Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Spellen » Kaartspellen » Bridge
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bridge en krijg online een antwoord van de specialist in Bridge

Zelf een vraag over Bridge? Klik hier.
Meer vragen over Bridge.
De huidige beheerder van de rubriek Bridge:
Naam: Ron Jedema
Bedrijf: Dekker bridge reizen
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 9.3 (van max. 10)
Meer informatie over Ron Jedema vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BridgeVragen over Bridge via RSS. Klik hier.
RSS over Bridge op jouw website?Vragen over Bridge op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BridgeVragen over Bridge via E-mail. Klik hier.

Hoe te bieden?

[Gesteld op: 20-10-2011]

Toelichting:
P. opent met 1 kl. Ik heb 5 Hrt. (B xxx)
1 Sch.( x ) 4 Klaver (VB x ) Ruiten (HV xx). Op mijn 1 hrt. bijbod zegt P. 2 ruiten. Reverse in ons systeem. Ik vind mijn hand nu te sterk voor een rebid van 3 in een lg. kleur. Bovendien zit ik liever in sans dan in een klaver of ruitencontract. Dus toch maar het schoppen. In het systeem 4e kleur en mancheforcing. Weliswaar niet mooi met singleton (dacht ik nog wel) maar misschien heeft P toch nog een drie kaart steun voor de harten hoop ik. Nee maatje heeft die niet maar wel een opvang in de schoppen. 2 sans atout van P. Bah geen drie kaart harten dan maar toch 3 sans gezien de reverse bieding en mijn 9 punten. Het contract gaat roemloos ten onder. P, heeft 15 punten en verwijt mij dat ik geen 4e kleur had mogen gebruiken maar tot 3 ruiten of klaver had moeten besluiten. Wat is wijsheid?
Antwoord:

Als ik uw opgave mag geloven, had u 14 kaarten. Ik neem aan, dat u 3 ruitens had. Ik ben benieuwd wat partner precies in handen had. Als ik het zo bekijk, was partner degene die de roze bril op had en nu verwijt partner u dat u zijn boodschap niet goed interpreteert.

Reverse maakt de zaak bijna manche forcing en als je dan de manche niet kunt spelen, dan mag je je afvragen waarom er reverse werd geboden. Als partner zijn kaart opwaardeert vanwege de mooie lage kleuren, dan moet hij geen SA gaan spelen, maar alsnog zijn lage kleur gaan bieden.

Aan uw bieden is natuurlijk ook wel iets twijfelachtig: Partner belooft 9 kaarten in de lage kleuren. Stel de hoge kleuren even gemakshalve op 2-2 en u weet al zeker dat de tegenpartij over 10 schoppens beschikt. Meer dan 1 opvang zal partner niet hebben en die is bij de (opgelegde) schoppen uitkomst weg. Dus één maal van slag en je bent het haasje.

Na de 2SA van partner zou ik 3 klaveren bieden. Met uw vierde kleur maakt u het bieden ook manche forcing en partner kan beslissen of hij wil stoppen of iets anders wil bieden. Misschien heeft hij wel een 3-kaart schoppen en is 3SA misschien wel verantwoord. Partner zal passen in de wetenschap dat een 4-4 fit beter speelt dan een 5-3 en uw hoge ruitens zijn goed voor een aantal speelslagen.

Bij het bieden heb je afspraken en die moet je respecteren. Dat verhindert echter niet, dat u ook moet blijven nadenken en de mogelijke gevaren moet vinden. Uw vierde kleur was goed en gaf partner de juiste informatie. Maar na 2SA had u "veilig" 3 klaveren kunnen bieden en de eindbeslissing aan partner overlaten.

Succes!!

 
Reactie vraagsteller:
Beste Ron, Dank je wel voor je duidelijke en zeer snelle antwoord. ( zag dat ik inderdaad een x teveel had aangegeven. Ik steek de hand in eigen boezem voor een deel. Inderdaad (nu ik het hele vraagstukje zo zie opgeschreven) had ik niet gelijk naar 3 sans moeten doosrtomen maar ook mijn twijfels aangaande een sanscontract moeten uiten door na het 2 sans antwoord alsnog mijn steun in de lage kleur moeten aanbieden. Blijft staan dat ik de reverse te straf vind. Mooie uitleg. Waardering top!
 
Antwoord Beheerder:

Ik hoop dat je partner er ook blij mee is ;-)

Ron.

Beantwoord door:
Ron Jedema
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Hoe te bieden?:

Diagnose Ontwikkelingsachterstand, hoe gaat dat?
      [Gesteld in Groei & Ontwikkeling]
2007-06-11 14:42:50
Vervolg op vraag betr. doubl na 1 KL - 2 Kl van NZ
      [Gesteld in Bridge]
2009-11-07 14:22:27
preŰmtief antwoord op volgbod partner.kan dit wel?
      [Gesteld in Bridge]
2010-07-12 16:14:05
hoe te bieden met 2 SA volgbod.
      [Gesteld in Bridge]
2010-12-08 17:01:35
Eerst 6 krt of toch 4 krt hoog bieden?
      [Gesteld in Bridge]
2012-12-04 12:36:50

Gemiddelde score Bridge: 9.3 (1195x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258132
  Beheerders:  1028

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+