Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Huisdieren » Knaagdieren » Hamsters
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Hamsters en krijg online een antwoord van de specialist in Hamsters

Zelf een vraag over Hamsters? Klik hier.
Meer vragen over Hamsters.

Beheerder worden?

De rubriek Hamsters heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Hamsters Klik hier.

RSS over HamstersVragen over Hamsters via RSS. Klik hier.
RSS over Hamsters op jouw website?Vragen over Hamsters op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over HamstersVragen over Hamsters via E-mail. Klik hier.

Mijn mannetjes hamster mag niet in de buurt komen?

[Gesteld op: 28-08-2011]

Toelichting:
Ik heb een mannetjes russiche dwerghamster en mijn vriendin een vrouwtjes russiche dwerghamster, wij weten echt zeker dat het een mannetje en een vrouwtje zijn en we zijn er ook zeker van dat we ze willen laten paren, maar het probleem is... Mijn mannetjes hamster valt het vrouwtje steeds aan en het vrouwtje gaat dan gelijk op haar rug liggen en piepen. Wij halen ze dan weer uit elkaar, want het mannetje probeert te bijten. Hoe laten wij die twee toch paren? Zou het kunnen komen doordat de vrouwtjeshamster geen staart en maar 3 pootjes heeft?

Gr. F
Antwoord:
Wat mij is opgevallen is dat de rus echt zijn eigen partner uitzoekt. Dus als ze niet willen paren en alleen maar vechten wil dat zeggen dat ze elkaar niet willen. Het kan heel goed zijn dat het is omdat het vrouwtje niet alle lichaamsdelen heeft. Dan vind het mannetje haar te zwak om zijn jongen te dragen. Ik raad in dit geval dan ook af om met deze twee jongen te krijgen. Een pootje minder en geen staart wijst er ook op dat de moeder van dit vrouwtje een lastige bevalling heeft gehad. Ze heeft hierbij het jong toen uit haar moeten trekken en daarbij is er een pootje verloren gegaan. Dit is kan erfelijk zijn en dus ook voorkomen bij het vrouwtje met de 3 pootjes. Jullie moeten je ook ten aller tijden bedenken dat een vrouwtje kan overlijden voor tijdens of na de bevalling. Jongen jonger dan 14 dagen kunnen niet overleven zonder de moeder dit komt zelde voor dat dit wel lukt. Het dekken is niet binnen een paar minuten gebeurd hier kan ook weken over heen gaan voor er een bevruchting plaats vind. Daarnaast is het altijd handig een oudere man bij een jongere vrouw te zetten en niet het vrouwtje haar eerste nest laten krijgen als ze niet meer tussen de 4 a 6 maanden is. Met 8 maanden kunnen er namelijk complicaties ontstaan met minder leuke gevolgen bij de geboorte. 
 
Reactie vraagsteller:
Nog even over het vechten, het mannetje is eigenlijk de enige die aanvalt, want het vrouwtje is inmiddels wel bang, maar blijft toch nieuwsgierig naar mijn mannetje toe gaan. maar hij schrikt haar steeds af en in het uiterste geval valt ie aan, zij gebruikt dan alleen zelfverdediging, wij halen ze uit elkaar, maar het mannetje blijft proberen om haar aan te vallen, hij piept dan niet. wilt ie misschien ook laten zien dat hij de baas is? en kan ik misschien toch zorgen dat hij haar leuk gaat vinden? is daar een tip voor?

Toen wij onze rusjes voor het eerst bij elkaar zetten was het vrouwtje degene die mijn mannetje begon te besnuffelen en te likken? Kan het zo zijn dat zij hem nog wel wilt?
Ik blijf het toch raar vinden dat ik overal, op alle sites lees dat het vrouwtje de mannetjes afkeurt en soms dodelijk verwond en dat het mannetje haar probeert te likken en probeert te paren. Bij ons is dat precies andersom, is dit niet vreemd? Ik wil heel graag een antwoord van u op al mijn vragen in deze reactie want ik zit er echt wel een beetje mee.

Gr. F
 
Antwoord Beheerder:
Ik blijf bij mijn eerste reactie probeer het niet op nieuw. Het klopt dat dat veel op sites staat maar ook andersom kan het zo gaan in de praktijk. Ik heb het hier zelf ook me gemaakt en het vrouwtje is daarbij heel erg gewond geraakt. Hierdoor is ze erg bang geworden en helaas is het tot haar dood niet meer goed gekomen om weer te vertrouwen. 
Ik weet geen ene manier die kan zorgen om het mannetje het vrouwtje toch te willen. Zelf heb ik al van alles geprobeerd wat in mij op kwam toentertijd.

Ik kan niet zeggen of het vrouwtje het mannetje nog wil dat is aan het vrouwtje. Maar hamsters die altijd alleen hebben geleefd zullen nooit gelijk een ander accepteren. Ik raad daarom alsnog af om verder te proberen.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Hamsters:
Russische Dwerghamsters


Gerelateerde vragen aan Mijn mannetjes hamster mag niet in de buurt komen?:

zwangerschaphamster wat moet ik allemaal weten?
      [Gesteld in Hamsters]
2014-09-06 16:13:04
hamster
      [Gesteld in Hamsters]
2007-11-11 16:38:06
ik moet morgen een spreek beurt geven over hamster
      [Gesteld in Hamsters]
2009-11-08 15:08:57
hoeveel hamsters kunnen samen in een kooi
      [Gesteld in Hamsters]
2007-09-21 17:04:52
hoeveel hamsters?
      [Gesteld in Hamsters]
2014-12-06 11:18:50

Gemiddelde score Hamsters: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258155
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+