Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Strafrecht » Strafrecht-Zeeland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Strafrecht-Zeeland en krijg online een antwoord van de specialist in Strafrecht-Zeeland

Zelf een vraag over Strafrecht-Zeeland? Klik hier.
Meer vragen over Strafrecht-Zeeland.

Beheerder worden?

De rubriek Strafrecht-Zeeland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Strafrecht-Zeeland Klik hier.

RSS over Strafrecht-ZeelandVragen over Strafrecht-Zeeland via RSS. Klik hier.
RSS over Strafrecht-Zeeland op jouw website?Vragen over Strafrecht-Zeeland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Strafrecht-ZeelandVragen over Strafrecht-Zeeland via E-mail. Klik hier.

Overschrijding max snelheid van 57 km/h

[Gesteld op: 11-10-2011]

Toelichting:
Betreft de snelheidsovertreding, het behalen van de overschreden snelheid vond plaats op vrijdag 16 september om 24.20h. Het was op dat moment helemaal niet druk op de weg en daardoor reed ik met hogere snelheid dan toegestaan 157km/h. Mijn reactievermogen was goed en ik was ook in de veronderstelling dat ik op de Rijksweg A9 nog 120 km/h mocht rijden, dit is in het verleden gewijzigd van 120 km/h naar 100 km/h. Dit is ook een stukje ontwetendheid van mij want ik had beter op moeten letten. Doordat het voorval zich ’s avonds voordeed en ik alert/geconcentreerd was op het autorijden is de bebording met de maximum snelheid mij ontgaan want deze heb ik toen niet gezien of visueel gemist. De situatie van het te hard rijden valt daarom ook niet goed te praten, hier heb ik ook spijt van Ik ben van nature absoluut geen roekeloze rijder: ik rijd altijd op de rechter baan en niet onnodig links. Ik ben een serieuze rijder en gebruiker van de weg, ik ben dom geweest en heb ook hier een les uit geleerd.

Betreft mijn verleden als verkeersgebruiker, ik ben in het verleden nog nooit aangehouden, geen strafbare feiten of verkeersdelicten gepleegd, nog nooit een ongeval veroorzaakt of strafrechtelijk vervolgd geweest. Ik ben gewend de wet te handhaven en ook de regels in acht te nemen en na te leven. Ik heb een blanco strafblad en dat zou ik graag zo houden. Het is dan ook de eerste keer dat ik een verkeersovertreding bega met een overschrijding van deze snelheid en daar ben ik ook behoorlijk van geschrokken toen ik de brief kennisgeving ontving. Ik zal de verkeersregels in het vervolg naleven en de verkeersveiligheid beter in acht nemen.

Betreft de sanctionering, er zal ook een sanctie volgen maar er zijn omstandigheden die om persoonlijk redenen de inhouding van het rijbewijs ongewenst maken. Ik hoop dat de strafvervolging naar redelijkheid en billijkheid door de officier van justitie of rechtbank zal geschieden, ik kan namelijk door mijn commerciële en leidinggevende functie niet zonder mijn rijbewijs want hierdoor kom tijdens deze financiële crisis in de problemen waardoor ik mijn dagelijkse werkzaamheden niet meer uit kan oefenen en mijn baan zal verliezen. Mijn werkgever kan overgaan tot ontslag omdat ik zonder rijbewijs mijn functie niet kan uitoefenen. Door invordering of inhouding van het rijbewijs heb ik verlies van inkomen uit loonarbeid.
Wat kan ik het beste doen: wat moet ik invullen op het antwoordformulier kennisgeving? Wat kan ik het beste doen?
Antwoord:
Geachte mevrouw, 

Ik verzoek u contact op te nemen met mijn collega Jacques Hage. Hij is gespecialiseerd in strafrecht. U kunt hem bereiken op onderstaand telefoonnummer. 

Benadrukt moet worden dat het bovenstaande een eerste inschatting is gebaseerd op de beperkte informatie die u ons heeft verstrekt. Wij moeten over meer gegevens beschikken om uw vraag definitief te kunnen beantwoorden. Verwezen zij in dit verband ook uitdrukkelijk naar de onderstaande disclaimer. 

Met vriendelijke groet, 

Peter Pijpelink
Advocaat/ Legal Counsel

Nobus Advocaten
T + 31 115 617 733
F + 31 115 614 968
pijpelink@nobusadvocaten.nl 

DISCLAIMER: IN DIT E-MAILBERICHT IS ENKEL UW VRAAG IN ALGEMENE ZIN BEANTWOORD. DIT BERICHT IS GEEN JURIDISCH ADVIES. U MAG NIET VERTROUWEN OP DE JUISTHEID VAN DIT BERICHT. NOBUS ADVOCATEN IS NIET AANSPRAKELIJK ALS U SCHADE LIJDT DOORDAT U OP DE JUISTHEID VAN DIT BERICHT VERTROUWT. 
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Overschrijding max snelheid van 57 km/h:

Hoeveel lbs electromotor bij mijn rubberboot
      [Gesteld in Boten]
2008-02-08 16:25:36
Welke snelheid is toegestaan?
      [Gesteld in Verkeer]
2010-10-05 19:04:06
Slecht ingevuld boetebriefje snelheidovertreding
      [Gesteld in Strafrecht-Overijssel]
2011-04-04 11:52:03
hohmannbanen
      [Gesteld in Natuurkunde]
2012-08-12 15:10:27
waar zit snelheidsmeter van Mercedes A KLasse 99?
      [Gesteld in Auto's]
2017-10-27 16:55:03

Gemiddelde score Strafrecht-Zeeland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+