Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Volksgezondheid & Veiligheid » Op Het Werk » Stress & Burnout
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Stress & Burnout en krijg online een antwoord van de specialist in Stress & Burnout

Zelf een vraag over Stress & Burnout? Klik hier.
Meer vragen over Stress & Burnout.
De huidige beheerder van de rubriek Stress & Burnout:
Naam: Marcel Rijntjes
Bedrijf: Aandacht inspireren en ont-wikkelen
Reactiesnelheid: uur
Waardering: 0.0 (van max. 10)
Meer informatie over Marcel Rijntjes vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Stress & BurnoutVragen over Stress & Burnout via RSS. Klik hier.
RSS over Stress & Burnout op jouw website?Vragen over Stress & Burnout op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Stress & BurnoutVragen over Stress & Burnout via E-mail. Klik hier.

Met tegenzin en huilend naar het werk

[Gesteld op: 06-09-2011]

Toelichting:
Ik ben 29 jaar en werk al drie jaar onregelmatig, meestal avond of nachtdienst. Daarvoor heb ik mijn hobby's dansen en fitness op moeten zeggen en sociale contacten heb ik amper, gelukkig woon ik samen met mijn vriend die ik wel regelmatig zie. De laatste paar maanden ga ik met lood in mijn schoenen werken en heb er ook veel verdriet om.Zolang als ik al werk heb ik nog steeds mijn plek niet gevonden telkens pech het bedrijf gaat failliet of ik kan alleen weinig uren werken. Ik ben zo moe en verdrietig ik wil weg maar weet niet of dat verstandig is en hoe.....
Antwoord:
Hallo,
Als ik je verhaal zo lees, is het me duidelijk dat je je erg rot voelt. Je zegt dat het ongeveer een paar maanden geleden is begonnen en dat het je steeds meer energie kost om naar je werk te gaan.
Er komen bij mij veel vragen op en het lijkt me dat het niet zomaar iets is wat eenvoudig en snel is op te lossen, omdat er ook zoveel verschillende dingen meespelen. Je voelt je eenzaam, je mist je sociale contacten, je hebt je hobby's moeten opgeven, je voelt je niet op je plek op je werk...

Is er een paar maanden geleden een aanleiding geweest waardoor je je niet meer lekker in je vel (en op je werk) voelt, of is dit geleidelijk ontstaan?
Wat maakt je zo verdrietig?
Is er een kans dat je bij dit bedrijf ook weg zou moeten?

Het lijkt me niet verstandig om overhaaste beslissingen te nemen, maar eerst eens te proberen om een aantal dingen op een rijtje te zetten. Misschien kun je met je leidinggevende praten, en eens nagaan of je via je werk bijvoorbeeld coaching kunt krijgen.

Wat mij ook opvalt in je verhaal, is dat de balans in je leven zoek is, en dan vooral de balans tussen werk en ontspanning. Je hebt geen hobby's meer die een uitlaatklep voor je zouden kunnen zijn, geen sociale contacten waar je plezier en ontspanning uit kunt halen. Het lijkt me dat je wereld een beetje te klein is geworden.

Als eerste stap zou ik je adviseren om eens te zoeken naar mogelijkheden om wat meer te ontspannen en eens met een coach te gaan praten. Misschien dat dit alvast een stap in de goede richting is.

Veel sterkte en succes!

Susan Kalb
Coach/Stress-counselor
Vistapoint Coaching & Training
www.vistapoint-coaching.nl
 
Reactie vraagsteller:
Bedankt voor je reactie, het is geleidelijk ontstaan en verergerd, mijn leidinggevende laat me veel uren en lange nachten achter elkaar werken, als ik daar iets van zeg is hij niet voor rede vatbaar ook het werk zelf valt tegen,dat heb ik eerlijk gezegd dat het niet bij me past, maar daar wordt niks mee gedaan, daarom wil ik nu ander werk gaan zoeken. Ik sta dag en nacht klaar ben nooit ziek maar krijg stank voor dank! Wat mij zo verdrietig maakt is dat ik me nutteloos voel, onbelangrijk en ik heb helemaal niks om trots op te zijn, niets waar ik in uitblink...Ik ben een opgever, ik kan dingen moeilijk volhouden. Dan wil ik bv. met goede moed aan iets nieuws beginnen, maar dan geef ik het na een tijdje op, en dan voel ik mij toch weer mislukt nadien.
Gelukkig heb ik een lieve vriend en ben best wel gelukkig, maar soms.. dan is het allemaal eventjes teveel... Dan wil ik iedereen van mij wegduwen, mij totaal afsluiten van iedereen, omdat ik mij niet goed genoeg voel.... Dan wil ik gewoon eventjes van de wereld verdwijnen, mezelf uitzetten voor eventjesů
 
Antwoord Beheerder:
Ik kan begrijpen dat je je niet prettig voelt in je werk. Het werk is zwaar voor je en je krijgt maar weinig waardering van je leidinggevende.
We besteden eigenlijk behoorlijk veel tijd aan ons werk en dan is het des te belangrijker dat we iets doen waar we ons goed bij voelen. Behalve dat het inkomsten oplevert, is je werk ook belangrijk voor je gevoel iets nuttigs bij te dragen aan de samenleving, jezelf te kunnen ontwikkelen en te groeien.
Ik lees bij je dat je zelfvertrouwen in de loop van de jaren waarschijnlijk is afgenomen door negatieve ervaringen en je denkt zelfs negatief over jezelf. Of dat alleen door ervaringen met je werk komt, kan ik uiteraard niet zeggen, maar het lijkt me wel een belangrijk punt om aan te werken.
Daarnaast zou ik je adviseren om eens serieus te gaan onderzoeken waar je capaciteiten liggen. Je hebt het gevoel dat je nergens goed in bent, maar daar geloof ik persoonlijk niet in. Iedereen is wel ergens goed in. Je moet het alleen nog ontdekken. Misschien heb je tot nu toe nog niet de goede keuzes gemaakt in je loopbaan, maar je bent nog geen 30 en je hebt dus nog volop mogelijkheden om een andere richting in te slaan.
Mocht je hier zelf niet uitkomen, dan zou ik je adviseren om eens op zoek te gaan naar iemand die je hierbij kan helpen. Soms kan bijvoorbeeld een (loopbaan)coach je op heel nieuwe ideeën en mogelijkheden brengen.
Ik wens je veel succes en hoop dat het je lukt om je snel wat optimistischer, zelfverzekerder en minder verdrietig te voelen!

Susan Kalb
Coach/Stress-counselor
Vistapoint Coaching & Training
www.vistapoint-coaching.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Met tegenzin en huilend naar het werk:

Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
wanneer loon na ontslag?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2008-07-18 11:00:06
Minuren mee naar volgend kalenderjaar...mag dat?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2011-03-21 11:02:33
Werken na vroegpensioen nieuwe werkgever.
      [Gesteld in Belastingen-Zeeland]
2011-01-14 19:13:33

Gemiddelde score Stress & Burnout: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258156
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+