gevalllen best bereid te luisteren naar het verhaal achter de codering.

Zonder het inkomen van je partner mee te nemen kan je zondermeer een hypotheek krijgen. Wel moet je je dan serieus afvragen of je het huis wel op 2 namen wil zetten. Je vriend heeft dan wel de lusten (hij is mede-eigenaar), maar niet de lasten (hij is geen schuldenaar). Dit betekent bijvoorbeeld dat hij recht heeft op een eventueel toekomstige overwaarde. Ook als hij niet zou bijdragen aan de betaling van de hypotheeklasten. Ik weet niet of dat voor jou een wenselijke situatie is.

Conclusie: het huis met zijn tweeen kopen kan, ook al wordt er slechts door 1 iemand afgerekend. Of dat een wijze keuze is, waag ik te betwijfelen. Ik zou er eerder voor kiezen zowel de woning als de hypotheek op je eigen naam te zetten en in een samenlevingscontract duidelijke afspraken maken over het meebetalen van je vriend en de verdeling van de eventuele overwaarde bij verkoop. Dan hoef je ook de hypotheekverstrekker niet bij te praten over het betalingsverleden van je vriend. Die kan daar uiteindelijk alleen maar 'nerveus' van worden.

Ik zou jullie graag helpen bij de financiering van de aan te kopen woning. Mochten jullie ook verder willen praten over de mogelijkheden kunnen we een afspraak maken. Stuur daarvoor dan even een e-mail aan info@plusplanner.nl of bel me op 030-6062181 (op werkdagen tussen 9:00 en 17:30) of 06-11343685

Met vriendelijke groet,

M. Maris, PlusPlanner
www.plusplanner.nl 

Beantwoord door:
M. Maris
profielpagina


Gerelateerde vragen aan huis op 1 naam kopen ivm bkr registratie partner:

Thuiswerkers hoe belasting betalen?
      [Gesteld in Belastingen]
2007-02-07 16:23:22
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
Kan ik als medeeigenaar het huis te koop zetten?
      [Gesteld in Makelaars]
2010-11-29 08:17:09
Partnerschapsvoorwaarden opm tijdens partnerschap.
      [Gesteld in Notaris-Limburg]
2011-01-12 20:44:03
Recht op vrije keuze (z.huis/hulpverlener‏)?
      [Gesteld in Gezondheidsrecht]
2013-02-26 13:12:24

Gemiddelde score Hypotheken-Zuid Holland: 9.4 (95x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+