Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Algemeen Overheidsrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Algemeen overheidsrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Algemeen overheidsrecht

Zelf een vraag over Algemeen overheidsrecht? Klik hier.
Meer vragen over Algemeen overheidsrecht.
De huidige beheerder van de rubriek Algemeen overheidsrecht:
Naam: Mr. Erik Oranje
Bedrijf: Erik oranje
Reactiesnelheid: 36 uur
Waardering: 8.4 (van max. 10)
Meer informatie over Mr. Erik Oranje vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Algemeen overheidsrechtVragen over Algemeen overheidsrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Algemeen overheidsrecht op jouw website?Vragen over Algemeen overheidsrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Algemeen overheidsrechtVragen over Algemeen overheidsrecht via E-mail. Klik hier.

bestuursdwang,verzegeling terrein,

[Gesteld op: 04-09-2011]

Toelichting:
Kan een gemeente een camping terrein na opgelegd bestuursdwangbesluit, waarop anderen eigenaar zijn van een caravan MET de grond, geheel afsluiten? En indien hier ook iemand eigenaar van zijn stukje grond en caravan is en tevens een woonvergunning (5 jaar geleden)heeft gekregen van die gemeente?
Antwoord:

Beste,

Als de overigen niet onder het bestuursdwangbesluit vallen kan het campingterrein niet worden afgesloten en ook niet met woonvergunning. Alleen degene die onder het besluit vallen kunnen worden uitgesloten. Als de gehele camping onder het besluit valt kan de camping worden afgesloten (bijzondere situaties daargelaten; de praktijk is altijd weerbarstiger dan je kunt bedenken) , maar niet als het om een indiviueel geval gaat. Dat beperkt het recht van de anderen teveel.

 succes 

 
Reactie vraagsteller:
het besluit is gericht aan de directie van de camping, maar betekent dat het hele terrein en de nutsvoorzieningen worden afgesloten.Dit houdt dan ook in dat de bewoners met een van die gemeente verstrekte woonvergunning voor een chalet op datzelfde terrein eveneens worden afgesloten en feitelijk uit hun woning gezet. Dit gezin (er schijnen 4 gezinnen een woonvergunning op een recreatieterrein te hebben),komt dus gewoon op straat te staan. Het besluit is opgelegd omdat er geen gebruiksvergunning is verleend, de brandveiligheid was nog niet op orde. Hier wordt nu alles aan gedaan en gemeente heeft ook gezegd dat de meest urgente problemen inmiddels zijn opgelost.Echter zij zetten de sluiting door omdat er veel mensen permanent wonen , tevens ook arbeidsmigranten wat feitelijk het meest de gemeente stoort, de burgemeester van Zundert is al bij de 2e kamer geroepen om zich te verantwoorden. Dit was op 17 juni in de ochtend en in de middag werd de last tot bestuursdwang opgelegd.Wij denken dan ook dat B&W bewust willen sluiten zodat het probleem van permanente bewoning en migranten direct is opgelost!Overigens is het 4e ingediende Plan van aanpak weer afgekeurd terwijl dit speciaal door een brandbeveiligingsbedrijf is opgezet.(het 3e plan was aan de hand van een plan van de RECRON organisatie opgesteld en ook afgekeurd).Vraag blijft of de legale bewoner uit zijn chalet mag worden gezet, bij betreding terrein overtreed hij art. 461 WvSr.De hekken staan al klaar om het terrein af te zetten!
 
Antwoord Beheerder:

Beste,

Blijft voor de bewoners met woonvergunning niets anders over dan een Kort Geding aan te spannen tegen de gemeente om de camping voor wat betreft hun huizen open te laten. U of de bewoners kunnen dat ook eerst mededelen aan de gemeente dat zij dit zullen doen als de gemeente de plannen door zet. U wijst op de verstrekte woonvergunningen de al gedane maatregelen en het feit dat het pan van anpak ten onrechte steeds wordt afgekeurd waarbij u (ook in het Kort Geding) opmerkt dat de gemeente haar bevoegdheid misbruikt en het hen gaat om de migranten en vast woonverblijvers er uit te krijgen en dat kan niet op deze manier.

Succes

Beantwoord door:
mr. Erik Oranje
profielpagina


Gerelateerde vragen aan bestuursdwang,verzegeling terrein,:

erfpacht of eigendom - Wat zijn de risico's
      [Gesteld in Suriname]
2008-07-09 09:54:01
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
Kavel kopen, btw of niet ?
      [Gesteld in Makelaars]
2013-01-09 15:05:33
De buurt wil VVE maar wij niet...
      [Gesteld in Vereniging van Eigenaren]
2013-01-11 17:25:28
De verzegeling van een gebouw
      [Gesteld in Bestuursrecht]
2013-04-05 10:25:18

Gemiddelde score Algemeen overheidsrecht: 8.7 (52x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258138
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+