Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Fitness
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Fitness en krijg online een antwoord van de specialist in Fitness

Zelf een vraag over Fitness? Klik hier.
Meer vragen over Fitness.
De huidige beheerder van de rubriek Fitness:
Naam: Ton
Bedrijf: Bodyview
Reactiesnelheid: 121 uur
Waardering: 5.7 (van max. 10)
Meer informatie over Ton vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over FitnessVragen over Fitness via RSS. Klik hier.
RSS over Fitness op jouw website?Vragen over Fitness op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over FitnessVragen over Fitness via E-mail. Klik hier.

Schouders en borst

[Gesteld op: 23-01-2008]

Toelichting:
Hoi,

Na mijn vraag over de armspieren, wil ik toch ook graag weten hoe je het beste je je borstspieren en schouderspieren traint. (en misschien eventueel een schema met schouders, borst, arm en buik). Qua apparatuur heb ik alleen handhalters tot mijn beschikking.

Ik had in andere vragen gelezen dat het belangrijk is om eiwitten te eten. Die eiwitshakes, zijn die gezond? Want ik ben 16, vrij mager en nog in de groei.

Alvast bedankt,
Antwoord:
Om met het laatste te beginnen: die eiwitshakes hebben eigenlijk alleen zin als je behoorlijk intensief traint. Schadelijk zijn ze niet, maar sommige mensen krijgen er wel puistjes van.

Ik raad je aan een fitnessbankje te kopen, liefts een die je ook kunt verstellen!
Kijk eens op Marktplaats, daar zullen er vast wel te koop zijn voor weinig.

Ik vond nog wat voor de biceps:
De biceps.
Ga staan met in elke hand een handhalter van 4 a 5 kilo (om te beginnen). Laat je armen langs je lichaam hangen. Beweeg nu beide gewichten omhoog door je armen te buigen. Buig je armen tot de gewichten helemaal bovenaan zijn.
Later kun je deze beweging opsplitsen in twee delen: eerste deel is de beweging van onderaan tot halverwege, het tweede deel van halverwege tot bovenaan.
Verder kun je ook gebruik maken van het bankje dat je schuin hebt ingesteld: ga zitten, laat je armen ook nu naar beneden hangen. Voor je gevoel hangen ze naar achteren, maar dat is ook de bedoeling. Doe dezelfde oefening als boven, maar zorg er nu voor dat je bovenarmen recht naar beneden blijven wijzen! Hiermee pak je de biceps op grotere lengte en het maakt de oefening lekker pittig.
Nog een: ga op een bankje zitten. Neem ÚÚn handhalter. (Als je links bent begin je rechts, en andersom.) Zet je vrije hand op je knie (je benen staan uit elkaar) met de vingers aan de binnenkant zodat je elleboog naar buiten wijst. Zet de elleboog van de arm die je gaat trainen tegen de binnenkant van de andere knie en maak de beweging die je van hierboven kent. Begin altijd met de zwakste kant, die uiteindelijk bepaalt hoeveel herhalingen je doet.

En voor de triceps:
De triceps.
Met ÚÚn dumbell van ongeveer 3 kilo in je hand steek je je linkerarm (als je rechts bent, ben je links dan de rechterarm) recht omhoog. Laat nu je onderarm naar achteren en naar beneden zakken: je staat uiteindelijk met je bovenarm recht omhoog en het gewicht achter je hoofd. Strek nu je arm omhoog. Hou je bovenarm stil als je je arm strekt! Begin met je zwakste arm en laat die bepalen hoeveel herhalingen er vervolgens met de sterkste arm worden gedaan.
Indien mogelijk ook 3 x 10 keer.
Een variant is om deze oefening met beide handen tegelijk te doen. Daarbij houd je een dumbell van ongeveer 7 kilo met beide handen boven je hoofd vast en laat die omlaag en naar achteren zakken waarbij je bovenarmen weer de hele tijd recht omhoog blijven wijzen.

