Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeelsmanagement » Arbeidsvoorwaarden
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsvoorwaarden en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsvoorwaarden

Zelf een vraag over Arbeidsvoorwaarden? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsvoorwaarden.

Beheerder worden?

De rubriek Arbeidsvoorwaarden heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Arbeidsvoorwaarden Klik hier.

RSS over ArbeidsvoorwaardenVragen over Arbeidsvoorwaarden via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsvoorwaarden op jouw website?Vragen over Arbeidsvoorwaarden op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ArbeidsvoorwaardenVragen over Arbeidsvoorwaarden via E-mail. Klik hier.

Nederlandse org --> schotse medw in Schotland.

[Gesteld op: 01-11-2011]

Toelichting:
Geachte heer/mevrouw,

Wellicht een lastige case, althans voor mij ondanks veel speurwerk in ieder geval wel.

Sinds een aantal weken zit ik over na te denken om mijn eigen personeel aan te nemen voor een joint-venture in Schotland. Op dit moment is het zo dat het schotse bedrijf schotse medewerkers inhuurt om werkzaam te zijn in Schotland (logisch). In de toekomst wellicht een Nederlands bedrijf (IK) die (nieuwe) schotse medewerkers inhuurt om in Schotland werkzaam te zijn. De grootste verandering is dat de (nieuwe) werknemers bij een andere organisatie op de payroll komen.

Wat gaat er voor mij veranderen als ze bij mij op de payroll komen te staan? Waar moet ik letten? Mag ik ze bij Řberhaupt op de payroll zetten? Welk arbeidsrecht is dan leidend? Welke arbeidsvoorwaarden veranderen? Wellicht veranderd er niks? Tips en trucs? Do's and don'ts?

Ik hoop dat u een antwoord heeft, of iig een aanknopingspunt. Ik hoor graag van u.

Mvg,
Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

In antwoord op uw vraag betreffende de consequenties voor als u werkgever inzake payrolling bericht ik u het volgende.

Payrolling is een gespecialiseerde vorm van (P&O-)dienstverlening. Bij payrolling worden werknemers ter beschikking gesteld aan opdrachtgevers, waarbij opdrachtgevers zelf verantwoordelijk zijn voor de werving, selectie en begeleiding van de werknemers. De payroll-onderneming neemt vervolgens de administratieve verplichtingen en financiële risico’s die gepaard gaan met het werkgeverschap over. Zo kunnen opdrachtgevers via payrolling werkgeverschap, contractsbeheer en verloning van door henzelf geworven (flexibel) personeel risicoloos, eenvoudig en voordelig uitbesteden. Payrolling kent een eigen CAO, de CAO voor Medewerkers van Payroll Ondernemingen, met daarin specifieke regels voor payrolling. Deze CAO is gesloten tussen VPO en drie representatieve vakbonden. Juridisch werkgeverschap De bijzondere arbeidsovereenkomst De payroll-overeenkomst is een bijzondere vorm van de arbeidsovereenkomst in de zin van artikel 7:690 Burgerlijk Wetboek, zoals ook is vastgelegd in de VPO-CAO. Artikel 7:690 BW luidt: “De uitzendovereenkomst is de arbeidsovereenkomst waarbij de werknemer door de werkgever, in het kader van de uitoefening van het beroep of bedrijf van de werkgever ter beschikking wordt gesteld van een derde om krachtens een door deze aan de werkgever verstrekte opdracht arbeid te verrichten onder toezicht en leiding van de derde.” Net als in de uitzendovereenkomst is in de payroll-overeenkomst sprake van een driehoeksverhouding tussen werknemer, werkgever en opdrachtgever. De payroll-overeenkomst is een bijzondere vorm van de uitzendovereenkomst. De bijzonderheid is in de VPO-CAO omschreven: de payroll-overeenkomst komt tot stand na werving van de werknemer door de derde/opdrachtgever, niet door de werkgever/payroll-onderneming. Het is dus de derde/opdrachtgever die werft en vervolgens sluiten de werknemer en de werkgever/payroll-onderneming een arbeidsovereenkomst. 

De kosten voor payrolling hangen van een aantal factoren af. Zo hangt het payrolltarief af van:

•Het afgesproken uurtarief:

Over het afgesproken uurtarief zal het payroll-bedrijf een vermenigvuldigingstarief van rond de 1,5 à 2 keer het uurloon berekenen.Dit is om alle kosten op te vangen voor:verzekeringen,werkgeverslasten,ziekteverzuim, enz.

•Het soort te vervullen functie:

Ook gelden voor de volgende soorten functies vaak verschillende factoren: Scholieren en studenten, freelancers, vakantiewerkers, bijbanen en functies vallend onder de bouw-CAO.

•Het ‘standaard’ ziekteverzuim.

Resumerend, als u zich als Payrollorganisatie verbind aan een andere organisatie dan zullen alle juridische en administratieve zaken worden overgenomen door u als payroll-bedrijf. Hierbij moet u denken aan onder meer de salarisadministratie, de afdracht sociale premies en andere personele zaken als pensioenen. Op de werknemers en werkgever is het Nederlandse Arbeidrecht van toepassing, dit omdat de Payrollorganisatie in Nederland gevestigd is.

Als u zich als Payrollbedrijf aanbiedt dan raad ik u aan om lid te worden van een brancheorganisatie, bijvoorbeeld bij de : •ABU •NBBU •of VPO. Tevens is het raadzaam om het NEN-norm 4400-1 keurmerk te verwerven . Deze norm bevat eisen om een payrolling bedrijf te beoordelen en te toetsen zodat deze naar behoren functioneert.

Voor meer informatie over Payrolling verwijs ik u naar www.vpo.nu.

Hopende u hierbij van dienst te zijn geweest, verblijf ik,

Met vriendelijke groet,

E.A. Vonsee

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Nederlandse org --> schotse medw in Schotland.:

Is Indie een subcultuur en wat houdt het in ?
      [Gesteld in Subculturen]
2008-05-21 18:54:40
Val ik onder gemeenschapsrecht?
      [Gesteld in Europees recht]
2010-11-29 20:43:37
Geachte, Overname door een buitenlands bedrijf
      [Gesteld in Belastingen-Zeeland]
2011-06-03 16:58:19
herverkrijgen Nederlandse nationaliteit
      [Gesteld in Overheid]
2012-06-01 02:29:43
Ik wil trouwen
      [Gesteld in Scheidingsadvocaat]
2014-05-10 18:39:57

Gemiddelde score Arbeidsvoorwaarden: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+