Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Borderline
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Borderline en krijg online een antwoord van de specialist in Borderline

Zelf een vraag over Borderline? Klik hier.
Meer vragen over Borderline.
De huidige beheerder van de rubriek Borderline:
Naam: L.Koppenol
Bedrijf: Geen
Reactiesnelheid: 3 uur
Waardering: 4.0 (van max. 10)
Meer informatie over L.Koppenol vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BorderlineVragen over Borderline via RSS. Klik hier.
RSS over Borderline op jouw website?Vragen over Borderline op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BorderlineVragen over Borderline via E-mail. Klik hier.

Had mijn ex borderline(trekken)?

[Gesteld op: 01-11-2011]

Toelichting:
Onlangs is mijn relatie met vriendin verbroken na 8 jaar. Ik heb hier verdriet en onbegrip over en vermoed achteraf dat er wellicht borderline in het spel was.
Het hoofdthema van de relatie was dat ik oeverloos werd opgehemeld en verwend, kado's, aandacht enz. Het was vaak een sprookje.

Op het moment dat ik mijn grenzen stelde over dagelijkse dingen werd zij vaak onvoorstelbaar boos. Schreeuwen, gillen, knijpen, beledigen. Ik verliet dan vaak haar huis waarbij ik aangaf dit niet te pikken. Vaak kwam ze me achterna en schreeuwde in of voor mijn huis.
Ik legde dan uit dat dit niet kan en ik gewoon wil praten over het verschil in inzicht...onmogelijk!
Soms in de auto er uit willen overstuur bij honderd km. Daar liep ze dan door de velden. Ik wachtte af en dan kwam ze weer terug na een uur. EÚn keer liep ze thuis met een mes te driegen..verward. Gooide in boosheid vuilzak door mn huis. Belde vaak 20 keer boos naar mn werk. Dreigde mn baas op de hoogte te stellen van mijn gedrag!! Sprak mn zoon overstuur aan over het slechte gedrag van zn vader. Enz enz.
Steeds ruzies om kleine dingen en dan weer sprookjesachtig lief.
Vaak haast dwangmatig verwennen en pleasen..ze was verliefd...dan na een incident weer helemaal weg. Eindeloos verwennen met sex. In een relatie sessie met een therapeut gewoon na een half uur boos weglopen. Ze wilde trouwen en ik stelde daar wat overleg over voor ivm de drie kinderen. Eindeloos boze reactie. Ik hield niet van haar. Steeds weglopen bij het zien van vage kennissen en mij laten staan. Dit is slechts een greep uit de gebeurtenissen.
Nu is het uit en heeft zij een ander. Ze bericht mij na twee maanden dat ze gaat trouwen en ik geen verstand van liefde en de wereld heb.

Dit is slechts een klein exposÚ. Ik blijf achter in verwarring en snap er niks van. Wat is er gebeurd.

Kunt u wat helderheid geven?

Groet,
Martin
Antwoord:

Zal antwoord ertussen zetten.

======Had mijn ex borderline(trekken)?
Onlangs is mijn relatie met vriendin verbroken na 8 jaar.

 +Ik maak op dat u niet gehuwd was, c.q. dat u ongeregistreerde of gergistreerde partnerschap had?

 Ik heb hier verdriet en onbegrip over en vermoed achteraf dat er wellicht borderline in het spel was.

+Is zij dan in die 8 jaren niet behandeld c.q. is er geen diagnose gesteld of dergelijke, het lijkt me toch wat lang 8 jaar en niet behandeld, c.q. door huisarts verwezen naar ggz of dergelijke?? 

Het hoofdthema van de relatie was dat ik oeverloos werd opgehemeld en verwend, kado's, aandacht enz. Het was vaak een sprookje. Op het moment dat ik mijn grenzen stelde over dagelijkse dingen werd zij vaak onvoorstelbaar boos.

+Bekend verschijnsel bij die stoornis BL tenminste doch ook wel bij andere stoornissen.. 

 Schreeuwen, gillen, knijpen, beledigen. Ik verliet dan vaak haar huis waarbij ik aangaf dit niet te pikken. Vaak kwam ze me achterna en schreeuwde in of voor mijn huis. Ik legde dan uit dat dit niet kan en ik gewoon wil praten over het verschil in inzicht...onmogelijk! Soms in de auto er uit willen overstuur bij honderd km. Daar liep ze dan door de velden. Ik wachtte af en dan kwam ze weer terug na een uur. Eén keer liep ze thuis met een mes te driegen..verward.