Voor de schouders:
Ik neem aan dat de dumbells een instelbaar gewicht hebben.
Daarmee kun je veel oefeningen doen. Om te beginnen:
De schouders.
Met ongeveer 5 kilo (later mag je dat langzaam opvoeren) per dumbell. Ga staan met in elke hand een dumbell. Houdt beide dumbells met gebogen armen bij je schouders. Duw ze vervolgens omhoog. Om te zorgen dat je schouders het gewicht verplaatsen en niet je triceps moet je letten op je onderarm: die moeten tijdens het omhoog bewegen en weer laten zakken exact verticaal, dus recht omhoog staan. Je handen bevinden zich dan ook precies boven je ellebogen. Je handen met dumbells maken dan een gebogen baan. doe de oefening 3 x 10 keer, en om de dag.
Dit is voor de voorkant van je schouders.

Voor de buitenkant van de schouders is de volgende, erg lastige oefening.
De dumbells wegen nu maar 2 kilo.
Ga staan, liefst voor een spiegel (een spiegel is altijd handig!) en buig je armen tot je ellebogen een hoek van 100░ maken. Beweeg de gebogen armen nu zijwaarts omhoog, MAAR ZORG DAT JE HANDEN STEEDS IETS ONDER JE ELLEBOGEN BLIJVEN. Dit is in het begin nogal moeilijk, vandaar die spiegel om jezelf te controleren. De onderarmen wijzen dus iets naar beneden. Maar niet te veel: een klein beetje is al genoeg!
Door deze stand van je onderarm kun je buitenkant van je schouders isoleren van de voorkant. Komen je handen hoger dan je ellebogen, dan pak je de voorkant van je schouders, en die heb je al met de vorige oefening gedaan. Terug rustig laten zakken en eindig met het beginpunt van de oefening. Doe deze oefening ook 3 X 10 keer.

Voor de achterkant ga je op een stoel zitten. Je buigt voorover tot je bovenlichaam onder een hoek van 45░ staat. Laat je armen met in je handen de dumbels van nog steeds 2 kilo losjes naar beneden hangen, maar niet gestrekt: een heel klein beetje gebogen zodat de armspieren actief mee kunnen helpen je ellebogen te assisteren.
Nu beweeg je je armen zijwaarts omhoog waarbij je, als je het goed doet, bovenaan met je beide handen ÚÚn lijn vormt met je hoofd. Ook zul je merken dat je niet heel hoog kunt komen. Dat betekent dat je de oefening correct uitvoert.
Ook deze oefening 3 x 10 keer.

Voor de borst:
Opdrukken in voorligstand is een goede. Let daarbij op dat je je handen iets breder op de grond zet dan schouderbreedte.

Heb je het bankje, dan kun je dat ook gebruiken:
Bankje plat:
Ga liggen met in elke hand ongeveer 10 kilo.
Houd de gewichten aan weerskanten van de schouders en beweeg ze recht omhoog tot je armen recht omhoog wijzen. Dan weer laten zakken tot naast je schouders.

Ga weer liggen met in elke hand een gewicht van 4 kilo.
Houdt de geweichten omhoog, boven je borst, maar zorg dat je armen net niet gestrekt ijn, dus heel licht gebogen. Laat de armen nu zonder te buigen of strekken zijwaarts zakken. En dan natuurlijk weer terug omhoog.

Zet je bankje schuin, onder een hoek van ongeveer 45 ░. De beweging is eigenlijk zoals bij de platte bank, dus weer vanaf de schouders recht omhoog en weer terug.

Voor je rug kun je je optrekken: smalle greep met de duimen naar buiten en met brede greep met de duimen naar binnen. Maar eigenlijk heb je hier een latpulley voor nodig.


Ik hoop dat je hier iets mee kunt.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Fitness:
Afvallen
Gewichtstraining & Bodybuilding
Personal Training
Pilates MethodeGerelateerde vragen aan Schouders en borst:

graag ontvang ik meer info over schaamlipverkleing
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2007-03-15 22:11:00
kunnen je borsten krimpen?
      [Gesteld in Seksualiteit]
2009-07-30 21:58:12
kan ik mijn borsten nog laten groeien?
      [Gesteld in Seksualiteit]
2012-01-18 20:39:37
borsten masseren -> borst groei jongen (18jaar)
      [Gesteld in Massage]
2012-08-01 18:03:32
Borstkanker op je 14e
      [Gesteld in Kanker]
2015-08-21 20:57:34

Gemiddelde score Fitness: 5.7 (20x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+