Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Bach Bloesem Remedies » Bachbloesem Dieren
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bachbloesem Dieren en krijg online een antwoord van de specialist in Bachbloesem Dieren

Zelf een vraag over Bachbloesem Dieren? Klik hier.
Meer vragen over Bachbloesem Dieren.

Beheerder worden?

De rubriek Bachbloesem Dieren heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Bachbloesem Dieren Klik hier.

RSS over Bachbloesem DierenVragen over Bachbloesem Dieren via RSS. Klik hier.
RSS over Bachbloesem Dieren op jouw website?Vragen over Bachbloesem Dieren op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Bachbloesem DierenVragen over Bachbloesem Dieren via E-mail. Klik hier.

verlatingsangst/niet tegen druk kunnen van paard

[Gesteld op: 10-10-2011]

Toelichting:
Ik heb een 3 jarige merrie. Ze is door mij gefokt en heeft altijd in een kudde gestaan. Ik kan haar uit de groep halen zonder een ander paard mee te nemen, ze kan alleen op stal staan. Allemaal geen probleem. Ze is dan de rust zelve.
In het weiland, dat in 2en is gedeeld, springt ze regelmatig over het draad zodat ze in de andere helft staat in haar eentje. Dit doet ze wanneer er door een ander paard ‘druk’ op haar wordt uigeoefend. Het ene stuk is veel langer dan het andere stuk en wanneer ze in het langere stuk staat, gaat ze vaak helemaal vooraan in haar eentje staan. Echter, wanneer ik een ander paard uit de wei haal, raakt ze een soort van in paniek en springt uit de wei achter het paard aan. Inmiddels heb ik bij alle weilanden een extra draad gespannen waardoor de 'omheining' 30 cm hoger is geworden en mevrouw er niet meer overheen kan springen.
Ze staat nu bij een trainingsstal om beleerd te worden. Dit is een zeer paard vriendelijke stal waar het beleren van paarden op rust en vertrouwen is gebaseerd (Freestyle methode). Dit gaat prima, maar het (los)werken gaat wel aan de leadrope en niet los. In het begin heeft ze nl geprobeerd om over de bakrand te springen zodra de druk té groot werd (en die is al snel te groot….). En tja, ergens overheen springen is altijd haar ‘redmiddel’ geweest. Maar goed , de bakrand is te hoog dus daar kon ze niet overheen. Ze heeft ook nog geprobeerd om eronderdoor te gaan, maar dat lukte ook niet. Ze weet nu dat ze niet kan vluchten voor druk door ergens overheen (of onderdoor ;-) ) te gaan. Het werken gaat ook verder prima met haar.
Eergisteren stond mijn merrie in de paddock die grenst aan de buitenmanege waar een merrie in stond. Deze merrie staat op stal naast mijn merrie (er zitten 2 lege stallen tussen). Toen deze merrie uit de buitenmanege werd gehaald en op stal gezet stond (na een hoop lawaai) mijn merrie binnen no time naast de merrie. Ze had net zo lang tegen het hek lopen beuken totdat deze kapot ging en ze er door kon. Gelukkig heeft ze geen verwoning opgelopen door deze actie. Maar ze weet nu wel dat door tegen het hek aan te rammen ze eruit komt….
Ik heb dus 2 ‘problemen’ met dit paard.
- het niet goed tegen druk kunnen
- verlatingsangst

Welke bach bloesems kan ik het beste aan mijn merrie geven om haar te ondersteunen?
Antwoord:
Goedemorgen nog even een vraagje over je verhaal ,ik heb het gevoel dat ze niet precies weet wat ze wil en dan bedoel ik wel alleen niet alleen de keuzes vind ze moeilijk klopt dit ?
 
Reactie vraagsteller:
Hallo Bianca,

Nee, die indruk heb ik niet van haar. Het uit de kudde springen is meer dat ze niet in een grote kudde wil staan. Ze is wat dat betreft een goed voorbeeld van een waterpaard. Staat ze alleen met jaarlingen dan is zij de leidende merrie en is er niets aan de hand. Staat ze met 2 merries (die beide boven haar staan) is er ook niets aan de hand, staat ze in de gemengde kudde van jaarlingen en oudere paarden dan wil ze daaruit en springt ze naar de andere wei.
 
Antwoord Beheerder:
voor verlatings angst kun je Heather geven veel succes
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan verlatingsangst/niet tegen druk kunnen van paard:

hoge bloeddruk
      [Gesteld in Geneeskunde]
2011-11-17 10:30:52
Drukkerij overeenkomst niet nagekomen
      [Gesteld in Uitgeverijen & Drukkerijen]
2011-02-04 14:23:16
Is mijn hoge hartslag normaal??
      [Gesteld in Hoge Bloeddruk]
2010-02-16 11:29:34
Sta ik sterk juridisch?
      [Gesteld in Hippisch recht]
2014-03-17 19:02:17
Gekocht paard is niet betrouwbaar.
      [Gesteld in Advocaten-Flevoland]
2016-03-23 03:03:46

Gemiddelde score Bachbloesem Dieren: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+