+Heeft u aangifte -melding- gemaakt van bedreiging? Waarom dan niet? Aangezien wanneer omstanders dat niet doen en dus dat betekent in zo'n "geest" zoals deskuindigen wel zeggen een "bevestiging voor dat gedrag" .

De grens stellen betekent gewoonweg dat soort zaken zeker niet pikken.  

Gooide in boosheid vuilzak door mn huis. Belde vaak 20 keer boos naar mn werk. Dreigde mn baas op de hoogte te stellen van mijn gedrag!! Sprak mn zoon overstuur aan over het slechte gedrag van zn vader. Enz enz. Steeds ruzies om kleine dingen en dan weer sprookjesachtig lief.

++Dus pure manipulatie?  Dat is dit zoals u dat beschrijft.

 

Vaak haast dwangmatig verwennen en pleasen..ze was verliefd...dan na een incident weer helemaal weg. Eindeloos verwennen met sex. In een relatie sessie met een therapeut

++"een therapeut"  zegt me niks. Dat kan wel iemand zijn van een alternatief circuit bijvoorbeeld...... Van de reguliere ggz? Is er diagnose gesteld want dat hoort dan plus een patiëntendossier etc etc. PLUS behandelplan op papier enz. 

gewoon na een half uur boos weglopen. Ze wilde trouwen en ik stelde daar wat overleg over voor ivm de drie kinderen. Eindeloos boze reactie. Ik hield niet van haar. Steeds weglopen bij het zien van vage kennissen en mij laten staan. Dit is slechts een greep uit de gebeurtenissen. Nu is het uit en heeft zij een ander. Ze bericht mij na twee maanden dat ze gaat trouwen en ik geen verstand van liefde en de wereld heb. Dit is slechts een klein exposé. Ik blijf achter in verwarring en snap er niks van. Wat is er gebeurd. Kunt u wat helderheid geven? Groet, Martin===============

 

Geachte Martin gezien je opmschrijving zou dit dat kunnen zijn. Zie mijn opmerkingen, ik ga ervan uit dat wanneer jullie of u een therapeut hebt "bezocht" dit toch verstandelijk bij de reguliere zorg moet MET NAME door een

goede psychiater deskundoig op gebied BORDERLINE o.a. Veel instellingen zitten nu deskundigen ook overigens.

Welke adviezen heeft u dan gehad?

En belangrijker terzijde: ZORG dat u als vader?? belanghebbende naar een heel goede advokaat gaat in belang van in de eerste plaats de kinderen. Ook al om de kinderrechten te kunnen waarborgen aangezien nu al de betreffende moeder afgaande op uw verhaal frustreert.

Sterkte.

 

 
Reactie vraagsteller:
Geachte heer Koppenol,

Heel bedankt voor uw snelle reactie.
Ik woonde niet samen (300 meter uit elkaar) en mijn en haar kinderen zijn nu bijna 20 en over het algemeen niet betrokken.

De genoemde therapeut was via onze huisarts aanbevolen als gespecialiseerd in relatie bemiddeling, de naam van de organisatie ben ik even kwijt maar voorheen RIAGG. De vergoeding vond plaats via de gezondheidsverzekering.

De betreffende therapeut was ruim ervaren en juist daarom aanbevolen door de huisarts. Na een wederzijds 1 op 1 intake gesprek vond het eerste gesprek plaats onder begeleiding van hem. Dit gesprek escaleerde na 20 minuten. Er werd krampachtig gesproken over wat kleine zaken en bij het verleggen van het onderwerp naar wat meer inhoud stapte zij boos op.

