Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Overheid » Verklaring Omtrent Het Gedrag
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Verklaring omtrent het gedrag en krijg online een antwoord van de specialist in Verklaring omtrent het gedrag

Zelf een vraag over Verklaring omtrent het gedrag? Klik hier.
Meer vragen over Verklaring omtrent het gedrag.

Beheerder worden?

De rubriek Verklaring omtrent het gedrag heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Verklaring omtrent het gedrag Klik hier.

RSS over Verklaring omtrent het gedragVragen over Verklaring omtrent het gedrag via RSS. Klik hier.
RSS over Verklaring omtrent het gedrag op jouw website?Vragen over Verklaring omtrent het gedrag op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Verklaring omtrent het gedragVragen over Verklaring omtrent het gedrag via E-mail. Klik hier.

VOG nodig voor financiele dienstverlening

[Gesteld op: 26-10-2011]

Toelichting:
Geachte heer Van de Griend,

Ik heb een VOG nodig voor mijn toekomstige baan op Sint Maarten (Caribbean, Nederlandse Antillen). Ik ga daar werken als verzekeringsadviseur bij een tussenpersoon. Mogelijk heb ik dan ook met geld te maken en het verlenen van diensten. Echter ben ik bang voor een weigering. Ik ben namelijk in oktober 2007 veroordeeld voor een gelddiefstal bij mijn oude werkgever, ik was toen 18 en werkte in een kledingwinkel, inmiddels werk ik al 3 en half jaar in de financiele wereld. Ik was echter medeplichtig toen en niet alleen en heb het geld zelf niet gestolen. Ik heb hier 100 uur taakstraf voor gekregen en ik moest alles terugbetalen, dat was 4000 euro. Dit heb ik ook allemaal terug betaald. Dit is dus meer als 4 jaar geleden. Ondanks dat ik het met meerdere had gedaan, ben ik hier als enigste voor veroordeeld. Tevens ben ik in februari 2008 veroordeeld voor een vechtpartij met meerdere mensen in een discotheek, met letsel bij het slachtoffer. Hiervoor heb ik een taakstraf van 50 uur gekregen, geen geldboete. Dit is dus inmiddels ook bijna 4 jaar geleden. Hoe groot acht u de kans op een goedgekeurde VOG bij mij? Ik heb gelezen op een advocatensite dat ze 4 jaar terug mogen kijken, maar dat als ze in die 4 jaar iets vinden (die vechtpartij), dat ze op dat moment in mijn gehele dossier mogen kijken. Gezien de screeningsprofielen ben ik niet bang voor een afwijzing met betrekking tot de vechtpartij. Maar wel ben ik bang dat ze de diefstal er bij zien, omdat ze in die 4 jaar iets gevonden hebben. Kunt u mij hier wat meer over vertellen? Alvast bedankt!
Antwoord:

Geachte mevrouw/heer,

Het wordt mij uit uw vraag niet duidelijk of u een VOG nodig heeft voor Visum en emigratie (wonen en werken in het buitenland) of voor een functie in de Financiële dienstverlening, of misschien wel voor allebei.

De terugkijktermijn is in ieder geval voor beide screeningsprofielen vier jaar. Wil men verder terug mogen kijken moet dan wel binnen die vier jaar een relevant strafbaar feit worden aangetroffen. Geweld wordt in beide screeningsprofielen (respectievelijk specifiek geweldsmisdrijven en misdrijven tegen de lichamelijke integriteit) als een risico gezien, en de vechtpartij zal dus hoogstwaarschijnlijk als relevant worden beoordeeld.

Dat wil zeggen dat u in ieder geval in maart volgend jaar 2012 met een gerust hart een VOG kunt aanvragen. Indien u dat eerder doet is de kans erg groot dat u een voornemen tot afwijzen van de aanvraag zult ontvangen. Dan kunt u met een Zienswijze een beroep doen op het zogenaamde subjectieve criterium in de beoordeling van een VOG. Voor u zal dan spreken dat de datum van plegen reeds ver buiten de terugkijktermijn is gelegen en de veroordeling daarvoor al dicht tegen het einde daarvan is gelegen. Maar in uw situatie is succes dan nog niet verzekerd omdat dit helaas niet de enige registratie van u is geweest.

Met andere woorden: Als het kan wachten met het aanvragen tot maart volgend jaar. Kan dat niet; dan adviseer ik u de Zienswijze door een deskundige te laten opstellen.

Tot uw dienst.

Hartelijke groet, Gert van de Griendt.

 
Reactie vraagsteller:
Geachte heer van de Griend,

Hartelijk dank voor uw reactie. Ik heb de VOG nodig voor de functie in de financiele dienstverlening op Sint Maarten. Ik heb de VOG deze maand al nodig, ik ben al aangenomen voor de baan en heb het contract al getekend. Om de VOG pas in maart 2012 aan te vragen is geen optie. In uw reactie begrijp ik dat u de kans erg groot acht dat ze hem eventueel willen afwijzen, maar bestaat er ook een kans, dat ze hem goedkeuren, omdat het al enige tijd geleden is? En wat als zij hem willen afwijzen en ik (of een deskundige) de zienswijze indien? Hoe groot is de kans dan dat deze wel wordt goedgekeurd. Hierbij wil ik zeggen dat ik al 3,5 jaar in de financiele dienstverlening (bij een assurantie-tussenpersoon) werk en ook met diensten en geld te maken heb, doormiddel van het utikeren van bijvoorbeeld schades. Ik heb hier nog géén cent weggenomen, en ben nog nooit aggressief geweest, en heb nog nooit iemand mishandeld in die tijd, tevens zijn zeer tevreden over mijn werkzaakheden. Zij weten niet van de dingen die ik vroeger heb gedaan, omdat ik toen nog geen VOG hoefde af te geven. Ik neem aan dat dit ook mee telt in de zienswijze. Ik ben dan toch wel heel erg veranderd, of kijken zij daar anders tegenaan? En ik neem aan dat u met een deskundige bedoelt een advocaat of, hoe moet ik dat zien.? Ik woon in Friesland en zag hier in de buurt niet echt veel mensen die specifiek gespecialiseerd zijn op een weigering van een VOG. En als de VOG wel wordt geweigerd, na de zienswijze, kan het ook zijn dat een werkgever dat door de vingers ziet? of moet er altijd een goedgekeurde VOG worden afgegeven?

Alvast mijn hartelijke dank voor uw antwoord!
 
Antwoord Beheerder:

Geachte mevrouw/heer,

Belt u mij a.u.b. even vrijblijvend hierover. Dat kan denk ik in één keer een hele boel vragen bij u wegnemen. Het nummer daarvoor kunt u vinden in mijn profiel.

Tot uw dienst.

Hartelijke groet, Gert van de Griendt.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan VOG nodig voor financiele dienstverlening:

Buitenlandse partner naar Nederland halen.
      [Gesteld in Vreemdelingenrecht]
2012-01-29 17:15:16
Welke interventies zijn van toepassing ?
      [Gesteld in Service Management]
2011-11-21 15:25:53
Wat gebeurt er in of met je lichaam door leukemie
      [Gesteld in Leukemie]
2007-02-27 18:33:46
Echtgenoot wil alles samen doen
      [Gesteld in Relatieproblemen]
2013-06-29 16:39:55
Pup blijft 'snachts in de bench plassen
      [Gesteld in Honden]
2008-01-09 08:48:29

Gemiddelde score Verklaring omtrent het gedrag: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+