Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Strafrecht » Strafrecht-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Strafrecht-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Strafrecht-Zuid Holland

Zelf een vraag over Strafrecht-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Strafrecht-Zuid Holland.
De huidige beheerder van de rubriek Strafrecht-Zuid Holland:
Naam: K. Canatan
Bedrijf: Meijers canatan advocaten
Reactiesnelheid: 69 uur
Waardering: 8.3 (van max. 10)
Meer informatie over K. Canatan vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Strafrecht-Zuid HollandVragen over Strafrecht-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Strafrecht-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Strafrecht-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Strafrecht-Zuid HollandVragen over Strafrecht-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

Er is aangifte tegen mij gedaan van mishandeling.

[Gesteld op: 05-09-2011]

Toelichting:
Een tijd geleden is er aangifte tegen mij gedaan van mishandeling. Het gaat om ruzie in een relationele sfeer.
In de aangifte staat oa het volgende:
Dat ik tijdens de relatie meerdere keren haar hebben uitgemaakt voor kankerwijf, ze zou erg bang van mij zijn geweest en ik zou haar een hebben geschopt en knietjes zou hebben gegeven.
Na ongeveer 5 maanden zijn we uit elkaar gegaan voor een periode van 2a3 weken. Tijdens deze periode zou ik haar hebben gestalkt dmv op rare tijden voor haar deur te hebben gestaan en te hebben gebeld op haar mobile telefoon.

Na 2a3 weken zijn we vervolgens weer bij elkaar gekomen. Volgens haar zou zij mij hebben verteld dat zij tijdens de periode dat wij uit elkaar waren 2 keer met een ander naar bed zijn geweest, en dit zou volgens haar de reden zijn dat er na een week weer ruzies zijn geweest. Het feit is echter dat het vreemd gaan tijdens onze relatie is gebeurt (feiten dat het tijdens onze relatie was zijn oa sms berichten, e-mails en zij bevestigd dit ook in tegenstelling tot wat er in het proces verbaal staat en waaruit blijkt dat wij samen woonde en een relatie hadden).
Dit is echter gelogen. Op de dag dat we weer bij elkaar kwamen heeft zij bekent te zijn vreemd gegaan. We hebben hier toen over gepraat maar hier zijn geen ruzies over geweest. Na 6 weken bekende zij dat ze nog een keer is vreemd gegaan tijdens onze relatie.
Twee dagen voor het incident waarna de aangifte is opgemaakt, zouden wij weer een hevige ruzie hebben gehad waarbij ik haar geschopt zou hebben, en ze zou toen hebben gezegd dat de relatie over was.

Vervolgens zou ik naar mijn werk zijn gegaan en zou ik alle sleutels hebben meegenomen, om haar (volgens haar zeggen) onder ogen te kunnen komen.

Op de dag van het incident hadden wij afgesproken bij haar thuis, en volgens haar was ik opgefokt. Ik zou volgens haar op een vraag geen bevredigend antwoord hebben gekregen, en ik zou haar vervolgens een knietje op haar bovenbeen hebben gegeven, een handdoek op haar keel hebben gedrukt. Ze zou bang zijn geweest en ik zou haar hebben gebeten in haar been toen ze niet naar mij luisterde. Ik zou vervolgens mijzelf met een mes hebben gesneden waarna zij om hulp zou hebben geroepen door het raam en waarna ik vervolgens haar bij het raam zou hebben weggetrokken. Vervolgens is de politie is gearriveerd en ben ik gearresteerd, in verzekering gesteld en de volgende dat vrijgelaten omdat het een lopende zaak zou worden.
Wat kan ik verwachten
Antwoord:
U kunt nu een beslissing van de officier van justitie verwachten. Als u niet vervolgd wordt, zou u een sepotbeslissing moeten ontvangen. Als u wel vervolgd wordt, zult u vermoedelijk gedagvaard worden voor een rechtbank. In dat geval kunt u uw verhaal kwijt en (dus) uw verdediging voeren. U mag u ook laten bijstaan door een advocaat.

Een advocaat kan ook navraag doen hoe uw zaak er nu voor staat. De ervaring leert dat gerechtelijke procedures altijd lang duren.

 
Reactie vraagsteller:
Heel erg bedankt voor de snelle reactie!

Er zijn nog een aantal feiten:

- Zij heeft een sepot verzoek ingediend dmv een brief aan de parketsecretaris. Hierin heeft zij oa geschreven dat zij na een tijd van bezinning tot de conclusie was gekomen dat zij aangifte niet door wilde zetten. De emotionele druk op de dag van het voorval zouden haar destijds hebben doen besluiten aangifte te doen. Ze zou zich niet meer precies kunnen herinneren wat zij hou hebben verklaard en hierdoor zou ze erg zijn geschrokken met als resultaat dat ze niet achter haar aangifte zou staan.
Ze had ook aangegeven dat ze een aantal weken voor het incident van 26 april 2011 psychische hulpverlening had gezocht en dat deze psychische hulpverlening helaas pas op gang is gekomen na het incident van 26 april 2011. Ze schreef dat zij doormiddel van gesprekken die ik met haar psycholoog heb gehad, ben ik wederom tot inzicht gekomen dat ik niet achter mijn aangifte sta.
Tevens heeft zij kenbaar gemaakt dat zij niet wil dat de zaak een vervolg krijgt, mede omdat een evt vervolging gevolgens zou hebben voor mijn werk, en omdat haar emotionele gesteldheid hier nog meer onder zou komen te lijden.

- Mijn adv heeft een kennisgeving van niet verdere vervolging ingediend.

- Er staan volgens haar ook onwaarheden in, en zij zal dit toegeven als dit evt nodig zou zijn. Dit zijn overgens geen zaken die als belastent kunnen worden aangemerkt tav mijzelf. Maar er valt dus wel aan te tonen dat er onwaarheden zijn.
- Wij woonden geduurde gehele relatie samen, maar niet officieel.

- Op dit moment hebben wij een relatie en we wonen samen.

- Ik heb me in alles beroepen op mijn zwijgrecht, behalve op de vraag hoe wij elkaar hebben ontmoet, de vragen zoals gebruikt u drugs en over het vreemdgaan enz.


- Er is zou een blauwe plek en een bijt afdruk op de boven benen zijn geconstateerd en hiervan zouden foto`s zijn gemaakt. Maar deze zijn volgens haar niet duidelijk te zien.

- Er zijn geen getuigen

- Ik zou een first offender zijn
 
Antwoord Beheerder:
Die feiten zullen allemaal meegenomen worden door de officier van justitie. Maar aangezien u ook al een advocaat heeft, kunt u beter de vragen aan hem of haar stellen. Hij of zij is natuurlijk beter op de hoogte dan ik. Veel sterkte met de verdere afwikkeling!
Beantwoord door:
K. Canatan
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Er is aangifte tegen mij gedaan van mishandeling.:

Wat te doen na een onterecht aanklaging?
      [Gesteld in Strafrecht]
2007-07-23 23:45:25
kan je een aangifte ongedaan maken?
      [Gesteld in Strafrecht]
2007-11-07 22:26:11
Onterecht verdacht van mishandeling
      [Gesteld in Strafrecht]
2009-01-14 20:21:15
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55
Rechten en plichten boekhouder
      [Gesteld in Administratie]
2014-05-01 15:57:06

Gemiddelde score Strafrecht-Zuid Holland: 8.4 (262x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258146
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+