De relatie is toen enige maanden verbroken geweest. Ik heb daarna de betreffende therapeut opgezocht omdat ik toen ook in verwarring was over de gebeurtenissen.
Hij vertelde mij kort het volgende:
Ik kan nimmer meer verder gaan met de gesprekken nu jij eenzijdig bij mij komt.
Dat vond ik prima want het zat er niet meer in.
Hij ging mi wat buiten zijn boekje en had inmiddels een promotie ergens anders. Vrijuit meldde hij mij dat zij "handelt en denkt volgens niet logische patronen".
Hij werkt niet mee aan het bouwen van een onmogelijk huis. Er zijn twee mogelijkheden, je accepteert alles of je stopt hiermee. Kan je dit accepteren? Maak je huiswerk! Letterlijk vertelde hij mij verder, neem verbetering en stop deze relatie.
Op mijn vraag of er borderline in het spel was vertelde hij mij dat hij dat op basis van deze korte contacten niet kon zeggen maar dat er een paar duidelijke trekken waarneembaar zijn nam hij aan. Hij wist overigens nog niets van de excessen die ik eerder beschreef.
De gesprekken hebben dus niet het niveau van behandelplan bereikt.

Later is zij zelf een therapie sessie aangegaan met een vrij jonge dame.
Ik ben daar een keer bij uitgenodigd om eens mee te luisteren. Open en rustig ben ik aangeschoven en ook hier na nauwelijks mijn mond te hebben geroerd begon het fulmineren opnieuw en eindigde dit gesprek wederom in verwarring. De therapeute zat er bij met rode oortjes en adviseerde rap dat hier echt een gespecialiseerde collega voor nodig was.
Ik heb geen aangifte gedaan. Ik hield van haar en zag haar verwarring(gespeeld?)
Al pratend en overtuigend heb ik het mes overgenomen.
 
Antwoord Beheerder:

Gezien uw verhaal en ook de titel met vraag zou mijn  antwoord kunnen zijn:

(moeilijke omschrijving ik weet het),

-waarom stuurt zo'n "therapeut" gelijk niet iemand naar een gespec. instelling bijvoorbeeld?

-antwoord therapeut was duidelijk gezien door u vertelde neem ik aan.

Hij zegt a.h.w. gebed zonder eind en daar heeft ie natuurlijk gelijk in. Want als het borderline is dan geneest dat NIET. In tegenstelling tot wat dan mensen zouden beweren en willen zien.

Hooguit dat handel en wandel wat verbetert wellicht. Tenzij...juist betreffende dus helemaal geen trek daar in heeft. Immers in dit land nog steeds geen

VERPLICHTING?

Dat dit zo onderdehand een politieke zaak is mag u duidelijk zijn. Echter ik ben voor meldplicht en zeker wanneer kjinderen zijn betrokken en bekend is of zou zijn dat een moeder 'borderline' heeft of kan hebben.

U bent in elk geval zo beschrijft u geen belanghebbende over haar kinderen op zo'n manier, je kan ook zeggen jammer, je kan tevens zeggen dat heeft men mooi voor "mekaar".

Echter in borderlinezaken wordt veel te weinig gedaan. Nog steeds niet.

ZIE artikel Kind en Adolescent 2009 omtrent borderline en opvoeden door vertrouwensarts AMK nota bene!

Gezien uw verhaal trouwens en wat u konstateerde zeer zeer onverstandig om gezag bij zo iemand over kinderen te geven en te houden.

Daarvoor zijn risico's dan veel te groot immers. (Zie bpdcentral.com) Kinderen dienen niet bloot te staan aan enige vorm van kindermishandeling en ja, deze mensen manipuleren als kenmerk al. C.q. een ieder "trapt erin" het zijn enorme toneelspelers ook vaak.

Ze doen EXACT wat ZIJ willen wanneer het HEN dus uitkomt. Dat kunt u nu aannemen of niet, dat is ieders keuze.. Ik ben er als "deskundige" (jazeker, ervaringsdeskundige en gedupeerde "omstander") wel achter onderdehand.

Verneem genoeg van anderen ook nu nog...

Beantwoord door:
L.Koppenol
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Had mijn ex borderline(trekken)?:

Relatie met iemand met borderline?
      [Gesteld in Borderline]
2007-05-17 12:33:02
hoe moet k hier mee omgaan?
      [Gesteld in Borderline]
2008-01-08 16:56:51
Mijn vriendin verwerpt het onderwerp borderline.
      [Gesteld in Borderline]
2008-01-23 16:14:47
Dochter is extreem manipulatief, graag advies!
      [Gesteld in Psychiatrie]
2008-08-07 10:38:48
Wat is nog echt
      [Gesteld in Borderline]
2009-04-21 04:29:49

Gemiddelde score Borderline: 3.7 (637x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+