Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Zakelijke Dienstverlening » Juridisch
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Juridisch en krijg online een antwoord van de specialist in Juridisch

Zelf een vraag over Juridisch? Klik hier.
Meer vragen over Juridisch.
De huidige beheerder van de rubriek Juridisch:
Naam: UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
Bedrijf: Uwjurist.nl
Reactiesnelheid: 5 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over UwJurist.nl mr. Monique Doomernik vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over JuridischVragen over Juridisch via RSS. Klik hier.
RSS over Juridisch op jouw website?Vragen over Juridisch op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over JuridischVragen over Juridisch via E-mail. Klik hier.

Concurentiebeding hoe kom ik daar vanaf?

[Gesteld op: 10-09-2011]

Toelichting:
Ik heb concurentiebeding in mijn contract, nu is de opdrachtgever niet meer tevreden en heeft mijn werkgever het contract ontbonden, opdrachtgever wil mij in dienst.Kan ik onder het concurentiebeding vandaan?Daar er staat dat ik niet bij opdrachtgever mag werken voor een periode van 6 maanden of bij een concurerend bedrijf?
Ik ben aangenomen als acc. manager, en met in geval van werkwijziging een gelijkwaardige functie krijgen, die kunnen ze niet bieden, kan ik dan ook onder deze voorwaarden afkomen?
Of hoe kan ik dan wel in dienst treden van nieuwe werknemer?
Antwoord:
Geachte heer, mevrouw,
Zonder de exacte tekst is het moeilijk oordelen. En is het nu een concurrentiebeding of een relatiebeding? Of beide? Uw vraag is pas goed te beantwoorden na lezing van de tekst en aanvullende informatie door u. U kunt daarvoor contact met ons opnemen. In het algemeen geldt het volgende: De rechtspraak laat zien dat een concurrentie beding redelijk moet zijn. Het moet o.a. bevatten: 1. Een redelijke termijn (max. 1 jaar, dan wel een periode niet langer dan het tijdelijke contract zelf). 2. Een duidelijke omschrijving van wat niet mag (geen vage, ellenlange omschrijvingen) 3. Een redelijke geografische beperking (over het algemeen bijv. niet heel Nederland) 4. De boeteclausule moet redelijk zijn (in verhouding tot salaris). Als het concurrentiebeding een werknemer onredelijk beperkt om zijn werk uit te oefenen of hem in het geheel niet meer in staat stelt in die branche werkzaam te zijn gedurende een lange tijd, kan de rechter worden verzocht het beding te vernietigen/matigen. Het beding kan geheel of gedeeltelijk worden vernietigd (bij gedeeltelijke vernietiging kan de regio verkleind worden, de termijn verkort etc.). Ook kan de rechter bepalen dat de werkgever aan de werknemer een vergoeding moet betalen voor de duur dat hij zijn werk niet kan uitoefenen of erg belemmerd wordt in zijn werk. De rechter kijkt heel goed naar het belang van de werknemer: Bij het belang van de medewerker, gaat het om het belang van vrije keuze van de arbeid, mogelijkheden tot positieverbetering en ontplooiingsmogelijkheden, voorkomen van werkeloosheid etc. Bij het belang van de werkgever, gaat het om het voorkomen van aanmerkelijke schade door (onrechtmatige) activiteiten van de voormalige medewerker. Het gaat hier dus niet om het belang van de werkgever om bepaalde medewerkers in dienst te houden. Wordt het beding gebruikt als drempel voor vertrek van medewerkers, dan bestaat er een goede kans dat de rechter deze drempel grotendeels wegneemt door de werking van het beding te beperken. U kunt ons voor vragen/hulp vrijblijvend bellen, op werkdagen van 9.30 tot 17 uur: 073 - 85 10 480. Zie ook www.uwjurist.nl voor klanttevredenheid en tarieven. We helpen u graag.
Met vriendelijke groet,
UwJurist.nl
mr. Monique Doomernik
 
Reactie vraagsteller:
Geachte mevrouw Doomerik,

Hierbij de bepaling opgenomen in mijn contract.
Voor de duidelijkheid opdrachtgever/client wil niet meer verder met mijn werkgever en mijn werkgever heeft het contract ontbonden met opdrachtgever.En mijn werkgever moet mij een gelijke functie aanbieden maar kan dat niet.


Concurrentiebeding,
Het is werknemer verboden gedurende een tijdvak van zes maanden na het tijdstip van beindiging van de dienstbetrekking, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van werkgeefster of een met de opdrachtgever van werkgeefster concurrerend bedrijf werkzaam te zijn.Dit geldt alleen indien werknemer zelf ontslag heeft genomen of wanneer de overeenkomst wordt beindigd als gevolg van onprofessioneel of persoonlijk gedrag volgenartikel 1.3 van deze overeenkomst.
2 Het is werkenemr verboden gedurende de dienstbetrekking of gedurende een tijdvak van zes maanden na het tijdstip van beindiging van de dienstbetrekking, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van wwerkgeefster, in dienst te treden bij een van de clienten waaronder opdrachtgever.
3Werknemr verbeurt tbv van werkgeefster een dadelijk opeisbare boete van euro 1000,- voor elke dag dat hij in strijd met lid 1 en 2 vervatte verbod handelt,onvermiderd de verdere krachtens de wet terzake aan werkgeefster toekomende vorderingen.
Voor de duidelijkheid, de opdrachtgever wil niet meer samenwerken met mijn werkgever en mijn werkgever nietr met de opdrachtgever en deze heeft ook het contract ontbonden, zij moeten mij een nieuw contract aanbieden,vervalt dan het oude contract met deze bepalingen? OF wat kan ik dan toch doen om voor deze opdrachtgever te kunnen gaan werken?

Ik ben benieuwd naar uw bevinding of reactie
 
Antwoord Beheerder:
Geachte heer, mevrouw,
Onder punt 1 lijkt tekst weggevallen te zijn (voor het woord 'of'). U kunt echter op dit forum verder niet meer reageren en ons daarom beter vrijblijvend bellen, op werkdagen van 9.30 tot 17 uur: 073 - 85 10 480. Zie ook www.uwjurist.nl voor klanttevredenheid en tarieven. We helpen u graag.
Met vriendelijke groet,
UwJurist.nl
mr. Monique Doomernik
Beantwoord door:
UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Juridisch:
Handelsnaam & MerknaamModelcontractenRechtsvorm


Gerelateerde vragen aan Concurentiebeding hoe kom ik daar vanaf?:

de minuren van 2011 worden gekort op mijn salaris
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2011-12-17 13:28:20
Mag de knvb een belgisch stadionverbod overnemen?
      [Gesteld in Sportrecht]
2014-01-23 02:59:16
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08

Gemiddelde score Juridisch: 8.0 (516x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+