Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Recreatie » Handwerk » Naaimachines » Naaimachine Reparatie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Naaimachine reparatie en krijg online een antwoord van de specialist in Naaimachine reparatie

Zelf een vraag over Naaimachine reparatie? Klik hier.
Meer vragen over Naaimachine reparatie.

Beheerder worden?

De rubriek Naaimachine reparatie heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Naaimachine reparatie Klik hier.

RSS over Naaimachine reparatieVragen over Naaimachine reparatie via RSS. Klik hier.
RSS over Naaimachine reparatie op jouw website?Vragen over Naaimachine reparatie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Naaimachine reparatieVragen over Naaimachine reparatie via E-mail. Klik hier.

Spoeldraad wordt niet opgepakt, originele naald in

[Gesteld op: 11-09-2011]

Toelichting:
Hallo,

mijn naaimachine wik het spoeldraad niet pakken. Ik heb alles al geprobeerd maar hij wil niet. Originele naald zit erin en alle doet het maar hij gewoon niet. Ik ben een beetje technisch, maar ik zou zo 123 niet een oplossing kunnen vinden.
Mvg

sanne
Antwoord:

beste Sanne,

Ik hoop dat je van lezen houdt, want het is een lijvig antwoord (met huiswerkopdracht). Ter geruststelling...het ziet er ingewikkelder uit als dat het lijkt.

Rijg de bovendraad en onderdraad in volgens de gebruiksaanwijzing. Dit klinkt overdreven, maar het sluit gewoontefouten uit. laat het klepje van het spoelhuis open zodat je kunt zien wat er binnenin gebeurt. Draai met de hand de naald naar beneden, je ziet de meenemer (de scherpe punt die om het spoelhuis draait) naar rechts draaien. Op het moment dat de naald in de onderste stand staat steekt hij iets in het spoelhuis en is de punt van de meenemer bijna bij de naald. Op het moment dat de naald weer omhoog gaat, steekt de meenemer tussen de naald en de bovendraad door en als je dan verder draait, wordt de bovendraad om  het spoelhuis heen getrokken. Als de naald verder omhoog gaat, wordt door de aantrekarm de bovendraad van het spoelhuisje afgertrokken en naar boven aangehaald waardoor de steek compleet is. Tot zover de theorie, waarbij ik ervan uitga dat de beschreven volgorde wel klopt, maar dat de naaldpunt niet ver genoeg naar beneden komt. Waarschijnlijk is het bij jouw machine het geval dat de naaldhouder een paar milimeter naar beneden gesteld moet worden. Dat kun je als volgt doen: Als je het klepje opent waar het lampje zit zie je de naaldhouder . Die zit in een vierkant blokje en dat blokje zit aan een stangetje. Dat stangetje gaat naar boven en zit vast aan een as die ervoor zorgt dat de naald op en neer gaat. In het vierkante blokje dat de naaldhouder vasthoudt zit een klein schroefje. Draai de naald in de onderste stand, en draai het schroefje een beetje los. Je kunt nu de naaldhouder zover neer beneden stellen dat de meenemer net boven het oog van de naald staat. Met aanzekerheid grenzende waarschijnlijkheid voel je dat, als je op de goede plek zit, de naaldhouder op dat punt soepeler kan bewegen. Dat is het punt waar de schroef een klein deukje in de naaldhouder heeft gemaakt. Draai op dat punt de schroef goed vast, en draai de machine met de hand nog een paar maal rond om te controleren of de naald nu wél goed voor de meenemer komt. Volgens mij moet het nu goed zijn.

Ik zou het bijzonder op prijs stellen als je mij van het avontuur op de hoogte wilt houden, want dan weet ik of ik in de goede richting zit te denken.

heel veel succes gewenst.

Ruud

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Spoeldraad wordt niet opgepakt, originele naald in:

Het spoeldraadje wordt niet opgepakt
      [Gesteld in Naaimachine reparatie]
2010-09-16 12:31:12
naaimachine (singer) pakt onderdraad niet
      [Gesteld in Naaimachine reparatie]
2011-06-01 15:12:58
Mijn naald komt telkens tegen de grijper aan.
      [Gesteld in Naaimachine reparatie]
2011-09-11 18:38:08
i
      [Gesteld in Naaimachine reparatie]
2012-01-04 20:17:53
De bovendraad pakt de onderdraad niet.
      [Gesteld in Naaimachine reparatie]
2012-03-13 13:53:17

Gemiddelde score Naaimachine reparatie: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+