Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Stress & Burnout
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Stress & Burnout en krijg online een antwoord van de specialist in Stress & Burnout

Zelf een vraag over Stress & Burnout? Klik hier.
Meer vragen over Stress & Burnout.
De huidige beheerder van de rubriek Stress & Burnout:
Naam: Jack van Dijk
Bedrijf: Méderi
Reactiesnelheid: 114 uur
Waardering: 8.3 (van max. 10)
Meer informatie over Jack van Dijk vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Stress & BurnoutVragen over Stress & Burnout via RSS. Klik hier.
RSS over Stress & Burnout op jouw website?Vragen over Stress & Burnout op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Stress & BurnoutVragen over Stress & Burnout via E-mail. Klik hier.

Welke recht heb ik bij overspannen door werkgever?

[Gesteld op: 02-11-2011]

Toelichting:
Momenteel zit ik 2 weken thuis doordat ik overspannen ben geworden door mijn werkgever/werksituatie.
Ik werk pas 3 maanden bij deze werkgever en sinds het begin ben ik niet goed begeleid in werkzaamheden,slecht behandeld, onterecht beschuldigd,gediscrimineerd,uitgescholden en dat allemaal onterecht. Hiervoor heb ik met heel veel plezier gewerkt bij een bedrijf dat erg ver was van huis en waar ik elke dag in de files stond waardoor ik uiteindelijk heb besloten om werk te zoeken dichter bij huis.maar verkeerde keuze het werd elke dag erger ik kwam met hoofd en maagpijn thuis, totdat er op een dag (2 weken geleden) het zo erg was dat ik met hartkloppingen thuis kwam en direct door naar de huisarts ben gegaan en hij heeft mij kalmeringsmiddelen gegeven en gezegd dat ik een paar dagen thuis moet blijven om rust te nemen. Waarna ik ook nog naar de bedrijfsarts ben geweest en die geconstateerd heeft dat er sprake is van verhoogd spanningsniveau oorzaak door werksituatie. voordat ik mij ziek melde was ik al bezig om ander werk te zoeken,omdat ik totaal niet naar mijn zin had bij mijn huidige baan door al die stress en onrechtvaardigheid. Nu heb ik ander werk gevonden gelukkig! en kan ik daar per 1 december starten en afgelopen maandag heb ik ook mijn ontslagbrief gestuurd naar de werkgever. Maar het probleem is dat ik momenteel nog zo onder spanning zit, voel mij helemaal niet goed maar de werkgever verwacht mij wel spoedig dat ik kom terwijl ze in deze 2 weken nooit contact hebben opgenomen om op z'n minst te vragen hoe het gaat. Ik wacht nu nog op de beslissing van de arboarts wanneer en of ik nog moet gaan werken, maar ik ben gewoon niet meer in staat om daar te gaan werken en de vraag is ook hoe ik bij mijn nieuwe werkgever ga starten ik hoop snel te herstellen maar het lijkt erop dat het steeds erger wordt, ik heb overal pijn nek schouders en lichaam door spanningen ik kan zelfs niet eens mijn eigen kindje in bad doen. ze hebben gewoon totaal mijn gezondheid hiermee kapotgemaakt. nu vraag ik mij af kunnen ze mijn nog verplichten onder deze stress te gaan werken?, en ontslag heb ik genomen omdat ik gewoon nood gedwongen was om iets anders te zoeken nadeel is dat het veel verder van huis is en wat niet mijn eerste keus is maar door die stress had ik geen keus!
als ik daar zou moeten blijven zou ik helemaal gek worden! mijn vraag ook kan ik de werkgever aanklagen wat ze mij nu hebben aangedaan, ik ben er helemaal onder door dat ik nergens meer zin in heb.
Antwoord:
Allereerst vind ik het heel goed van je dat je op tijd actie hebt ondernomen en een andere baan hebt gevonden! Ook al is het natuurlijk erg vervelend dat het voor jou noodzaak is om bij je huidige werkgever te vertrekken. Blijkbaar heb je in die drie maanden tijd zoveel spanning opgebouwd dat je er lichamelijke klachten van hebt gekregen. Erg vervelende situatie!
Ik begrijp dat je nu nog een kleine maand hebt om weer een beetje tot rust te komen voordat je met je nieuwe baan gaat beginnen, maar ik lees ook dat je je veel zorgen maakt of dat allemaal wel gaat lukken.
In principe heb je nog verplichtingen tegenover je huidige werkgever, maar je zegt dat je eigenlijk niet meer terug kunt, omdat je daar alleen maar meer klachten van krijgt. Dit lijkt me heel begrijpelijk en het is natuurlijk ontzettend zwaar om te blijven werken op een plek waar je je zo ongelukkig voelt. Ik zou het je ook niet aanraden.
Ik ben helaas niet gespecialiseerd in juridische vragen, maar het lijkt me verstandig als je eerst even het antwoord van de arbo arts afwacht. Mocht dat voor jou negatief uitpakken, dan kun je misschien ergens juridisch advies inwinnen.
Ik hoop voor je dat je de rest van de maand in ieder geval kunt gebruiken om een beetje tot rust te komen. Probeer zoveel mogelijk te ontspannen en van kleine dingen te genieten. Wat ook belangrijk is, is dat je een uitlaatklep hebt voor alle negatieve emoties en spanningen. Probeer zoveel mogelijk  aan lichaamsbeweging te doen en focus je zoveel mogelijk op alle positieve dingen om je heen.
Veel sterkte!

Susan Kalb
stresscounselor
www.vistapoint-coaching.nl
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Stress & Burnout:
Stresstherapie


Gerelateerde vragen aan Welke recht heb ik bij overspannen door werkgever?:

wanneer loon na ontslag?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2008-07-18 11:00:06
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Woonland Belgie ww uitkering Nederland.
      [Gesteld in Europees recht]
2011-01-27 12:25:31

Gemiddelde score Stress & Burnout: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • kunst expertise
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  257451
  Beheerders:  1024

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  168 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+